Chciałabym tu z wami wspólnie zacząć pewnien temat niewiem cyz było juz o tym pisane ale trudno. Ja żyje swoim światem i odłanczam sie od rzeczywistości ale niewiedziałam że ludzie jeszcze wieżą że piramidy zbudowali egipcjanie ..;/;/ zaaall .. jasne egipcjanie starożytni ehemm .... w XXI w piramida jest zagadką .. jest to doskonała budowla a człowiek wspolczesny niemogl by jej zbudowac. Więc jak Egipcjanin prymitywne mógł zbudowac piramide .. Poprostu jest to tak. wystarczy pogrzebac w jakiejśc BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAArdzo ogromnej bibliotece i znajdziecie o tym baaaaaaaaaaaardzo stare księgi piszące o takich rzeczach. Dłuuuuuugo przed pierwotnymi ludźmi nasza planeta w zdłuż w szerz w paski i na skos została przeleconaprzez cywilizacje pozaziemskie I to oni zbudowali piramidy .. do jkich celów .. jeszcze nie znalazłam powodów ale podobno mają służyć to jakiś przekazów ... Egipcjanie poprostu NIEMOGLi zbudowacć piramid bo to jest zbyt doskonaa budowla .. inposible .. człowiek teraz niemógłby zbudowac czegoś takiego.. Pewno zaraz sie rzucą pytania wiec czemu Były to groby faraonów. Otórz oni uznawali to za doskonałą budowle i chiełi by piramida była ich miejscem spoczynku .. ze sotała zbudowana ii zesłana przez "Bogów" i to o bogach tera ... poprostu zaś trzeba po bibliotece szukać .. niepamietam dokladnie jak to bylo ale mniejwiecej: wiecie jakie skafandry maja astronauci ... oni często sobie na szybkach malują jakieś szlaczki czółki itd.. Więc wylądowali sobie tacy ufo na zeimi egipcjanie zobaczyli ich a przecierz wtedy takie coś to apokalipsa .. wiec uznali ich za bogó.. Jakas pani na skafanderku na szybce narysowała sobie uszka i wąsy i juz mamy Bogini Kota ... proste .. wystarczą chęci biblioteka .. stare księgi .. i doczytacie sie że nawet Majowie o tym wiedzieli ...
A ja oglądałem dokument w National Geographic i tam pewni ludzie (naukowcy i matematycy) wzięli pod uwagę pierwszy lepszy dom i znaleźli (tak jak w przypadku piramidy) proporcje w odniesieniu do kuli ziemskiej. Tam nie ma nic doskonałego. Okazuje się, że takie wyliczenia można zrobić na każdym budynku.
A tak poza tym, to w takiej bibliotece, ta stara księga nie może mieć więcej niż dajmy na to te 1000 lat (wiem że to i tak przesada). Egipcjanie żyli kilka tysięcy lat przed naszą erą, więc ktoś kto to niby opisał to jeszcze widział. A ja przeczytałem kiedyś w starej księdze, że pod Wawelem żył smok. Według źródeł mógł być to pochodny Tyranozaura. Jacie jaka sensacja...
A jeszcze jedno. jak ci ludki przylecieli na ziemię i oblecieli ją wokół w wzdłuż i wszerz, to akurat mieli skafandry z szybkami i może flamastrem namalowali sobie wąsiki, które im może służyły jako celownik, tak jak krzyżyk w Call of Duty?
Ostatnio zmieniony przez (Sz)Arek 2008-06-08, 23:03, w całości zmieniany 1 raz
Diplo, wystrzel się w kosmos i poszukaj jakiejś mniej rozumnej rasy. Dogadasz sie z pewnością. Nie zapomnij opowiedzieć o cudzie na Ziemii i inszych piramidach.
