Wysłany: 2007-07-02, 22:00
Taa... Chyba rzeczywiście jest coś takiego, też już tak miałam kilka razy... Ale jak sądzicie, o czym to świadczy?? Przeżywanie czegoś jakby jeszcze raz...
_________________ >> I am what I am... Don't try change me!! <<
TAAAA....nie raz sie na tym lapie ze wydaje mi iz dana rzecz juz przezylam czy bylam w danym miejscu bardzo dziwne uczucie...i najdziwniejsze jest to ze zastanwiam sie czy to byl sen czy rzeczywistosc
_________________ "W ŻYCIU MOŻNA LICZYĆ TYLKO NA SIEBIE. A I TEGO NIE RADZE"
Wysłany: 2007-07-06, 21:59 To uczucie jest strasznie ...dziwne!
czasami odczuwam de javu[jak to się fajnie wymawia ]
pamiętam taki raz: siedzę w ławce, moja kupela z ławki idzie do tablicy a ja nagle wyprostowałam się i się tak na nią patrze: taką scenkę to ja już skąds znam, ale jakie jest prawdopodobieństwo ze w tych samych ciuchach w ten sam sposób podeszła do taablicy a włosy jej się tak samo zafalowały?? Tak na kilka minut wypadłam z lekcji...
[ Dodano: 2007-07-06, 22:05 ]
eee... dopiero teraz zauważyłam ze temat o deja vu jush był
_________________ Grzeczne dziewczynki dostaną się do nieba, niegrzeczne-wszedzie ;P
Wysłany: 2007-07-07, 00:04
Hmm... jeśli masz de javu, to wszystko będzie takie samo... tak samo zafalowane włosy, te same słowa, te same gesty, te same ciuchy... przynajmniej ja tak mam...
Hehe ja czasami mam tak, że nawet nie wiem czy ta rzecz sie wydarzyła naprawdę, czy może mi się śniła ... i dosłownie nie wiem co mam zrobić, czy żyć ze świadomością, że to się stało czy, że się nie stało...hmmm okropne uczucie nie ma co:D tak miałam kilka razy ale co jak co na jawie nic takiego nie miałam...
_________________ non tam bene cum rebus humanis agitur, ut meliora pluribus placeant...
Aj, Mopsik malusi!
Skoro szczeka na słonia,
Jak silny być musi. xD
Wysłany: 2007-07-07, 09:25
Heh błąd matrixa ? Miałam to coś co się nazywa deja vu:> nie powiem dziwne uczucie ale kutwa fajnie jest wtedy nawet … bo się wie ze się nie wiem ze wie co teraz będzie… no albo cos w tym stylu.
Co wiem? Tyle co nic. Słyszałam ze opóźnienie dotarcia obrazu z jednego oka do mózgu. Dlatego nikt nigdy nie umie określić kiedy i gdzie wcześniej mu się zdarzyła widziana sytuacja.
_________________ Nigdy nie bedziesz pewien niczego
Wysłany: 2007-07-07, 13:39
"Dlatego nikt nigdy nie umie określić kiedy i gdzie wcześniej mu się zdarzyła widziana sytuacja."
Racja, ja nigdy nie mogę sobie przypomnieć czy dana sytuacja mi się przyśniła, czy ewentualnie mi się to wcześniej już wydarzyło, w co jednak nie wierze, bo nic dwa razy sie nie zdarza, więc co pozostaje? Sen? A może jakaś wewnętrzna podświadomość? A może tylko nam sie wydaje, że to coś już kiedyś było? Nie mam pojęcia, jak to jest...
Ostatnio zmieniony przez Klaudia :) 2007-07-07, 13:40, w całości zmieniany 1 raz
Dosyć często to przeżywam. Dosyć głupie uczucie. Robię sobie coś i nagle spostrzegam, że to już kiedyś było. Czasem, gdy odczuje, że to mi się już kiedyś przytrafiło, bądź śniło, to próbuję zmienić, to co robię lub mówię, lecz na nic. Przez ten krótki czas moje ciało porusza się, mówi, podejmuje decyzje samo! To jest na prawdę dziwne uczucie...
