Forum Dyskusyjne :: telepatia

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Strefa 51 » telepatia

telepatia
Autor Wiadomość

myszka.. 

Wysłany: 2007-07-23, 15:14   

To trochę dziwne...

Ale raz mi się zdarzyło że w myślach pozdrowiłam od mojego kolegi, koleżanke.. w szkole ^^`

no i woła do mnie z końca korytarza DZiękuje z pozdrowienia...

lol..

hm..
Zbieg okoliczności..`?

ania5677 

Wysłany: 2007-10-23, 16:07   

Mi sie wydaje to dziwne ale czesto jak mój tata był za granica i jak mi sie o nim tak przypomniało i se tak o nim pomyslałam to zawsze dosłownie równo3min po tym jak se pomyslalam od razu do mnie dzwonił.

asiątko31 

Wysłany: 2007-10-23, 17:33   

oczywiście ze telepatia istnieje. Telepatia to komunikacja z umysłu do umysłu czujemy, myślimy w ten sam sposób nie używając głosu Telepatia to nadawanie i odbieranie informacji, zwłaszcza myśli, między ludźmi z nieograniczonej odległości bez pośrednictwa zmysłów. Zjawisko telepatii nie zostało dotychczas naukowo potwierdzone.

missile 

Wysłany: 2007-12-23, 21:34   

Myślę że może istniec ale w skrajnych przypadkach...Osobiście się z tym nie spotkałam ale opowiadała mi znajoma o swojej znajomej któa wraz z bratem posługiwali się ta techniką...

lilao 

Wysłany: 2008-01-03, 00:02   

Moi Drodzy,jeśli chodzi o połączenia telepatczne,to nie ma co wykminiać,czy one istnieją czy nie. Są mądrzejsi od nas ludzie, którzy udowodnili niezaprzeczalnie że są.Jeśli kotoś sam chce spróbowac to proszę bardzo.Wystarcz pomyśleć o kimś z zamkniętymi oczami bardzo intensywnie[na poczatek nalepiej było by gdyby była to nam bliska osoba,-oczywiście bliska emocjonalnie].Pierwsze płączenie może trwać nawet 1,5 godz.Kiedy poczujesz silną energię która wydobywa się z karku,taki ciąg,lekki ból w okolicy skroni, to znak że jesteś na dobrej drodze.Kiedy zaś połączysz się z nią, poczujesz tumult w gardle,a po otwarciu oczu będziesz miał mgłę na oczach,tzw;klapki.Są też ujemne strony podłączenia.Po moim pierwszym połączeniu nie mogłam się na niczynm skoncentrować,a to dlatego,że nie mogłam się od tej osoby odłączyć.A najgorsze to to,że później trzeba powżnie podejść do kontrolowania tego zjawiska',gdyż podłanczsz się do wszystkich przy nieco bardziej skoncentrwanych myślach

S1d1 

Wysłany: 2008-04-04, 18:35   

lilao, Powiedz cos wiecej na ten temat ?

monia_89 
Racjonalistka

Wysłany: 2008-04-05, 00:51   

lilao napisał/a:
.Kiedy poczujesz silną energię która wydobywa się z karku,taki ciąg,lekki ból w okolicy skroni, to znak że jesteś na dobrej drodze.Kiedy zaś połączysz się z nią, poczujesz tumult w gardle,a po otwarciu oczu będziesz miał mgłę na oczach,tzw;klapki.Są też ujemne strony podłączenia.

Żal, żal i jeszcze raz żal. Telepatia a coś takiego w ogóle istnieję? Rozumie, gdy przebywasz z osobą dość długo to wtedy można odbierać tzw."tych samych falach". Połączenie intelektualne z obca osobą (z którą nie ma sie styczność) nie istnieje. No chyba, że się ma wybujałą wyobraźnie.

Tabris88 
?

Wysłany: 2008-04-05, 05:20   !

"No chyba, że się ma wybujałą wyobraźnie."

Albo jest się pół człowiekiem-kosmitą.
Ewentualnie zbyt często odbiera skoncentrowane ładunki elektryczne od klamek.

Jest i basta :!:

S1d1 

Wysłany: 2008-04-05, 15:11   

Dobra zakładajc ze telepatia istnieje jak wyglada te polaczenie widze ?

Pozdrawiam Sidi ;)

Tabris88 
?

Wysłany: 2008-04-05, 16:13   !

Telepatia - rzekoma forma percepcji pozazmysłowej, umiejętność emisji własnych myśli i odczuwania myśli innych osób. Nazwa pochodzi od greckich słów tele (daleki) i patheia (uczucie). Podobnie jak w przypadku innych zjawisk parapsychologicznych istnieją liczne relacje świadków twierdzących, że zetknęli się z tym zjawiskiem lub potrafią je wywoływać, ale mimo wielu studiów, zjawisko nigdy nie przeszło pozytywnie testów naukowych w warunkach uniemożliwiających dokonywanie oszustw. Ponadto, nie istnieje żadna naukowa hipoteza, która mogłaby wyjaśniać jego mechanizm.

Osoby wierzące w zjawiska paranormalne uważają, że zjawiskami pochodnymi względem telepatii jest m.in. świadomość zbiorowa i intuicyjna komunikacja zwierząt.

Nie te, tylko to połączenie.

Podam taki przykład mały, nie żeby zaraz uciekać do dwóch różnych pokoi z kartkami, na których nabazgrane są kółka, kwadraty czy trójkąty i gwiazdki.

Sidi, weź w ręce talię kart (52 bez jokerów), usiądź spokojnie, odpręż się, najlepiej z cichą muzyką w tle (instrumentalną, medytacyjną taką, na której nie będziesz się skupiał jednak będziesz wiedział, że zapełnia ona ciszę w Twoim otoczeniu)

Skup się na kartach i kolejno odkrywaj ich spód jednocześnie przewidując ich kolor (czarne, czerwone) I to nie na pałę tylko pomyśl dokładnie, postaraj się wyczuć jaki to kolor. Wyniki zapisuj i później sporządź jakiś wykres, tabelke czy cuś. ;)

A tak na koniec to zadziwiającym zjawiskiem jest to, że w chwili gdy np dzwoni telefon wiesz kto dzwoni.

S1d1 

Wysłany: 2008-04-06, 18:13   

Bardziej mnie interesuje polaczenie sie z osoba mi bliska :zabawa:

Tabris88 
?

Wysłany: 2008-04-07, 15:44   !

Do tego potrzeba Ci tylko miłości.
Lub dobrze naoliwionego rewolweru z przystępną amunicją. Zresztą jedno i drugie to to samo.

Toś się urwał z choinki z tą telepatią. Już byś chciał oszukiwać operatorów GSM.
Ostatnio zmieniony przez Tabris88 2008-04-07, 15:45, w całości zmieniany 1 raz  

S1d1 

Wysłany: 2008-04-07, 19:07   

Tabris88, powiem Ci ze cała ta telepatia mnie zainteresowała . Zeby nie było o to wszystko pytalem z ciekawosci ;)

Pozdrawiam ;)

Odpowiedz do tematu