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 1464 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2008-06-08, 23:21
diplo napisał/a:
Egipcjanie poprostu NIEMOGLi zbudowacć piramid bo to jest zbyt doskonaa budowla
cofnąłeś się w czasie, że tak doskonale wiesz?
przy okazji, jest jeszcze jedna teoria: kapłani z Atantydy wiedzieli, jaki los czeka ich ląd i przenieśli się do swojej kolonii która była w późniejszym egipcie. Po czym wybudowlai piramidy, by przy ich pomocy mieć jakieś połączenie z czymś tam.
teraz za mało wiemy by być wszystkiego pewnymi choćby na 60%
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Wysłany: 2008-06-08, 23:36
ehh
No coz, radze siegnac do ksiezek nie tych z obrazkami tylko takich w ktorych rzeczywiscie sa jakies informacje, pradziwe infromacje.
Piramidy zostaly zbudowane przez niewolnikow, nie koniecznie Egipcjan. i Tak napewno itsoty poza zeimskie budawly PIramidy by pochowac w nich faraonow
Haa taaa .. juz sie z tym gdzieś spotkałam czyli myślicie ze piramidy zbudowali egipcjanie ... <lol2> taaa .. a ja kurde a ja Wielki mur .... xDxD ludzie czmychinijcie sie do biblioteki .. pozyczcie sobie księge Urantii i poczytajcie ... ale niewiem czy w zwyklej bibiliotece to znajdziecie .. njo ale pewnie bo piramidy zbudowali Egipcjanie .. jasne ostatnio jak mi wciskał ten kit facet od histori to go w twarz wyśmiałam .. a potem sam stwierził że prawde mówie .. tylko nie przy całej klasie bo oczywiście znajdą się takie dzieci ktore powiedzą że niprawda .. xDxD A jak myślicie jak szukali grobowca wpiramidzie . .często leciało w telewizji .. jechali sobie tym robocikiem i nagle co ... gówno bo niby sie nieda dalej dojechac pewnie ... a kurde na drzwiczkach metalowe uchwyty .. No nie bo w starożytnym Egipcie były takie żeczy .. xD ludzie wystarczy znać historie dorze a sie bedzie wiedziało ze odrazu coś jest nie tak ... o takich rzeczach to nawet archeolodzy wiedza tlyko niemówią tego publicznie bo zostało to zabornione bo zawsze sie najda debile ktorzy powiedza ze ktoś wciska kit
To ciekawe skąd w Wielkim Murze znajdują się ciała umarłych z wycieńczenia niewolników, którzy go budowali, a w zaprawie widać duże ilości jajka kurzego, które pomagało lepiej wiązać.
Skąd metalowe uchwyty? A skąd Piękne złote korony i insygnia władzy wytopione. Co wtedy nie umieli wytapiać żelaza?
A teraz na koniec cytat z według ciebie tak idealnej Wikipedii:
Wikipedia napisał/a:
Księga Urantii jest uznawana przez niektórych za pseudonaukową, a także czasami jest zaliczana do okultystycznych bądź ezoterycznych.
haaa spoko ... to sobie wejdx i poczytaj o tym .. bo co skoro myslisz ze jest to byle jaka ksiega to znaczy ze niedorosles by to przeczytac ..
[ Dodano: 2008-06-09, 18:50 ]
Pozatym widze ze zrobilam wielki blad piszac tutaj o takich sprawach ... lepiej piosac z w wyksztalconymi ludxmi ktorzy sie znaja na takich rzeczach niz z gosciem ktory gowno o tym wie ale prwai swoje religie na ten temat ... .. myslisz ze takie rzeczy to sie z dupy nie wyciaga tylko sie czyta i sledzi postepy w nauce a nie uswiadamia komus ze ejst debilem ... bo sakoro jestes taki madry to powinienes znac wszystkie sekrety piramid wiedziec co archeolodzy o tym mowia ..
Diplo kłaniam się przed Twym geniuszem. Wiedza Twa przekracza naszą razem wziętą, jeno Ci egzaltacja i poprawność gramatyczna przeszkadza w osiągnięciu doskonałości.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.