Forum Dyskusyjne :: (ręceprecz odtybetu) :: duchy
Profesjonalne pozycjonowanie strony internetowej.

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Strefa 51 » duchy

duchy
Autor Wiadomość

Caffe 

Wysłany: 2007-11-18, 15:06   

Kiep napisał/a:
O godz. 3 w nocy najczęściej dzieja się takie rzeczy
skad ta pewnosc,"Egzorcyzmy Emilly Rose"?

ForceRecon 
Ośka

Wysłany: 2007-11-18, 16:13   

Bardziej sie boje ludzi, niż duchów
Wczoraj oglądałam film "Freddy kontra Jason". Pamiętam, że kiedyś oglądając "Koszmar..." bałam się zasnąć, ale to było kiedyś

Kiep 

Wysłany: 2007-12-02, 20:05   

Caffe napisał/a:
skad ta pewnosc,"Egzorcyzmy Emilly Rose"?

Z własnych doświadczeń ;P

Sawka 
Forget the world...

Wysłany: 2007-12-02, 21:18   

Niesamowite duchy znasz, co to istnieją tylko o 3 nad ranem :zabawa:

Jak byłam małym dzieciaczkiem, to wierzyłam, że duchy pojawiają się o północy, czyli dokładnie miały minutę na straszenie, gdy na zegarku było 00:00 , ale jak już było 00:01, to po strachu i można wyjść spod kołdry/łóżka/ stołu/etc :super:

Truskawkowa. 

Wysłany: 2007-12-02, 21:34   

Nie wierzę, nigdy nie wierzyłam. :)
Szukamy odpowiedzi w niebie.
Lecz zamiast szukać wyjścia
My wolimy błądzić.
Trudniej zrozumieć innych,
Łatwiej ich osądzić.`

Kiep 

Wysłany: 2007-12-13, 22:01   

Sawka napisał/a:
Niesamowite duchy znasz, co to istnieją tylko o 3 nad ranem :zabawa:

Nie że istnieją o 3 ale wtedy ich działalność się nasila przynajmniej tak było w moim przypadku kilka razy, ale może to przypadek po prostu. To nie znaczy, że o innej godzinie się nie ujawniają i zarówno w dzień jak i w nocy. O każdej porze, ale wydaje mi się że właśnie o 3 ich działalność się nasila

Ziomalka21 

Wysłany: 2007-12-20, 17:00   

Tak pewnie duchy istnieja...jeden nawet teraz siedzi obok mnie muhahha:) Nie no ja nie wierze bo duchow nie ma ... ktos moze je widzial? a moze wtedy byl zaspany i mu sie wydawalo? ajj ludzie pomyslcie troche albo...taka sytuacja wyobrazci sobie...siedzicie sobie normalnie przed TV i nagle....nagle....nagle......kolo was ktos stoi... o wow serio? a moze to za duzo TV i ogladanie glupich programow? ogladacie jakies discovery a potem wszystko widzicie nawet jezeli czegos nie ma:) To oczywiscie nie do wszystkich ale do tych ktorzy w nie wierza:D :evil:

Kiep 

Wysłany: 2007-12-20, 21:54   

A na jakiej podstawie zakładasz że ich nie ma? Dlatego że ich nie widziesz? Skąd wiesz, że świat wygląda tak jak go widzisz? Wiesz, że na przykład kolory w ogóle nie istnieją kolor jakiegoś przedmiotu jest zalezny od tego jak odbija się od niego światło. Nasze zmysły są niedoskonałe.

missile 

Wysłany: 2008-01-07, 19:11   

W domu babci od zawsze są dziwne hałasy do których sie przyzwyczaiłam .Nie widziałam ducha i wolę nie zobaczyc.Wierzę że istnieja ale chyba nikomu krzywdy nie robią...

haroldek 

Wysłany: 2008-01-09, 19:07   

Już dwa razy obudziłem sie w nocy (leżąc na plecach) i miałem przed sobą "czerwone oczy". Dodatkowo przez kilka pierwszych sekund nie mogłem sie poruszyć... nieciekawe przeżycie :/ :krzeslem:

Kiep 

Wysłany: 2008-01-09, 22:13   

Takie odrętwienie czasem się zdarza. Wtedy kiedy obudzi się już Twój umysł a cialo jeszcze przez kilka sekund śpi

Nikolaus 

Wysłany: 2008-01-10, 13:22   

Będę teraz zakładał blooga o duchach i innych zjawiskach paranormalnych! Jeżeli chodzi o temat duchów to myślę ze są!

Daniela 

Wysłany: 2008-01-12, 09:39   

yhm, ja piszę z duchem na gadu gadu - powaga, wywołałam go na jakims tam czacie ;p buahahahah

Azgheros 

Wysłany: 2008-01-20, 19:46   

A ja nie mam pojęcia czy duchy istnieją czy też nie. Kiedyś chodziłem z dziewczyną, która miała takie zdolności paranormalne - ale ponieważ w jej rodzinie były wcześniej media oraz niestety osoby które lądowały w psychiatryku - to cóż, w rzeczywistości to mogła być tylko choroba, objawiająca się w taki sposób.

