Forum Dyskusyjne :: lunatyzm
Najlepsze forum młodzieżowe w Sieci!

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Strefa 51 » lunatyzm

lunatyzm
Autor Wiadomość

Mojo-Jojo 

Wysłany: 2007-01-07, 21:09   

Lunatyzm najczęściej występuje u osób, które się odchudzają...
W nocy idą WŁAŚNIE DO LODÓWKI i wyjadają wszystko co im wpadnie do rąk...

A potem się dziwią, że nic im nie ubywa. ;>

Mokra, może podświadomie marzysz o takiej tłustej szyneczce ;D
And start all over again,
Gonna pull up my socks,
Gonna clean my shower...
Not gonna live by the clock
But get up at a decent hour... ;>

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2007-01-10, 00:20   

Mojo-Jojo napisał/a:
Mokra, może podświadomie marzysz o takiej tłustej szyneczce ;D

Ta... pewnie.
Ostatnio spadalm z lozka, wstalam poszlam sie spytac brata czemu mi zabral klej i ze ma mi go oddac bo musze firanki przykleic...

*Apple 

Wysłany: 2007-01-19, 21:53   

Ja kiedyś nałogowo lunatykowałam. A zwłaszcza na nowych miejscach czy przy pełni księżyca. Kiedyś w sanatorium w nocy oczywiście biegałam dookoła stolika i wreszczałam: daj kapcia, to mój kapeć, dawaj!
Co było po prostu efektem wcześniejszej zabawy ;p aha no a w domu to np rułą od odkurzacza próbowałam siostrę walnąć ;p ale jazda, albo robiłam gimnastykę czy też raz skoczyłam z mojego łóżka do siostry! lol!
A co do gadania to niestety do dzisiaj mi się zdarza ;/ Najczęstszym słwoem, które wymawiam, a wręcz krzyczę to NIE BIJ :| nie wiem dlaczego...? nie byłam przeca molestowana w dzieciństwie ;p Alenie tylko to mówię, dobrze,że siostra ma teraz osobny pokój, bo nie wiadomo jakie ja tam tajemnice wyjawiam światu...!

X. 

Wysłany: 2007-01-19, 23:46   

Cytat:
a raz na wycieczce w niemoim lozku...

na takich wycieczkach. zawsze budze sie w nieswoim lozku xD

Cytat:

Ja kiedyś nałogowo lunatykowałam.

jak mozna nalogowo lunatykowac? to jest nalog?

DzIuNiA 

Wysłany: 2007-01-27, 09:20   

Jeszcze nigdy nie lunatykowalam....ale moja koleżanka tak...i to na wycieczce:)
Chciala iść do łazieniki ale nikt z nią nie chciał pójść a sama sie bala....
Położyłyśmy sie spać i sie przebudziłam w nocy....zoriętowałam sie że nie ma Agaty a ona zaczeła lunatykować i poszła do chłopaków do pokoju i nasikała im na fotel!!!Normalnie masakra:)

Jagoda 

Wysłany: 2007-02-21, 20:49   

Ja lunatykuje. 2 lata temu na wycieczce wyszlam z pokoju o prawie wpadlam do jezieora. wszystko pamietam, bo myslalam ze mi sie to snilo, a ja to robilam naprawde! Poprostu obudzilam sie (myslalam, ze mi sie sni, ze sie budze) z mysla, ze musze wyjsc, no i poszlam:)

Aaliyah 

Wysłany: 2007-02-21, 22:28   

nie lunatykuje ale mam kumpele która dzięki swojemu bratu juz by nie zyła.
wstała z łóżka i spytala co ma zrobic dobrze że zrorientował sie że dziewczyna lunatykuje bo w ostatniej chwili zatrzymal ja - byla juz w drodze na balkon
to jest cholernie niebezpieczne ciesze sie ze nie lunatykuje

Glina 

Wysłany: 2007-02-24, 15:46   

Ja jestem - niestety, rzadko mi sie to zdarza ale jednak, czesto to jest upokarzajace szczegolnie na obozach itp. w domu sam siedze caly czas wiec nie mam sie przed kim krepowac :P w wielku 3 lat podobno byl okres gdzie co noc.. mam kilka blizn na twarzy bo wtedy prawdopodbnie wlazlam w szafe i musiemi mi szyc :( :krzeslem: :dobani:

[ Dodano: 2007-02-24, 15:47 ]
Jagoda napisał/a:
Ja lunatykuje. 2 lata temu na wycieczce wyszlam z pokoju o prawie wpadlam do jezieora. wszystko pamietam, bo myslalam ze mi sie to snilo, a ja to robilam naprawde! Poprostu obudzilam sie (myslalam, ze mi sie sni, ze sie budze) z mysla, ze musze wyjsc, no i poszlam:)

a ja zupelnie nic nie pamietam z tego co robie

*faris 

Wysłany: 2007-02-24, 15:53   

Mokra napisał/a:
raz na wycieczce w niemoim lozku...

przyznaj się ile wypiłas :rotfl:

moja siostra ma takie 'zdolności', mówienia przez sen, coś robi ale nie pamięta tego na drugi dzień
Mumiiiiinki!

