Forum Dyskusyjne :: Czy istnieją czary, czarownice, ndprzyrodzone moce??

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Strefa 51 » Czy istnieją czary, czarownice, ndprzyrodzone moce??

Czy istnieją czary, czarownice, ndprzyrodzone moce??
Autor Wiadomość

*.*Klaudia*.* 

Wysłany: 2008-04-08, 15:47   Czy istnieją czary, czarownice, ndprzyrodzone moce??

Jak myslicie czy to jest możliwe żeby w XXI wieku żyły czarownice?? Mi sie zdarzyła pewnego dnia bardzo dziwna sytuacja :/ Pewnego razu poszłam sie kąpać odkręciłam wodę( lała sie do wanny : ) ) i oswieciłam światło nad lusterkiem ... jak sprawdzałam temp. wody to stwierdziłam że jest za zimna i pomyslałam żeby leciała ciepła ... w tym samym momecie pękł zawór i woda leciała po scianie :/ ale najlepsze było to że była goraca :/ ale to jescze nic potem pomyślłam że mogłam zgasić światło nad lusterkiem a tu nagle lampka rozprysła się po łazience :/ Moze to dziwne ale tak było :) Jak myslicie czy istnieje na to jakieś logiczne wytłumaczenie?? zdazyło wam sie coś podobnego?? Opisać prosze wszystko po kolei... Pozdro:*

Q nqura 

Wysłany: 2008-04-08, 16:58   

Czarownica!!! Na stos z nią!!! :P

Anii09 
PaDfOoT :P

Wysłany: 2008-04-20, 19:42   

...przypadek - PRZYPADEK - ZEBIEG OKOLICZNOSCI??

a co to za różnica ktory wiek? zależy co rozumiesz pod pojęciem czarownica;P

Olatko 

Wysłany: 2008-04-21, 10:52   

Eeee tam bajki se wkrecasz,schizujesz sie i tyle:P

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2008-04-21, 14:09   

Oczywiscie ,ze tak. Kazdy z nas ma w sobie cos z czarodzieja/czarownicy. Moim skromnym zdaniem jest to temat bardzo zwiazany z dzialaniem naszego mozgu. Mowi sie, ze wykorzystujemy go tylko w 2 % i to nawet nie wszyscy. <patrz Apple>xD Jesli pewne osoby potrafa zgiac lyzke, a drugie przyciagac metal cialem , to nie neguje powiazania Twoich mysli z wspomniana goraca woda xD
Who's playing tricks on me?"
Ostatnio zmieniony przez Świeta 2008-04-21, 15:41, w całości zmieniany 1 raz  

(Sz)Arek 

Wysłany: 2008-04-21, 16:01   

Zależy co człowiek rozumie poprzez słowo czarownica.
W Kościele Katolickim czarownicą nazywamy osobę, która jest opętana lub innowierna, a swe nadprzyrodzone moce, które pochodzą od szatana wykorzystuje w różnych celach.
Fakt że tylko skrawek naszego mózgu jest wykorzystywany jest prawdziwy. Nie zgodzę się natomiast ze stwierdzeniem, że reszta mózgu może odpowiadać za "pękanie rur" Mózg sam w sobie to ciało złożone z komórek nerwowych, w którym zachodzą niezliczone procesy chemiczne, za pomocą których myślimy (coś w rodzaju procesora w komputerze, tylko tam zachodzą procesy elektromagnetyczne itp. Zatem nie wierzę, że bez styczności z jakimś ciałem moglibyśmy je poruszyć lub coś z nim zrobić...

