Forum Dyskusyjne :: Kontrola nad snami

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Strefa 51 » Kontrola nad snami

Kontrola nad snami
Autor Wiadomość

Jastina 

Wysłany: 2006-02-17, 16:30   

deela napisał/a:
a jedna z pierwszych faz autohipnozy to oczyszczenie sie ze zbednych mysli, wtedy umysl jest jasniejszy
to mi sie kojarzy z Harrym Potterm tam sie podobny proces nazywa oklumencja... :rotfl: :rotfl: :rotfl:

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2006-02-17, 17:58   

deela napisał/a:
nie medytowalam a jedna z pierwszych faz autohipnozy to oczyszczenie sie ze zbednych mysli, wtedy umysl jest jasniejszy

Medytacja to chyba coś dla mnie, bo ciągle czuję pustkę w głowie. :P A poza tym jestem tak opanowany, że oczyszczenie się nie powinno stanowić problemu - w wolnym czasie chyba przestudiuję jakieś kursy medytacji (może się wreszcie trochę odstersuję, bo jak na razie jest kiepsko - dzisiaj mierzono mi ciśnienie i wynik był bardzo nieciekawy...).

#deela 

Wysłany: 2006-02-17, 23:39   

leśna_, kwestia wprawy

[ Dodano: 2006-02-17, 23:41 ]
Jastina, to bylo blokowanie mysli przed cudza interwencja:P taki telepatyczny gwalt
Prymas, nie przegrzej sie

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2006-02-18, 13:56   

deela napisał/a:
nie przegrzej sie

Mam nadzieję, że dobrze zinterpretowałem tę uwagę...

Jastina 

Wysłany: 2006-02-20, 11:05   

deela napisał/a:
to bylo blokowanie mysli przed cudza interwencja:P taki telepatyczny gwalt
wiem wiem własnie sobie to przedwczoraj uswiadomiłam jak doczytałam dalej.... :wstyd:

X. 

Wysłany: 2006-02-22, 11:10   

Moj kolega podczas ld chciał kopnąć Demona w dupe, kopnal tak skutecznie, ze walna noga w sciane, i ja złamał. Radze uwazac, sen bywa bolesny :wstyd:

kawka 

Wysłany: 2006-02-22, 15:25   

X. napisał/a:
Moj kolega podczas ld chciał kopnąć Demona w dupe, kopnal tak skutecznie, ze walna noga w sciane, i ja złamał. Radze uwazac, sen bywa bolesny :wstyd:

Ale równocześnie jak atrakcyjny :rotfl: Demony, to jest to, jak już snić to coś konkretnego :cwaniak:

*Rdzawa 
miastowa dziewczyna

Wysłany: 2006-02-22, 15:28   

ołć to nie mogło być przyjemne...

Anii09 
PaDfOoT :P

Wysłany: 2006-11-08, 22:32   

a ja miewam sny bardzo rzadko :( i zadnych takich zdolności też nie mam - jedyne co robię to zanim usnę sobie wym yślam rożne rzeczy ;)

neoshadowman

Wysłany: 2006-11-13, 15:29   

http://www.autohipnoza.pl/
Na tej stronie można znaleźć sposoby na świadomy sen!!

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2006-11-14, 18:30   

Ale bajki... nie macie pojecia co to znaczy wywolywac sny. U siebie to banal a wieice jak wywoalc sny u kogos??

DzIuNiA 

Wysłany: 2007-01-27, 09:22   

Aneta napisał/a:
Czy umiecie kontrolowac wasze sny?

Ja umiem kontrolować moje sny..ale tak troche...
Umię przerwać sen....

