Czasem się zastanawiam, po co tyle gwiazd, tyle potencjalnych światów, jeśli nikogo prócz nas nie ma we wszechświecie? Intryguje mnie też myśl, co jesy za krańcami materialnego kosmosu. Wiem, że się rozszerza, ale trudno mi zrozumieć, brak materii, brak czasu, poza poznawanym wszechświatem.
Jestem za tym, aby ktoś nas odwiedził i nie musi być zaraz zielony
Wierzę , że gdzieś w wielkim kosmosie istnieje inna cywilizacja,ale [ jak to mówiła Kawka ] raczej istoty ją tworzące nie wyglądają , jak powszechnie się przyjmuje , niczym zielone człowieczopodobne ludziki z wielkim łbem i wystającymi z niego antenkami.
PS: czy czasem już nie mamy na forum podobnego tematu ?
Ostatnio zmieniony przez Tenar 2006-02-19, 12:25, w całości zmieniany 1 raz
Na przykład, różowa galareta, bardzo inteligentna, albo osoby, które przybierają ludzką postać, które powodują, że poznajemy następne stany świadomości
Watpie Kiedys zeby nie pojsc do szkoly wszamalem ze trzy surowe ziemniaki zeby mnie goraczka zlapala... i co ?? Poszedlem na nastepny dzien do szkoly bo mnie i tak nic nie wzielo
Wiec mysle ze jakas tam galaretka z kosmitow mnie by chyba tez nie zaszkodzila
b.prawdopodobne jest to, ze w kosmosie istnieja inne zywe organizmy(np, podobno na marsie kiedys cos zylo), ale czy te formy zycia beda rozwiniete tak jak ludzie lub bardziej... jedno jest pewne szukanie innej formy zycia w kosmosie jest jak szukanie trampka na sacharze...
Wiec mysle ze jakas tam galaretka z kosmitow mnie by chyba tez nie zaszkodzila
Kosmitożerca Nawet tak nie pisz, nikt do nas nie przybędzie przez Ciebie
Myślę, że jeżeli nawet gdzieś istnieje inne życie, za daleko byśmy się mogli spotkać. No i wygląd też mogą mieć ciekawy, takie na przykład myślące chmury lub skały
A jak beda wrogo nastawieni to bedziecie mi jeszcze dziekowac
W sumie masz rację. Poświęcisz się dla ludzkości? Tylko jak my będziemy wiedzieć, że oni atakują?
Rdzawa napisał/a:
Kawka, przed chwilą mówiłas o galaretkach, teraz o chmurach albo skałach
Tak mi się jakoś napisało. Za dużo czytam fantastyki. Nie lubię jednak jak naukowcy dyskutują o kosmitach, że "są przekonani, że ich nie ma". Wszystkowiedzący się znaleĄli, więc wyobrażam sobie czasem, jak mogą wyglądać takie ufoludki Wy nie?
Jak znam życie , to i tak bohaterscy Amerykanie by Cie ubiegli ;d
Ale zawsze mozna sprobowac cos zdzialac a kto wie... moze w koncu nie beda pierwsi A skoro sa tacy mocni to niech sami sie bronia a ja bede ratowal jakby co cos i kogos innego
Oj, ale nie zakładajmy tak od razu, że kosmici będą Ąli. Mogą być wspaniali i mądrzy i piękni się rozmarzyłam. To już lepiej, niech przesyłają nam tylko radiowe sygnały, jak poruszać się w kosmosie, to my ich odwiedzimy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.