Wysłany: 2008-04-29, 16:52
Mania napisał/a:
Dlatego nikt nigdy nie umie określić kiedy i gdzie wcześniej mu się zdarzyła widziana sytuacja.
Ja kiedyś miałam deja vu i przypomniało mi się, żo to już mi się kiedyś śniło, ale to był tylko ten jeden raz.
Miewam deja vu, ale mam też kilka snów, nie pamiętam ich rano, ale powtarzają mi się i to chyba te sny mi się przypominają. Ale nie wiem. Mam deja vu często, potem jest okres że nie mam albo mam zadko, i znowu mam i tak w kółko xD
_________________ Gość , pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą: najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem.
Ostatnio zmieniony przez Q nqura 2008-04-29, 16:53, w całości zmieniany 1 raz
Raz byłam na wycieczce. pierwszy raz tam byłam i wtedy miałam Deja vu. wiele razy mi to się zdarzyło.. no zawsze mnie to ciekawii.. czemu tak jest.. ciekawe ale i zarazem dziwne uczucie..:))
_________________ Pozdro dla swistu;]
Prawdziwa przyjaźń istnieje wtedy,
gdy człowiek nie ma nic, bo wówczas przyjaźń jest jego największym skarbem..;]
Słyszałem, że to jest efekt tego, że jedno oko wysyła szybciej sygnały do mózgu niż drugie i mózg dwa razy to przetwarza i tak nam się wydaje, ale nie sądzę, by tak było. Moim zdaniem to tylko nam się wydaje i jest to kwestia psychiki.
Ba żeby tylko chodziło o widok "podwójnego kota".
Zabawa zaczyna się, kiedy wiesz co Twój rozmówca chce powiedzieć i wyprzedzasz jego słowa, odpowiedziami, które nagle pojawiają się gdzieś tam pod kopułą.
Nie mówiąc już o tym przedziwnym uczuciu nadchodzącej śmierci
Wysłany: 2008-06-16, 15:42
A ja słyszałem, że mamy coś takieo jak pamięć krótkoterminowa (tak jakby pamięć ram mózgu ) oraz pamięć długoterminową (tak jakby dysk twardy) i czasami dochodzi do błędu, który powoduje, że bieżące doświadczenia od razu "sytuowane" są w pamięci długoterminowej zamiast najpierw w tej krótkiej i wtedy wydaje się nam, że mamy do czynienia z dawnym zdarzeniem...
Ale ja tylko coś takiego słyszałem. Nie znam się na tym.
_________________ [podpis niezgodny z regulaminem forum]
ale dokladnie to z tym jest tak, ze człowiek jak każdy wie ma dwoje oczu. i jedno z nich reaguje szybciej, przetwarza tą informacje do mózgu szybciej, a kiedy drugie załapie tą informacje to pamięc ludzka sprawia ze juz to kiedys gdzies widziało
pierwsze słyszę
ja słyszałam teorię o "nakładaniu się" się myśli w mózgu co jest spowodowane dużą ich ilością w danej chwili. Zwykłe deja vu.
[ Dodano: 2008-08-11, 22:15 ]
URSUS2000 napisał/a:
próbuję zmienić, to co robię lub mówię
wow, u mnie deja vu trwa zbyt krótko, żeby w ogóle pomyśleć o zmienianiu... taki pik i koniec...
Wysłany: 2008-08-13, 12:07
To jest zjawisko deja vu(deża wi) Dzieje tak, kiedy impuls obrazu nie do końca dorbze dotrze do mózgu odrazu wysyłany jest anstępny i mamy wrażenie jakby to już sie kiedyś stało. Juz dawno nie miałam deja vu, ale zdarzało mi się:P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.