Evangelos 

Wysłany: 2007-01-28, 19:47   

Na temat snów wiem jedno, że najfajniejszy moment snu jest tuż przed dzwonkiem budzika. Zawsze jak dzwoni budzik to przerywa mi fajny sen. Na przykład w sobotę nie nastawiałem budzika i śniło mi się, że ukradli mi samochód. Czy to nie najlepszy dowód na moją tezę?

arh+ 

Wysłany: 2007-02-11, 19:23   

to tzw świadome śnienie xD Ja to mam ale nie zawsze a Oobe znata? zaaje biooza xD

Asioczek 

Wysłany: 2007-02-13, 15:28   

kiedys potrafilam decydować co ma sie stać w moim śnie i to bylo naprawde zajefajne :) :) ablo umialam tez sprawic ze poprostu moj sen sie zakonczy np jakis koszmarr ;| ale to bylo kiedys jak jeszcze mialam dosc wybujałom wyobraźnie teraz juz tak niepotrafie wogole mam od dawna jakied beznadziejne i niewyrazne sny ;(

*faris 

Wysłany: 2007-02-13, 15:32   

Fmmm ja mogę kontrolować swoje sny, ale tylko do pewnego momentu. Np. jak się przebudzę i jeszcze pamiętam o czym to było, to wtedy to mogę jakoś pozmieniać i np. jak zasnę drugi raz to potrafię cofnąć się do jakiegoś momentu i zmienić coś i lecieć wg. swojego schematu. Oczywiście nie wszystko dam radę tak zrobić, ale część tak. I właściwie to nawet nie jest taki sen prawdziwy, głęboki, tylko płytki, denny, taki że się nie wyśpię. Nie lubię śnić.
Mumiiiiinki!

Idia 
pomaluj mi paznokcie

Wysłany: 2007-02-13, 17:40   

Bywa, że mam kontrole nad snami... To znaczy robie to co mam na myśli i to co chce... Ale bywa i tak, że gdy mam straszny sen i pomimo, że chce się obudzić nie udaje mi się...
Ciekawi mnie tylko, że w życiu nie widzimy siebie <bo patrzymy oczami>, a w śnie widzimy siebie i wszystko wokół.

'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''

waterman 

Wysłany: 2007-04-16, 10:39   

Ja miałem tak kiedyś że mogłem kontrolować sny,mogłem robić co mi się podoba pamietam nawet jeden grałem długo w GTA a pozniej miałem sen i robiłem co chciałem w dosłownym znaczeniu tego słowa, miałem nad snem pełną kontrole to był naprawde fajne ale coś mi się zmieniło i juz nie mam tak :rozpacz:

[ Dodano: 2007-04-16, 11:40 ]
Cytat:
Ciekawi mnie tylko, że w życiu nie widzimy siebie <bo patrzymy oczami>, a w śnie widzimy siebie i wszystko wokół.

Bardzo interesujące stwierdzenie sam sie nad tym zastanawiam

Stiff^ 

Wysłany: 2007-04-16, 21:17   

Poszukaj se w niecie o LD wszystko powinno ci wyjasnic :)

Sylwek.snk 

Wysłany: 2007-05-14, 23:16   

ja także potrafię częściowo kontrolować sny to jest tzw. kontrolowany sen niebywałe ze od tak to potrafisz ja medytuje i koncentruje si ejuz od około 2 lat i powiem ci cos co cie zainteresuje jeśli popadniesz w taki kontrolowany sen i sprobujesz zrobić jakąś rzecz jakiej nigdy wcześniej nie umiałas i ona ci sie uda możesz byc pewna ze będziesz potrafiła to zrobić w rzeczywistości trudno to wyjaśnić powiedzmy ze w takim śnie probujesz zrobić salto do przodu nie wyjdzie ci starasz sie robić jeszcze raz jeśli ci wyjdzie wyjdzie ci także w rzeczywistości sam to praktykuje ale to dość trudne i nieco wyższy stopień wtajemniczenia ;> pozdrawiam :) jeśli miałby ktoś jakiekolwiek pytania o medytacji lub koncentracji energii witalnej proszę pisać na moje gg a także będę wdzięczny jeśli ktoś podzieli sie zemną swoimi wskazówkami:)
Tetrohydrocannabinol pozytywny stan nawinął
Chmura słodko-mdła
To ta good sensimilla, ona
Cała zielona, w serce w bletce skręcona
Skona w moich szponach
Palona nie w gramach a w tonach

Odpowiedz do tematu