Forum Dyskusyjne :: lunatyzm

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Polecamy: księgowość prawo

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Strefa 51 » lunatyzm

lunatyzm
Autor Wiadomość

@Michał 

Wysłany: 2006-01-18, 00:08   lunatyzm

Jestescie lunatykami? Czy jest mozliwe zeby osoba we snie np skoczyła z okna lub cos w tym stylu?

Matys 

Wysłany: 2006-01-18, 01:09   

Michał napisał/a:
Czy jest mozliwe zeby osoba we snie np skoczyła z okna lub cos w tym stylu?

A slyszales o czyms takim ze lunatyk krzywdy sobie sam nie zrobi ?? :P I ze lunatyka rowniez lepiej nie budzic bo to przynosi pecha :] (cos dla tych ktorzy wierza w przesady :P )

Fajnie by to wygladalo i brzmialo:
-Ty, patrz on idzie na balkon i zaraz spadnie z 5 pietra !!!!
-Spokojnie zostaw go w koncu lunatyk sobie krzywdy sam nie zrobi.

:zdziwko: :zdziwko: :zdziwko:

Aneta 

Wysłany: 2006-01-19, 13:41   

Ja lunatykiem co prawda nie jestem, ale nie miala bym nic przeciwko :D To musi byc fajne uczucie, gdy kladniesz sie u siebie w lozku, a budzisz w wannie :P :zdziwko: :zdziwko:

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2006-01-19, 18:29   

Michał napisał/a:
Jestescie lunatykami? Czy jest mozliwe zeby osoba we snie np skoczyła z okna lub cos w tym stylu?

teraz mi sie to nie zdarza,ale podobno gdy bylam mala to mialam sklonnosci do lunatykowania.Raz ,gdy mialam 7 lat zdarzylo mi sie pojsc na schody prowadzace na strych i zrobic "siusiu"- tak twierdzili przynajmniej rodzice-bo myslalam ze to toaleta.Zastanawia mnie to tylko skad oni o tym wiedzieli,bo przeciez powinni spac :looka: :] .
Who's playing tricks on me?"

czubek :P 
"swistu"

Wysłany: 2006-01-19, 20:43   

podobno jak byłem mały to nieraz wstawałem na baczność na lużku i się nie chciałęm położyć
kiedyś podobno poszłem do starszył do łużka i się "upiornie" (relacje świadków) nachyliłem na starszą - minę miała podobno nie do opisania jak mnie zobaczyła po przebudzeniu :D
ostatnio (ale tą akcje obczajam) śniło mi się coś z ptaszkami że miały u mnie na łużku gniazdo i jak się obudziłem to go na nim szukałem - jednak nie znalazłem i poszłem go szukać do starych ;)

ale po za tym nie jestem lunatykiem- nie chodze po płotach i nie napadam na lodówke o polnocy ;)
Uprasza się grupę trzymającą władzę o nie modyfikowanie i nie usówanie moich postów ani też o niedopisywanie niczego do nich - to narusza moją wolność osobistą oraz jest ograniczaniem wolności słowa(...)

Dziękuje!

kotlecik 

Wysłany: 2006-01-19, 20:50   

kiedys robilem rozne rzeczy w nocy, a najgorsze jest to ze wszystko pamietam, ale nie panuje nad tym... czasem stawialem opor fizyczny, rzocalem rzeczami z duza sila i nawet przeklinalem :rotfl:

Matys 

Wysłany: 2006-01-20, 02:20   

Kiedys jak bylem maly (mialem chyba z 5-6 lat) wstalem w srodku nocy z lozka caly spocony i mokry a do tego strasznie rozczochrany :] (kiedys mialem dluzsze wlosy ale nie takie jak dziewczyna ale takie jak kazdy przedszkolak zazwyczaj) Podszedlem do lozka mamuski i zaczalem ja budzic:
- Mamo, mamo - wolalem ale ze ona nic to zawolalem troche glosniej i wtedy sie przebudzila i sie mnie tak przestraszyla ze az sie wydarla :) Ojciec sie zbudzil i do niej:
- Czego sie tak drzesz ?!?! :] - matka sie juz przebudzila na dobre wiec do mnie:
- Czego chcesz ??
A ja:
- Moge isc siusiu :D
- A idz sobie - powiedziala
- Ale chodz ze mna.
- Ale po co ??
- Bo sie sam boje :D :D:D:D:]

Po tej akcji probowala mi wmowic ze lunatykowalem ale ja doskonale wiedzialem co sie dzialo :) a oczy mialem zamkniete dlatego bo bylem zaspany a w pokoju bylo ciemno i dobrze niewidziala :] czy je mam otwarte czy tez zamkniete :P

*Rdzawa 
miastowa dziewczyna

Wysłany: 2006-01-20, 10:16   

luntatykowanie to zupełnie nie dla mnie , ale często mam tak że jest sen, cos mi sie śni a potem staram sie to zrobić po obudzeniu :D albo nie śpie jeszcze, a juz mi sny przed oczami latają to jest okropne :D

