W sumie to Biblia przedstawia nam Boga jako despotycznego egoiste
co egoistycznego Boga to czytam tłumaczenie do Apokalipsy,gdzie zostal On przedstawiony jako cholerny glaz. Tych,ktorzy sa wierzacy chcialabym przeprosic,ze tak Go obrazam,aczkolwiek dawno nic mnie tak nie zbulwersowalo. Jan przedstawil swoje spotkanie z Najwyszym dosc niezrozumiale,autorka objasnien na szczescie potrafila to w dosc przystepny sposob wytlumaczyc. Wizja byla taka: Bog w otoczeniu starcow(tak nawiasem mowiac objasnila,ze nie mogly to byc staruszki,poniewaz one nie symbolizuja madrosci ) i w otoczeniu postaci o czterech twarzach,czy tez cztery postacie analogia nawiasem do Platona,gdzie przedstawiona byla istosta o trzech twarzach. Wszyscy byli Nim zachwyceni,oddani Mu. Jego rozkazy przekazywala wlasnie ta postac.Ludzie nie sa godni ani aby Go widziec ,ani by Go slyszec. Siedzi jak opieszaly na tym tronie i wszyscy bija mu poklony.
I to jest ten kochajacy Bog,ktory miluje swoje "dzieci"?blagam...
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Ostatnio zmieniony przez Świeta 2006-04-10, 00:18, w całości zmieniany 1 raz
siemka, jestem nowy na forum i nie zabardzo wiem jak sciagnac te obrazki z hostiami... wiem ze to nie jest zabardzo zwiazane z tematem ale moglby mi ktos pomoc?
_________________ Pozdrowienia dla wszystkich pozdrowiających ^^
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.