Wysłany: 2007-06-15, 13:33 Kiedyś już to widziałem - reakcja mózgu
Na pewno zdarzyło Wam się coś takiego że wydaje nam się że już ten sam moment kiedyś widziałem... Naukowcy twierdzą, iż nasz mózg za późno reaguje i powtarza nam daną sytuacje a my na nią późno reagujemy.
Wysłany: 2007-06-15, 17:05
No czasem tak mam... siedzę, patrzę wokół siebie i uświadamiam sobie nagle, że to już było, ci ludzie już kiedyś tak stali, itp... ale nie jest to zbyt częste uczucie....
ale dokladnie to z tym jest tak, ze człowiek jak każdy wie ma dwoje oczu. i jedno z nich reaguje szybciej, przetwarza tą informacje do mózgu szybciej, a kiedy drugie załapie tą informacje to pamięc ludzka sprawia ze juz to kiedys gdzies widziało
_________________ All good things come to an end...
;]
Nigdy tego nie doświadczyłam, 2 lata jeszcze o tym nie wiedziałam, kiedy nagle koleżanka powiedziała: miałam deja vu! A ja co to i mi wytłumaczyła.
Swego czasu strasznie mnie to ciekawiło ale widocznie jestem najnormalniejsza na świecie skoro mnie to nie nawiedza.
_________________ ... wiec naprzod ruszaj Polsko! My chcemy dzis MISTRZOSTWO!!!!!
Wysłany: 2007-06-17, 13:33 Déjà vu u zdrowych ludzi!
Apple: napisałaś, że skoro tego nie masz to jesteś normalna, przeczytaj poniżej że to występuję u normalnych ludzi
Déjà vu występuje z równą częstotliwością w różnych populacjach. W różnych badaniach uzyskano wyniki wskazujące, że doświadczyło go od 30 - 96% ludzi. W znakomitej większości przypadków jest zjawiskiem występującym u zdrowych osób
Tylko raz miałam sytuację taką iż ktoś powiedział do mnie, że czuje iż to już kiedyś było. Osobiście nigdy nie doświadczyłam takiego "stanu". Nie wierzę w życiu po życiu, ani w inne tego typu historie.. ale ta sprawa mnie intryguje i chciałabym wiedzieć jak to naprawdę jest
Choc wydaje mi sie ze jest jeszcze jedno zjawisko na tym samym poziomie - ktos cos do nas mowi, wydaje nam sie, zenie uslyszelismy i pytamy "Co?", a po sekundzie do nas dociera
Wysłany: 2007-06-23, 10:29
U mnie wystepuje czesto bardzo dobre zapamietywanie wlasnych snow i nie raz stoje na ulicy i widze idaca kobiete w kozaczkach w panterke i mowie sobie no tak znowu snila mi sie pzyszlosc ogolnie jest to dla mnie bardzo fajne przezycie poniewaz staram sie wtedy ta historie zmienic
Pozdrawiam ♥♥♥ Kiniuchna ♥♥♥
_________________ .......ile kropek tyle dni......
miewam codziennie jak wstaje do pracy... takie uczucie senności połaczone ze znienawidzonym dzwiękiem budzika ... deja vu? czy szara rzeczywistość? :-)
miewam. Choc to dziwne uczucie, nie zawsze szczegolnie je lubie. Czesto jak gdzies ide, badz jestes wydaje mi sie ze juz to bylo, ze ta sytuacja juz sie wydarzyla ze bylam w tym miejsciu w tych samych badz podobnych okolicznosciach.
_________________ 'You are the light that's leading me to the place where I find peace again'
Czesto i czuje się wtedy bardzo dziwnie... jakby jakaś sytuacja mnie prześladowała i najgorsze jest to, że nie potrafię odróżnić czy to był sen czy rzeczywistość, chociaż jeśli wydaje mi się, że była to przyjemna sytuacja to nie mam nic przeciwko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.