Czy umiecie kontrolowac wasze sny? Wprowadzac dowolnych bohaterow, decydowac w ktora strone chcecie isc, na zyczenie konczyc sen ?
Tak.
Aneta napisał/a:
A ja wlasnie mam takie "zdolnosci". Jesli sie skupie w snie, to moge wybrana osobe do niego wprowadzic
Każdy ma tą, jak to nawałaś "zdolność" . Jest nawet na to specjalna nazwa - LD [ang .lucid dream czyli świadomy sen]. Sztuka kontrolowania snów. Bardzo przyjemne.. spełniasz swoje marzenia ...
Istnieją specjalne kursy, wystarczy ,że w google wpiszecie sobie słowo "ld" a znajdziecie ;-]
Nawet nie wiedzialam, ze to sie tak nazywa dzieki !
_________________ Aby byc szczesliwym z mezczyzna, trzeba go bardzo dobrze zrozumiec i troche kochac. Aby byc szczesliwym z kobieta, trzeba ja bardzo kochac i w ogole nie probowac zrozumiec.
Ja dowiedziałam się gdzieś z 2 -3 miesiące temu , a przeżycia z LD miałam dosyc dawno. Lecz dzięki treningowi można o wiele bardziej polepszyć "jakość" marzeń sennych
Ja dowiedziałam się gdzieś z 2 -3 miesiące temu , a przeżycia z LD miałam dosyc dawno. Lecz dzięki treningowi można o wiele bardziej polepszyć "jakość" marzeń sennych
Czyli mogę przez to rozumieć, że właśnie temu LD zawdzięczasz umiejętność kontroli nad snami? Trudne to do opanowania? Myślisz, że każdy może się tego wyuczyć?
Czyli mogę przez to rozumieć, że właśnie temu LD zawdzięczasz umiejętność kontroli nad snami? Trudne to do opanowania? Myślisz, że każdy może się tego wyuczyć?
Każdy może, wystarczy odrobina dobrej woli Trudne do opanowania ? Nie wiem, zależy od człowieka. Ld ponoć śni każde dziecko, lecz z wiekiem zapomina się o nich.. cóż, ja nie zapomniałam widać .. a poradniki na temat LD pomagają mi tylko w ich ulepszaniu..aby były bardziej realne oraz częściej się śniły ;-)
a poradniki na temat LD pomagają mi tylko w ich ulepszaniu..aby były bardziej realne oraz częściej się śniły ;-)
A od jak dawna je ulepszasz? zauwazylas jakies efekty ?
_________________ Aby byc szczesliwym z mezczyzna, trzeba go bardzo dobrze zrozumiec i troche kochac. Aby byc szczesliwym z kobieta, trzeba ja bardzo kochac i w ogole nie probowac zrozumiec.
moja koleżanka prowadziła trening snów, ale po jakims czasie przestała w sumiie nie wiem czemu :p
a u mnie z snami tak jest że jak sie obudze w trakcie i chce dalej spać to myśląc o tym śnie, wyobrażajac sobie reszte potrafie zasnąc, ale juz nie powiem czy mi sie dalej to śni czy pamietam dalej to co wymyśliłam zasypiając :p
_________________ "Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje, ale nikt do końca jej nie rozumie"
Choc wiele razy probowalem, to LD zdarzylo mi sie tylko raz (kilka lat temu) niestety dosc wczesnie chcac sprawdzic czy to naprawde swiadomy sen postanowilem sie obudzic (alez bylem wtedy bystry ). No i sie obudzilem. Choc bylo to conajmniej 3 lata temu, pamietam ten sen dokladnie. Swietna sprawa. Jeszcze niedawno prowadzilem sobie dziennik snow, zeby je lepiej zapamietywac, ale choc przynioslo to zaskakujaco dobre rezultaty, to do LD nie doszlo .
Wysłany: 2006-02-17, 09:46
LD sa fajne, czasami, niestety zdarzaja mi sie zbyt czesto, a ze w snie mzoan sobie pozwilic na rzeczy na ktore nie mozna w rzeczywistosci, moze sie wszystko pomieszac, po jakims czasie dobre LD zaczynaja wygladac zupelnie jak wspomnienia, srednio zdarza mi sie to raz na tydzien, kiedys programowalam, teraz to juz tylko wprowadzenie sie w odpowiedni stan przed snem (plytka autohipnza)
[ Dodano: 2006-02-17, 09:50 ]
aha leśna_, ja znam okreslenie LD jako Light Dreams, a po polsku sny jasne.... pewnie co interpreator to po swojemu
_________________ zaczynam się tam gdzie inni się kończą...
teraz to juz tylko wprowadzenie sie w odpowiedni stan przed snem (plytka autohipnza)
Na początku trudno mi było [ co starsznie mnie irytowało ] zachować świadomość. Zbyt duży natłok myśli doprowadzał do utracenia kontroli i szybkiego snu [ btw. medytowałaś może kiedyś ? ] .
deela napisał/a:
aha leśna_, ja znam okreslenie LD jako Light Dreams, a po polsku sny jasne.... pewnie co interpreator to po swojemu
Spotkałam się kiedyś z taką nazwą, w jakimś słowniku interentowym bodajże. Ale ogólnie przyjęte jest "Lucid dream".
Wysłany: 2006-02-17, 16:18
Cytat:
Na początku trudno mi było [ co starsznie mnie irytowało ] zachować świadomość. Zbyt duży natłok myśli doprowadzał do utracenia kontroli i szybkiego snu [ btw. medytowałaś może kiedyś ? ]
nie medytowalam a jedna z pierwszych faz autohipnozy to oczyszczenie sie ze zbednych mysli, wtedy umysl jest jasniejszy
_________________ zaczynam się tam gdzie inni się kończą...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.