Osobiście duchów nie widziałem, a tylko trzy razy miałem przeświadczenie, że widzę ich działanie - ale zawsze można to jakoś wyjaśnić racjonalnie. Takich przypadków miałem więcej, ale już się one najprawdopodobniej wyjaśniły - nawet tutaj w tym wątku tą sprawę poruszaliście choć u mnie były to nie co inne objawy. Chodzi o poranne budzenie, gdy ciało się jeszcze nie obudziły, ale mózg już tak. W dwóch z tych 3 przypadków miałem tak, że myślałem, że to jawa, ale za nic nie mogłem się poruszyć, co gorsza coś niewidocznego weszło mi na klatkę piersiową - i za pierwszym razem myślałem, że to kot, dopóki nie otworzyłem oczu (a tam nic a przeświadczenie znikło).

OK więc moja trzy przypadki:

1. Gdy byłem na koloniach, postanowiliśmy wywołać duchy. Miska z wodą, świeczka, zamiast lustra każdy z nas kupił lusterka, klucz. Ceremonia i nagle na moim lusterku znikł obraz. DOSŁOWNIE! Wszyscy rzucili się do łóżek. Cóż, każdemu z nas wydawało się, że dzieją się dziwne rzeczy - ale to chyba strach był. Rano, okazało się, że moje lusterko nie działa - dosłownie. Jakimś cudem, odkleiło się sreberko, które było pomiędzy dwoma szklanymi taflami i to spowodowało, że lusterko przestało odbijać światło. Dziwne nie?

2. Coś zaczęło walić w okno. Ale co sprawdzałem nie było nikogo. Dodam, że to było od strony podwórka. Wyszedłem na dwór i też nic. I tak kilka razy. W tym samym momencie w szpitalu umarł mój dziadek. Do tej pory nie potrafię tego wytłumaczyć.

3. Raz z balangi wróciłem do swojego mieszkania. Byłe zmęczony i nie całkiem trzeźwy. Po jakimś czasie się obudziłem, ale sobie drzemałem dalej. Nagle usłyszałem, że ktoś wchodzi do mieszkania. Pomyślałem, że to moja dziewczyny (ta sama co duchy widywała), pomyślałem, że to ona wcześniej wróciła (miała być u rodziców), więc się nie przejąłem. Poczułem uginanie się łóżka, więc przewróciłem się na plecy (spałem na boku), ta osoba zaczęła mnie gorąco calować - ale to było dziwne - takie mało realne. Zaskoczony otworzyłem oczy i ... NIC, ZERO, NULL - nikogo nie było.
Gdy moja dziewczyna weszła do tego mieszkania, gdy się wprowadziliśmy powiedziała, że zdecydowanie jest tutaj duch, ale nie wnikałem w to, tym bardziej, że się nie manifestował. Po tym przypadku zapytałem się jej co to za duch. Ona stwierdziła, że to młoda kobieta. Dziwne - ale w sumie mogły to być zwidy pijackie czy coś takiego - no nie???

Co o tym sądzicie? Ktoś miał takie dziwne wydarzenia???

Kiep 

Wysłany: 2008-01-21, 15:36   

Ja miałem kiedyś tak że leżałem na boku ( a nie mam łóżka tylko taki sprężysty materac) i nagle poczułem jak ktoś się połozył obok ale się odwróciłem i nikogo nie było

matra 

Wysłany: 2008-01-21, 15:54   

kiedyś miałam wolny dom i kumpela została u mnie na noc, więc obejrzałyśmy sobie dwa filmy - akurat horrory [w tym jeden azjatycki <: ]. po obejrzeniu byłyśmy lekko zeschizowane zwłaszcza, że [nie pamiętam już dokładnie dlaczego] zostałyśmy w domu zamknięte na całą noc - wszystkie drzwi. drugi film się skończył i po kilku minutach telewizor sam się wyłączył. kumpela się zaczęła korbić, więc poszłyśmy razem do łazienki, żeby się umyć przed snem - wychodzimy z pokoju i w tym momencie drzwi do kuchni same trzasnęły [okna były pozamykane, więc przeciąg odpada]. sprint do łazienki - wrażenia bezcenne ;D

druga sytuacja była już z moją suką. przed snem miałam wrażenie, że ktoś jest w pokoju mimo, że byłam sama [czasem tak mam] lecz mimo to udało mi się zasnąć. w środku nocy obudziło mnie warczenie psa. za oknem nikogo nie było. włączyłam światło, patrzę na psa i idę za jej wzrokiem, a ona w stronę mojego biurka szczeka... nie wnikam dlaczego /:

---
tiruriru (-%

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2008-01-21, 16:02   

matra napisał/a:
kumpela się zaczęła korbić

Co to znaczy "korbić"...? To jakiś regionalizm?

Kiep 

Wysłany: 2008-01-21, 16:45   

Psy podobno widzą duchy. Jak u mnie w domu coś się działo to pies nie wychodził ze swojego domku i wymiotował a jak sie go chciało wyciągnąć to natychmiast znowu się chował

<3shala 
najśliczniejsza

Wysłany: 2008-01-21, 16:48   

Kiep napisał/a:
Psy podobno widzą duchy.

prędzej chyba wyczuwają
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2008-01-21, 16:53   

shala napisał/a:
prędzej chyba wyczuwają

Prędzej był zwyczajnie chory i chciał posiedzieć sam.

Odpowiedz do tematu