nie medytowalam a jedna z pierwszych faz autohipnozy to oczyszczenie sie ze zbednych mysli, wtedy umysl jest jasniejszy
Medytacja to chyba coś dla mnie, bo ciągle czuję pustkę w głowie. :P A poza tym jestem tak opanowany, że oczyszczenie się nie powinno stanowić problemu - w wolnym czasie chyba przestudiuję jakieś kursy medytacji (może się wreszcie trochę odstersuję, bo jak na razie jest kiepsko - dzisiaj mierzono mi ciśnienie i wynik był bardzo nieciekawy...).
Na temat snów wiem jedno, że najfajniejszy moment snu jest tuż przed dzwonkiem budzika. Zawsze jak dzwoni budzik to przerywa mi fajny sen. Na przykład w sobotę nie nastawiałem budzika i śniło mi się, że ukradli mi samochód. Czy to nie najlepszy dowód na moją tezę?
kiedys potrafilam decydować co ma sie stać w moim śnie i to bylo naprawde zajefajne ablo umialam tez sprawic ze poprostu moj sen sie zakonczy np jakis koszmarr ;| ale to bylo kiedys jak jeszcze mialam dosc wybujałom wyobraźnie teraz juz tak niepotrafie wogole mam od dawna jakied beznadziejne i niewyrazne sny ;(
_________________ Bo tak chciały chrabąszczyki!!!!!
*faris
Wysłany: 2007-02-13, 15:32
Fmmm ja mogę kontrolować swoje sny, ale tylko do pewnego momentu. Np. jak się przebudzę i jeszcze pamiętam o czym to było, to wtedy to mogę jakoś pozmieniać i np. jak zasnę drugi raz to potrafię cofnąć się do jakiegoś momentu i zmienić coś i lecieć wg. swojego schematu. Oczywiście nie wszystko dam radę tak zrobić, ale część tak. I właściwie to nawet nie jest taki sen prawdziwy, głęboki, tylko płytki, denny, taki że się nie wyśpię. Nie lubię śnić.
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Bywa, że mam kontrole nad snami... To znaczy robie to co mam na myśli i to co chce... Ale bywa i tak, że gdy mam straszny sen i pomimo, że chce się obudzić nie udaje mi się...
Ciekawi mnie tylko, że w życiu nie widzimy siebie <bo patrzymy oczami>, a w śnie widzimy siebie i wszystko wokół.
_________________ Skarb to nie tylko złoto czy srebro!!
'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''
Ja miałem tak kiedyś że mogłem kontrolować sny,mogłem robić co mi się podoba pamietam nawet jeden grałem długo w GTA a pozniej miałem sen i robiłem co chciałem w dosłownym znaczeniu tego słowa, miałem nad snem pełną kontrole to był naprawde fajne ale coś mi się zmieniło i juz nie mam tak
[ Dodano: 2007-04-16, 11:40 ]
Cytat:
Ciekawi mnie tylko, że w życiu nie widzimy siebie <bo patrzymy oczami>, a w śnie widzimy siebie i wszystko wokół.
Bardzo interesujące stwierdzenie sam sie nad tym zastanawiam
ja także potrafię częściowo kontrolować sny to jest tzw. kontrolowany sen niebywałe ze od tak to potrafisz ja medytuje i koncentruje si ejuz od około 2 lat i powiem ci cos co cie zainteresuje jeśli popadniesz w taki kontrolowany sen i sprobujesz zrobić jakąś rzecz jakiej nigdy wcześniej nie umiałas i ona ci sie uda możesz byc pewna ze będziesz potrafiła to zrobić w rzeczywistości trudno to wyjaśnić powiedzmy ze w takim śnie probujesz zrobić salto do przodu nie wyjdzie ci starasz sie robić jeszcze raz jeśli ci wyjdzie wyjdzie ci także w rzeczywistości sam to praktykuje ale to dość trudne i nieco wyższy stopień wtajemniczenia ;> pozdrawiam jeśli miałby ktoś jakiekolwiek pytania o medytacji lub koncentracji energii witalnej proszę pisać na moje gg a także będę wdzięczny jeśli ktoś podzieli sie zemną swoimi wskazówkami:)
_________________ Grass porasta mury mego miasta
Nielegalna plantacja zielonego chwasta
Niedługi czas minął gdy w płuca me wpłynął
Tetrohydrocannabinol pozytywny stan nawinął
Chmura słodko-mdła
To ta good sensimilla, ona
Cała zielona, w serce w bletce skręcona
Skona w moich szponach
Palona nie w gramach a w tonach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.