kajana500 
Jedziemy po zioło

Wysłany: 2007-03-05, 17:04   

Heh... Owszem przez lunatykowanie mozna wyskoczyc przez okno... Wiem to, bo kolezanka mojego wojka kiedys lunatykowala i wyskoczyla z okna na 8 pietrze... Po prostu maskara. Zgon na miejscu :(

sledz 

Wysłany: 2007-03-07, 12:20   

Oglądałem film ze kobieta lunatykując przechodziła cały dom i jadła lody.

mondralinska

Wysłany: 2007-04-07, 21:21   

eh.. moja koleżanka lunatykując ustała na parapet, otworzyła okno i zaczeła krzyczeć że "już do ciebie ide" naszczęście matka ją uratowała :hyhy:

osoby które lunatykują powinny sobie poczytać o fazach snu:
"W fazie 3 zanikają fale Theta, a zaczynają dominować fale Delta, i tak już pozostaje przez cały okres fazy 4. Obie te fazy zwane są snem wolnofalowym. Oddech staje się regularny i rzadszy, spada ciśnienie tętnicze, ustają ruchy gałek ocznych, napięcie mięśni zanika, spada temperatura ciała. Do krwi uwalniany jest hormon wzrostu, a więc przyspieszone jest również gojenie się ran. Organizm regeneruje się. Sen wolnofalowy dominuje przez pierwszą część nocy i może trwać nawet do godziny. Później stopniowo zmniejsza się jego długość. W tym stanie trudno jest obudzić śpiącego, a jeśli się już uda, będzie on rozkojarzony, senny. Rano z pewnością nie będzie pamiętać, że się go budziło."

I właśnie przez to nie pamietamy co robimy w czasie lunatykowania ;)

mampytanie 

Wysłany: 2007-04-09, 12:46   

Mokra napisał/a:
ja kiedys obudzilam sie w szafie... raz na balkonie a raz na wycieczce w niemoim lozku...

to żart, czy poważnie?

misia13 

Wysłany: 2007-04-09, 17:25   

Nie jestem lunatyczką.... i szczerze nie żnam żadnej osoby któraby była....

slodkiCukiereczek 

Wysłany: 2007-04-09, 21:56   

ja we snie chodzilam wkolo stolu wiec wszystko jest mozliwe....

pozdrawiam

Złośnica 
burżuazja

Wysłany: 2007-04-10, 02:50   

ja w sumie nie lunatykuje, ale moja przyjaciolka za to tak. zawsze jak jedziemy gdzies na jakas kolonie, wycieczke czy ona spi u mnie albo ja u niej, to ona zawsze chodzi i szuka swojego łóżka. Ubaw mam niezly, nei powiem, ale jest to niebezpieczne, kiedys wyszla na klatke(mieszka w wiezowcu) i musialam ja gonic w nocy po klatce.
Ja za to rozmawiam, jak bylam na obozie jak spalismy w namiocie to szukalam rury od odkurzacza. A ostatnio przez sen przedstawialam mamie moich kolegow. Niezle miala ubaw jak rano opowiadala :rotfl:

karolinkja 

Wysłany: 2007-04-10, 19:12   

jasne ze tak. Ja raz lunatykowalam jak przeszlam z mojego pokoju do lozka mojej siostry w innym pokoju. Moja siostra tez lunatykowala jak stala 20 minut przy domofonie. Nie znam takiego przypadku gdzie lunatyk otwoera okno i skacze....ale moim zdaniem jest to mozliwe.

*Apple 

Wysłany: 2007-05-04, 23:15   

Ostatnio siostra spała w moim pokoju i rano mi mówi,że znów gadałam przez sen. Ja pytam co, a ona,że co chwila powiadałam jakieś "muszę, muszę". Przypomniało mi się,że wieczorem gorączkowo myślałam o tym,ze muszę jechać na wyprawę dookoła Polski. Eh...! To jest okropne! Żadnej prywatnosci. A co bedzie jak kiedys wygadam jakiś sekret? :!:

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-05-04, 23:33   

raz w zyciu miałam taką sytuację.
mając około 7-8 lat.
wstałam i w przedpokoju załozyłam bez problemów buty (wtedy nosiłam adidaski na rzepy - dzięki czemu obudziłam tatę), po czym próbowałam otworzyć drzwi wyjściowe, ale na szczęście tata mnie złapał i zaprowadził do łóżka.

czasami zastanawiam się dokąd poniosłoby mnie wtedy :-)

Wolf 

Wysłany: 2007-11-08, 22:00   

raz miałem taką akcje że budził mi budzik rano... to nie wstawając z łóżka go wyłączyłem... tzn próbowałem... raz, drugi, trzeci ... a on ciągle dzwoni... wkońcu się obudziłem i myśle: "co jest kur...?!" patrze a ja macham w powietrzu ręką... :D albo kiedyś gadałem z mamą przez sen... rano mi mama opowiada jakieś niestworzone rzeczy a ja nie wiem o co kaman :D

a co do lunatykowania to kiedyś byłem na obozie z karate w pogorzelicy... w namiotach spaliśmy... i był taki mały Darek M. to już było pare lat temu... pewnej nocy Darek, który był w moim namiocie, wyszedł do ubikacji... wracając wszedł do innego namiotu i położył się do łóżka (były łóżka polowe) w którym spała jakaś dziewczyna... bo to był nie nasz namiot... ona się obudziła i wyskoczyła na niego że to jej łóżko a on dalej przez sen się z nią kłócił że to jego łóżko :D wkońcu jakoś go wyrzuciła z namiotu ;P

Odpowiedz do tematu