Psi Ball (Chi Ball, Ki Ball) - kula energii stworzoną przez siły psychiczne. Każdy człowiek za pomocą swoich sił PSI może stworzyć takiego PSI Balla. Energia, którą stworzymy wcale nie musi mieć kształtu kuli możemy nadać jej dowolny kształt i dowolne właściwości np. kolor, wielkość, może ona płonąć, być pod napięciem, itd. Taką kulę energii można rzucić w coś lub w kogoś. Raczej nic ona nie zrobi. Jest to zależne od siły koncentracji jaką włożyliśmy w stworzenie takiej kuli i od jej właściwości. W najgorszym wypadku dostanie taką kulą może nas zaboleć. Psi bale są czymś w rodzaju kame-hamen z dragon bala tyle że nie mogą one nikogo zabić. A więc jak zrobić takiego PSI Balla:
Usiądź w wygodnym miejscu , pozycja jest dowolna. Złóż ręce w kule. Palce mogą się dotykać lub może między nimi być mały odstęp. Wybierz sobie jakiś cel z którego będziesz sobie wyobrażał, że pobierasz energię.
Energie możesz pobierać po prostu od siebie tyle, że jest to wyczerpujące, lub od jakiejś planety np. Słońca lub Saturna itd. Wyobraź sobie jak ta energia przechodzi przez twoje ramiona do palców a następnie z palców do środka stworzonej przez ciebie z rąk kuli gdzie kumuluje się i powiększa. Po jakimś czasie zacznij sobie wizualizować właściwości i kształt tej energii, którą tworzysz. Pomyśl sobie, że tworzysz kulę. Ma ona kolor niebieski i ma właściwości lodowe, poczuj zimno które ona wytwarza. Po ustaleniu właściwości już tylko ją "doładowywuj" czyli wyobrażaj sobie, że zbiera ona w sobie coraz więcej energii i staje się coraz większa i wyraźniejsza. Po jakimś czasie w końcu powinno się udać i powinienneś go zobaczyć.
Energia, którą stworzymy wcale nie musi mieć kształtu kuli możemy nadać jej dowolny kształt i dowolne właściwości np. kolor, wielkość, może ona płonąć, być pod napięciem, itd.
o ile wiem energia Ki nie ma żadnego koloru, jest przezroczysta
Cytat:
Po jakimś czasie w końcu powinno się udać i powinienneś go zobaczyć.
Energia Ki jest również niewidzialna, więc skoro kula jest z niej zrobiona to raczej jej nie zobaczymy
Heh gadacie o psiballach a w nie nie wierzycie ;}
no w sumie tak i nie, bo jesli chodzi o psiballe to sa one tworzone ( jesli istnieja) dzieki energi ki i sily woli. Moj kumpel kiedys opowiadal ze na wfie udalo mu sie cos takiego , tylko ze nie nazwal tego psiballem . Po prostu ulozyl rece i czul jak cos sie miedzy nimi pojawia, a gdy chcial zgniesc to "cos" to niedal rady. Przestraszyl sie i juz wiecej tego nie robil. Heh troszke wydaje mi sie to glupie i nieprawdopodobne.[, ale opowiadal to w innym temacie tzn. gadalismy na temat lewitacji bo w tv w wiadomosciach lecial latajacy holender. gadalismy o tym jak to mozliwe , spytalismy sie pani od fizyki, (probowalismy popychac przedmioty sila woli), tak ogolnie to sie smialismy i nagle opowiedzial mi to].
