Forum Dyskusyjne :: Kontrola nad snami

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Strefa 51 » Kontrola nad snami

Kontrola nad snami
Autor Wiadomość

Tenar 

Wysłany: 2006-01-23, 16:36   

Aneta napisał/a:
Czy umiecie kontrolowac wasze sny? Wprowadzac dowolnych bohaterow, decydowac w ktora strone chcecie isc, na zyczenie konczyc sen ?

Tak.
Aneta napisał/a:
A ja wlasnie mam takie "zdolnosci". Jesli sie skupie w snie, to moge wybrana osobe do niego wprowadzic

Każdy ma tą, jak to nawałaś "zdolność" . Jest nawet na to specjalna nazwa - LD [ang .lucid dream czyli świadomy sen]. Sztuka kontrolowania snów. Bardzo przyjemne.. spełniasz swoje marzenia ...
Istnieją specjalne kursy, wystarczy ,że w google wpiszecie sobie słowo "ld" a znajdziecie ;-]

Aneta 

Wysłany: 2006-01-23, 20:04   

Nawet nie wiedzialam, ze to sie tak nazywa :P dzieki ! :)

Tenar 

Wysłany: 2006-01-24, 16:01   

Aneta napisał/a:
Nawet nie wiedzialam, ze to sie tak nazywa dzieki !

Ja dowiedziałam się gdzieś z 2 -3 miesiące temu :) , a przeżycia z LD miałam dosyc dawno. Lecz dzięki treningowi można o wiele bardziej polepszyć "jakość" marzeń sennych :)

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2006-01-24, 16:04   

leśna_ napisał/a:
Aneta napisał/a:
Nawet nie wiedzialam, ze to sie tak nazywa dzieki !

Ja dowiedziałam się gdzieś z 2 -3 miesiące temu :) , a przeżycia z LD miałam dosyc dawno. Lecz dzięki treningowi można o wiele bardziej polepszyć "jakość" marzeń sennych :)

Czyli mogę przez to rozumieć, że właśnie temu LD zawdzięczasz umiejętność kontroli nad snami? Trudne to do opanowania? Myślisz, że każdy może się tego wyuczyć?

Tenar 

Wysłany: 2006-01-24, 16:33   

Prymas napisał/a:
Czyli mogę przez to rozumieć, że właśnie temu LD zawdzięczasz umiejętność kontroli nad snami? Trudne to do opanowania? Myślisz, że każdy może się tego wyuczyć?

Każdy może, wystarczy odrobina dobrej woli :) Trudne do opanowania ? Nie wiem, zależy od człowieka. Ld ponoć śni każde dziecko, lecz z wiekiem zapomina się o nich.. cóż, ja nie zapomniałam widać .. a poradniki na temat LD pomagają mi tylko w ich ulepszaniu..aby były bardziej realne oraz częściej się śniły ;-)

Aneta 

Wysłany: 2006-01-24, 18:41   

leśna_ napisał/a:
a poradniki na temat LD pomagają mi tylko w ich ulepszaniu..aby były bardziej realne oraz częściej się śniły ;-)

A od jak dawna je ulepszasz? :) zauwazylas jakies efekty ? :)

Kinga. 

Wysłany: 2006-01-26, 11:20   

Potrafię ... ale wole tego nie robić ... bo zawsze to się dla mnie za dobrze kończy ... :/

Matys 

Wysłany: 2006-01-26, 12:38   

Sh3 napisał/a:
Potrafię ... ale wole tego nie robić ...

Sh3 napisał/a:
bo zawsze to się dla mnie za dobrze kończy ...

No to chyba dobrze no nie ?? :] W koncu o to tu chodzi :) Zeby sie dla Nas dobrze konczylo :D

Kinga. 

Wysłany: 2006-01-26, 12:46   

Kurde...ale gafa ... :rotfl:
Zjadłam wyraz "nie"
Miało być nie za dobrze się kończy ... :P

Matys 

Wysłany: 2006-01-26, 12:56   

Sh3 napisał/a:
Kurde...ale gafa ...
Zjadłam wyraz "nie"
Miało być nie za dobrze się kończy ...

Mnie rowniez cos nie pasowalo :rotfl: Dobrze sie jeszcze dla niej konczy i narzeka :D :P Sniadanka chyba nie jedlismy skoro literki wcinamy co ?? :] :P

Kinga. 

