Nieśmiertelność na ziemie? Nie, wolę przeżyć 60 lat tutaj i zaznać tego czego chce, potrzebuje. Ziemia to nie raj, za dużo kłamstwa, zła i ludzi. Nawet nie wyobrażam sobie tego, po jakimś czasie znudzenie i monotonia wypełni życie, nie widzę tego u siebie.
Wierzę nieśmiertelność po śmierci z osobami którzy już odeszli z ziemi.
_________________ "Chroń to, co masz, gdy trzeba walcz i kochaj jak najmocniej"
djinn
Nie chciałabym żyć wiecznie. Trudno byłoby mi się pogodzić ze śmiercią rodziny, czy przyjaciół. Patrzeć jak wszyscy odchodzą. Nie umiałabym się cieszyć, że ja nadal mogę żyć.
Wszystkie rzeczy, które sobie zaplanowałam odkładałabym w nieskończoność, przecież miałabym wiecznie czas.
_________________ Friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly.
Mi to by się pewnie wszystko po jakimś czasie znudziło...
Jeżeli inni by nie byli wieczni, to za to mógłbym "szpanować" swoim życiowym doświadczeniem...
_________________ Patriota
lucza_libre
Wysłany: 2008-07-20, 14:12
Wg. mnie nieśmiertelność będzie możliwa w momencie kiedy naszą świadomość, nasz mózg będzie mógł być przeniesiony do maszyny, która wystarczająco odpowiednio będzie podtrzymywać go w odpowiedniej formie, nie tak jak nasze niedoskonałe ciało. Taki powiedzmy ASIMO tylko, że z naszym mózgiem
Nieśmiertelność to nuda. ile czasu zajmie Ci spróbowanie wszystkiego? 10000 lat? A co potem? Poza tym stajesz się coraz bardziej nieludzki, bo wszyscy kiedyś umierają więc co za różnica kiedy, dla Ciebie to i i tak mrugnięcie okiem. Poza tym trzebaby być szalenie inteligentnym i strsznie dużo się uczyć, aby nadążyć za postępem świata. Nieśmiertelnośc byłaby piekłem, pustym piekłem.
Zastanawialiście sie jak to jest być nieśmiertelnym?
Przereklamowana sprawa. Zbyt dużo wspomnień. Zbyt dużo przeżyć. Nie poradziłabym sobie psychicznie z taką ilością w świadomości, w pamięci. (przypomniał mi się "Hancock")
do kituuuu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.