Jestem DOSWIADCZONYM Ezoterykiem... i moge was ZAPEWNIC, ze PsiBall to NIE JEST FIKCJA! XD Robienie PsiBalla nie jest trudne... ale nie wszystko, co tu napisali jest prawda. Kazdy (doswiadczony Ezoteryk) zgodzi sie ze mna, ze PsiBall moze przybierac rozne postacie, moze byc wyrazny, moze plonac, byc lodowatym, klejacym sie etc. ALE NIE MOZE ZABOLEC! Rzuc mnie PsiBallem... poczuje cos? Owszem. "COS", a nie bol. To nie bedzie chlod, cieplo, klocie, bol... to bedzie "cos" (przetestowalem na siostrze, mamie i psie xD). To "cos" nie jest szkodliwe... Sprubujcie zrobic ognistego PsiBalla i ogrzac nim termometr, nawet jezeli termometr znajduje sie na drugim koncu pokoju (dla autentycznosci). Da sie? DA! Rozwincie swoją czakre Trzeciego Oka i sobie patrzcie na PsiBalla jakby nigdy nic... nie zobaczycie go "normalnie"... to trzeba samemu przezyc, tak jak LD, OoBE etc. Wszystko zalezy od waszej WYOBRAZNI! Niech cialo fizyczne was nie ogranicza.
_________________ Why's Everybody Always Picking On Me?
Jezeli ci chodzi o to, ze kazdy ma inne odczucia do tych spraw - do sie z toba zgodze... jezeli nie, to uswiadom mnie. Ja nie wiem wszystkiego i chetnie sie dowiem czegos nowego, bo przeciez kazdy moze sie mylic.
_________________ Why's Everybody Always Picking On Me?
Psi Ball (Chi Ball, Ki Ball) - kula energii stworzoną przez siły psychiczne. Każdy człowiek za pomocą swoich sił PSI może stworzyć takiego PSI Balla. Energia, którą stworzymy wcale nie musi mieć kształtu kuli możemy nadać jej dowolny kształt i dowolne właściwości np. kolor, wielkość, może ona płonąć, być pod napięciem, itd. Taką kulę energii można rzucić w coś lub w kogoś. Raczej nic ona nie zrobi. Jest to zależne od siły koncentracji jaką włożyliśmy w stworzenie takiej kuli i od jej właściwości. W najgorszym wypadku dostanie taką kulą może nas zaboleć. Psi bale są czymś w rodzaju kame-hamen z dragon bala tyle że nie mogą one nikogo zabić. A więc jak zrobić takiego PSI Balla:
Usiądź w wygodnym miejscu , pozycja jest dowolna. Złóż ręce w kule. Palce mogą się dotykać lub może między nimi być mały odstęp. Wybierz sobie jakiś cel z którego będziesz sobie wyobrażał, że pobierasz energię.
Energie możesz pobierać po prostu od siebie tyle, że jest to wyczerpujące, lub od jakiejś planety np. Słońca lub Saturna itd. Wyobraź sobie jak ta energia przechodzi przez twoje ramiona do palców a następnie z palców do środka stworzonej przez ciebie z rąk kuli gdzie kumuluje się i powiększa. Po jakimś czasie zacznij sobie wizualizować właściwości i kształt tej energii, którą tworzysz. Pomyśl sobie, że tworzysz kulę. Ma ona kolor niebieski i ma właściwości lodowe, poczuj zimno które ona wytwarza. Po ustaleniu właściwości już tylko ją "doładowywuj" czyli wyobrażaj sobie, że zbiera ona w sobie coraz więcej energii i staje się coraz większa i wyraźniejsza. Po jakimś czasie w końcu powinno się udać i powinienneś go zobaczyć.
A ja wam powiem żeudało mi sie zrobić Psi kulke, ale ten "kretyn" troche pokręcił, wszystko jest w nowa krew, wpiszcie na google.pl nowa krew i poszukajcie strony nowakrew.pl czy coś w tym stylu, tam jest wszystko. Sam prubowałem, i działa (Tak apropo to strona od 18 lat, ale nie ma nic zboczonego), I zauważyłem że jestem pół wampirem... rosną mi zęby jak wampir na serio!takie kły, są troszke ałe ale zaostrzone dziwnie.. NIE ŚCIEMNIAM!
Ostatnio zmieniony przez makus 2008-05-26, 20:37, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.