AnUsIa17 
:*:*:*

Wysłany: 2006-01-20, 17:25   

Teraz juz nie. ale jak bylam mala to zdarzalo mi sie rozne rzeczy robic.. naszczescie przez okno zamiaru nie mialam nigdy skakac.. :D

*Rdzawa 
miastowa dziewczyna

Wysłany: 2006-01-20, 20:02   

mi wczoraj koleżanka opowiadała że ostatnio jak miała gorączke to sie darła w nocy żeby ktoś jej kisiel ugotował że ona potrzebuje go bardzo bardzo i że nie mozebyc herbata, tylko musi byc ten kisiel, bo z kims tam rozmawiała przez sen i na koniec wrzasneła : ja nie majacze chce kisiel ! :D :D

Aneta 

Wysłany: 2006-01-20, 20:57   

Ona wtedy z babcia rozmawiala :D

Matys 

Wysłany: 2006-01-20, 22:06   

Aneta napisał/a:
Ona wtedy z babcia rozmawiala

Czyzbys ta kolezanka ktora miala goraczke i pragnaca kislu to byla Ty ?? :P :]

*Rdzawa 
miastowa dziewczyna

Wysłany: 2006-01-20, 22:32   

nie, ale ona była przy tym jak opowiadała :D

Aneta 

Wysłany: 2006-01-21, 11:27   

Ja sie podobno kiedys strasznie smialam przez sen :D najgorsze jest to, ze rano nawet nie mialam pojecia z czego :P

Matys 

Wysłany: 2006-01-21, 12:23   

Aneta napisał/a:
Ja sie podobno kiedys strasznie smialam przez sen najgorsze jest to, ze rano nawet nie mialam pojecia z czego

Czasem tak bywa :] Ale przyznam ze takie akcje sa smieszne :)

- Z czego sie smialas w nocy ??
- A ja sie smialam ??
- No.
- To nie wiem z czego :]

Aneta 

Wysłany: 2006-01-21, 17:26   

No i wlasnie szkoda, ze sie potem nie pamieta! :D bo tak, to by sie mozna jeszcze z tego rano posmiac, a tak... :/ :D

Matys 

Wysłany: 2006-01-21, 17:36   

Ja pamietam jak kiedys cos mi sie snilo ze cos mi sie stalo i mnie to zabolalo a ja wtedy wydarlem sie na caly pokoj ze az sie sam obudzilem :D Matka zaraz wleciala mi do pokoju o malo sie sama niezabila i zapytala mnie sie co sie stalo :] Przeciez nie powiedzialbym jej ze cos mi sie snilo. W takim razie nie wiedzac jak wybrnac z tej sytuacji to zaczalem sie jak glupi smiac :D :D:D

Aneta 

Wysłany: 2006-01-21, 18:07   

Sadzac po tych wszystkich postach, Twoja mama ma z Toba ciekawie :) :P

Matys 

Wysłany: 2006-01-21, 18:19   

Nie tylko mama :] Znajomi takze :D A co do lunatykowania... to kiedys pamietam dwie akcje z bratem :)

On poszedl spac a mama chciala od niego wziasc ciuchy do prania i skarpetki i go budzi i sie pyta:
- Gdzie masz ciuchy do prania ??
- Tam
- A gdzie masz skarpetki ??
- Obok.
- Gdzie obok bo nie widze ??
- No stoja :D :D:D:D:D

Niezle mial te smyrki skoro az staly :D Druga akcja to byla gdy mial sie isc kapac a spal i matka rowniez do niego podeszla i go zaczela budzic mowiac:
- Idz sie juz kapac bo woda sie nalewa.
Ten nic. Matka podchodzi do niego za jakies 15 minut i to samo (tym razem sie na niego wydarla bo nie mozna bylo go dopudzic :] ) a ten samo nic. Wiec mamuska sie wkurzyla wziela spuscila wode z wanny i poszla robic swoje. Za jakies dwie godziny slyszymy jak brajdak sie wydziera:
- Nie drzyj sie na mnie!!! :D :D:D :]

Nadmieniam ze brajdak w tych dwoch sytuacjach gadal przez sen i caly czas spal.
Widac ze jak czlowiek spi to tez gada smieszne rzeczy :] i jest sie z czego rowniez posmiac :P

Aneta 

Wysłany: 2006-01-21, 22:06   

Matys napisał/a:
bo nie mozna bylo go dopudzic

Ja bym go w pizamie do wanny wrzucila :D

Matys napisał/a:
Za jakies dwie godziny slyszymy jak brajdak sie wydziera:
- Nie drzyj sie na mnie!!!

refleks szachisty, tylko pogratulowac :D :rotfl:

Odpowiedz do tematu