Hinata 

Wysłany: 2008-05-22, 17:15   

Jest cos takiego jak niekontrolowana telekineza. Może miałas jakieś myśli, cos cię dręczyło? To moz ebyć to

Kazik1010 

Wysłany: 2008-05-22, 18:29   

No już wiele takich spraw "magicznych" było i jedne da się wytłumaczyć, a inne za cholerę ;/
Więc według mnie coś musi w tym być, ale w dziesiejszych czasach to 90% ludzi to magicy, którzy próbują każdą drogą zaistnieć

GetAlong 

Wysłany: 2008-05-23, 16:55   (;

Wszystko jest możliwe ... może to twoja zasługa, a może SIŁY WYŻSZEJ ... Mam nadzieje, że wiecej Ci się to nie powtórzy, bo widzę że strasznie się wystraszyłaś (;

makus 

Wysłany: 2008-05-26, 19:10   

Powiem ci tyle, istnieje coś takiego jak energia KI (czyt. czi), ludzie czasami nie wieżą w to, ale istnieje (sam prubowałem), twoja emergia sie pewnie uaktywniła, To dobrze. Radź sobie dalej, chcesz moge ci podpowiedzieć pare rzeczy moje GG : 5978333

Shinigami 

Wysłany: 2008-05-26, 19:43   

Za duzo bajek i gier ;) energia KI ( czyt. czi ) dobre :) mysle ze jakby ona naprawde istniała i byle kto mógł jej uzywac to bylo by całkiem wesoło na swiecie :) Twierdzisz ze próbowałes i wiesz ze istenieje i co z tym zrobisz ? uslysze o tobie w tv ? bedziesz wykorzystywwal swoje "moce " do zginania łyzeczek czy moze pokusisz sie o cos wiecej :) Jakbysmy bardzo chcieli to nie ma na świecie czegos takiego jak Ki i innych magicznych mocy które drzemia w czlowieku jestesmy tylko my zwykli ludzie z krwi i kosci a jedyne czym jestesmy obdarzeni przez nature bardziej niz inne istoty to nasz skomplikowany mózg i skomplikowane procesy myslowe ( juz ktos to opisał wyzej ) aha i w niektórych przypadkach bardzo wybujała wyobraznia :)

makus 

Wysłany: 2008-05-26, 20:41   

Shinigami napisał/a:
Za duzo bajek i gier ;) energia KI ( czyt. czi ) dobre :) mysle ze jakby ona naprawde istniała i byle kto mógł jej uzywac to bylo by całkiem wesoło na swiecie :) Twierdzisz ze próbowałes i wiesz ze istenieje i co z tym zrobisz ? uslysze o tobie w tv ? bedziesz wykorzystywwal swoje "moce " do zginania łyzeczek czy moze pokusisz sie o cos wiecej :) Jakbysmy bardzo chcieli to nie ma na świecie czegos takiego jak Ki i innych magicznych mocy które drzemia w czlowieku jestesmy tylko my zwykli ludzie z krwi i kosci a jedyne czym jestesmy obdarzeni przez nature bardziej niz inne istoty to nasz skomplikowany mózg i skomplikowane procesy myslowe ( juz ktos to opisał wyzej ) aha i w niektórych przypadkach bardzo wybujała wyobraznia :)

Nie musisz wierzyć, ja sam prubowałem, nie kłamie bo to grzech, spróbuj sam, dam ci instrukcje: a. Usiądź wygodnie i rozluźnij się.
b. Postaraj się usunąć z umysłu wspomnienia dnia, by nic nie przeszkadzało w ćwiczeniu.
c. Ułóż ręce w takiej pozycji, że dłonie są ustawione wewnętrznymi częściami do siebie, a łokcie spoczywają na udach - tuż przy biodrach (chodzi o to byś nie czuł zmęczenia mięśni podtrzymujących dłonie)
d. Skup się na swych dłoniach, każ energii zgromadzić się w nich. Rób to aż poczujesz, że dłonie robią się ciepłe.
e. Każ energii wypłynąć z dłoni i zgromadzić się w przestrzeni pomiędzy. Rób tak dopóki nie poczujesz tam energii. Uczucie to będzie przypominało lekkie mrowienie, możesz też poczuć ciepłą energię. Rób tak, aż poczujesz lekkie rozpychanie.
d. Powiększ odległość między dłońmi i napełnij przestrzeń energią.
f. Powstałą w ten sposób kulkę energetyczną możesz następnie wchłonąć.

Źródło ze strony: http://nowa-krew.org/glowna.php?site=cwicz

Odpowiedz do tematu