Wysłany: 2006-01-26, 13:21   

A no nie jedliśmy ... :hyhy:

*Rdzawa 
miastowa dziewczyna

Wysłany: 2006-01-26, 22:05   

moja koleżanka prowadziła trening snów, ale po jakims czasie przestała w sumiie nie wiem czemu :p
a u mnie z snami tak jest że jak sie obudze w trakcie i chce dalej spać to myśląc o tym śnie, wyobrażajac sobie reszte potrafie zasnąc, ale juz nie powiem czy mi sie dalej to śni czy pamietam dalej to co wymyśliłam zasypiając :p

drobiczek 
eeLOoo

Wysłany: 2006-01-29, 18:44   

ja czasem jak o czymś przed snem mysle to sie przyśni. ale żeby kontrolować to nie???
nauczcie mnie....plosie:)

gloom 

Wysłany: 2006-01-30, 09:22   

To nie jest trudne,ale moim zdaniem LD jest trochę przereklamowane...

Tenar 

Wysłany: 2006-02-16, 16:51   

Aneta napisał/a:
A od jak dawna je ulepszasz? zauwazylas jakies efekty ?

Już o tym pisałam. Patrz poprzednie posty.
gloom napisał/a:
To nie jest trudne,ale moim zdaniem LD jest trochę przereklamowane...

No nie wiem :]

Muaarthinos 

Wysłany: 2006-02-16, 19:13   

Choc wiele razy probowalem, to LD zdarzylo mi sie tylko raz (kilka lat temu) niestety dosc wczesnie chcac sprawdzic czy to naprawde swiadomy sen postanowilem sie obudzic (alez bylem wtedy bystry :P ). No i sie obudzilem. Choc bylo to conajmniej 3 lata temu, pamietam ten sen dokladnie. Swietna sprawa. Jeszcze niedawno prowadzilem sobie dziennik snow, zeby je lepiej zapamietywac, ale choc przynioslo to zaskakujaco dobre rezultaty, to do LD nie doszlo :kwasny: .

#deela 

Wysłany: 2006-02-17, 09:46   

LD sa fajne, czasami, niestety zdarzaja mi sie zbyt czesto, a ze w snie mzoan sobie pozwilic na rzeczy na ktore nie mozna w rzeczywistosci, moze sie wszystko pomieszac, po jakims czasie dobre LD zaczynaja wygladac zupelnie jak wspomnienia, srednio zdarza mi sie to raz na tydzien, kiedys programowalam, teraz to juz tylko wprowadzenie sie w odpowiedni stan przed snem (plytka autohipnza)

[ Dodano: 2006-02-17, 09:50 ]
aha leśna_, ja znam okreslenie LD jako Light Dreams, a po polsku sny jasne.... pewnie co interpreator to po swojemu :|

Tenar 

Wysłany: 2006-02-17, 15:50   

deela napisał/a:
teraz to juz tylko wprowadzenie sie w odpowiedni stan przed snem (plytka autohipnza)

Na początku trudno mi było [ co starsznie mnie irytowało ] zachować świadomość. Zbyt duży natłok myśli doprowadzał do utracenia kontroli i szybkiego snu [ btw. medytowałaś może kiedyś ? ] .
deela napisał/a:
aha leśna_, ja znam okreslenie LD jako Light Dreams, a po polsku sny jasne.... pewnie co interpreator to po swojemu

Spotkałam się kiedyś z taką nazwą, w jakimś słowniku interentowym bodajże. Ale ogólnie przyjęte jest "Lucid dream". :)

#deela 

Wysłany: 2006-02-17, 16:18   

Cytat:
Na początku trudno mi było [ co starsznie mnie irytowało ] zachować świadomość. Zbyt duży natłok myśli doprowadzał do utracenia kontroli i szybkiego snu [ btw. medytowałaś może kiedyś ? ]

nie medytowalam a jedna z pierwszych faz autohipnozy to oczyszczenie sie ze zbednych mysli, wtedy umysl jest jasniejszy

Tenar 

Wysłany: 2006-02-17, 16:24   

deela napisał/a:
a jedna z pierwszych faz autohipnozy to oczyszczenie sie ze zbednych mysli, wtedy umysl jest jasniejszy

właśnie na tym polegał mój problem ; d

Odpowiedz do tematu