Forum Dyskusyjne :: NASZE forum
Najlepsze forum młodzieżowe w Sieci!

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Administracja » Pytania/Problemy/Skargi » NASZE forum

Zamknięty przez: luba
2008-04-28, 22:11
NASZE forum
Autor Wiadomość

<3shala 
najśliczniejsza

Wysłany: 2008-04-10, 20:00   NASZE forum

Celem tematu nie jest uskarżanie się jakie to forum sie zrobiło okropne, tylko zaalarmowanie o tymże fakcie szeroko pojęta władzę.
Wielu użytkowników, bardziej tych stałych, ciągle ma wątpliwości co do podziału władzy obecnej . Ponoć Wielki Michał jest ciągle na forum (co okazuje się być prawdą), ale i tak, mało kontaktu z użytkownikami ma i raczej nie można powiedzieć, żeby ich znał. Co więcej - modami są osoby, których na forum nie ma po prostu (nie ukrywajmy, ze chodzi o blu i rudgeta).

Coraz mniej osób na forum sie pojawia. I nie chodzi tu o nowych użytkowników, ale o starych, którzy się ewakuują. A nie wydaje mi się, zęby to było spowodowane zwykłą nudą.

Proponuję zmiany w zarządzie. Bez konkretnych sugestii, oprócz wywalenie powyżej wymienionych nieaktywnych modów.
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2008-04-10, 20:06   

chciala bym takze zauwazyc, ze byciem modem nie ogranicza sie tylko do sprzatanie na forum,ale takze uczestniczenia w jego zyciu.

#luba 
kurewka

Wysłany: 2008-04-10, 20:08   

Dokładnie.
Kilka razy zdarzyło mi się wymienić PW z adminem, a nawet na gg rozmawiać.
Ważne jest to, że forum jest bardziej NASZE, a administracja ma nam ułatwiać zabawę.
BO po co nam szybszy serwer czy ładniejsza grafika, jak i tak nikt nie będzie chciał postów pisać?

Popieram sugestię o wylanie modów (nawet tych, którzy forum rozkręcali, a nie są już aktywni). Sugeruję większy nadzór nad obecnymi, bo NIEKTÓRZY usuwają posty wedle woli, bez podstaw regulaminowych a i nie pracują bardzo - spam widoczny na każdym kroku się robi.

Kasieczek 
szybko mówiąca

Wysłany: 2008-04-10, 20:14   

podpisuję się obiema ręcami i nogami!

Co z tego Panie Michale, że forum ma dobrą rozdzielczość, nie rozjeżdża się, czy też jest funkcjonalne, etc. (czymkolwiek się tam zajmujesz) skoro zaśmiecone jest spamem?!

Mod, to dla mnie osoba pilnująca porządku na forum, uczestnicząca w jego życiu, wnosząca coś nowego, kreatywna, pomocna.

W jaki sposób Ruget lub Blu pilnują tutaj porządku?
Kiedy ostatni raz napisali posta?
Co nowego wnoszą w tej chwili?
Jak mogą być pomocni, skoro najzwyczajniej w świecie ich tutaj nie ma?

Pomijam, że kiedyś tam mieli swój wkład w istnienie forum, bo prawdą jest, że tak było. Jednak jakim sensem jest trzymanie pustej butelki po piwie przez kolejne 5 lat? [metafora taka...]

Myślę, że Mokrej, Magdzie i Códaczynie przydałaby się pomoc. Przecież nie mogą siedzieć tutaj całymi dniami, każdy z nich ma prywatne życie. Większa liczba AKTYWNYCH modów, to większe prawdopodobieństwo zastania któregoś z nich.
Jesteś informatykiem, jak mniemam, na pewno miałeś styczność z prawdopodobieństwem...

Podsumowując, proszę o rozpatrzenie prośby użytkowników, którzy Tworzą przecudowne statystyki [duma każdego admina]. I proszę pamiętać, że to forum tworzą ludzie, którzy sie tutaj pokazują, udzielają, etc. a nie osoby z kolorem zielonym, które ostatni raz zalogowały się pół roku [jak nie więcej] temu.

Amen.

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2008-04-10, 20:17   

Kasieczek napisał/a:
Myślę, że Mokrej, Magdzie i Códaczynie przydałaby się pomoc. Przecież nie mogą siedzieć tutaj całymi dniami, każdy z nich ma prywatne życie. Większa liczba AKTYWNYCH modów, to większe prawdopodobieństwo zastania któregoś z nich.

pff a po co prawdopodobienstwo? storzmy zgrany zespol, jak narazie karzdy sobie rzepke skrobie;

Kasieczek 
szybko mówiąca

Wysłany: 2008-04-10, 20:21   

Zgadzam się, dlatego Ruget i Blu - out, a na nowych modów użytkownicy aktywni i znający się z innymi. Wszystko w miare możliwości.

<3shala 
najśliczniejsza

Wysłany: 2008-04-10, 20:24   

forum to my a nie strona sama w sobie
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.

@Michał 

Wysłany: 2008-04-10, 20:31   

shala napisał/a:
ciągle ma wątpliwości co do podziału władzy obecnej .
Konkretnie jakie wątpliwości ?

shala napisał/a:
ale i tak, mało kontaktu z użytkownikami ma i raczej nie można powiedzieć, żeby ich znał.
Niestety, forum nie jest najwyższym aktualnie priorytetem w moim życiu, aktualnie mam trochę spraw które czekają na rozwiązanie lub są w trakcie rozwiązywania.

Co do blu to zostaje w gronie moderatorów. Jest to osoba która można powiedzieć zakładała ze mną to forum (jak również i poprzednie forum tzw. przyjaciel.org [domena juz nie istnieje]).

Co do rudgeta to może faktycznie masz racje.

luba napisał/a:
Ważne jest to, że forum jest bardziej NASZE, a administracja ma nam ułatwiać zabawę.
Masz racje, forum nie tworzy administracja a użytkownicy.

Co do szybszego serwera to na obecną chwilę uważam to za priorytet z uwagi na to że nadal pojawiają się komunikaty o przeciążeniu serwera a więc zmieniając serwer forum bedzie chodzić o wiele lepiej co za tym idzie i użytkownikom powinno się lepiej i milej spedzać czas na forum.

W przyszłości dzieki nowej maszynie będzie można między innymi informowac użytkowników o konkursach grach poprzez emaile jednakże aktualnie takowych nie panuje rozsyłać właśnie z uwagi na obciążenie.

shala napisał/a:
ale o starych, którzy się ewakuują. A nie wydaje mi się, zęby to było spowodowane zwykłą nudą.
W tym wypadku to musiałbym dowiedzieć się jakie sa tego konkretne powody. Niestety nie mam szklanej kuli ;)

Kasieczek 
szybko mówiąca

Wysłany: 2008-04-10, 20:38   

Michał napisał/a:
Co do rudgeta to może faktycznie masz racje.
Czyli co? Możemy liczyć na poprawę? ;-)

#luba 
kurewka

Wysłany: 2008-04-10, 20:39   

Tak i cieszmy się z tego wszyscy. Ale mimo wszystko - sprawa miedzy władzą a użytkownikami jest chyba ważniejsza.

A co do blu, jak już mówiłam, nikt nie broni jej zasług. Po prostu - nie ma jej teraz, wiec nie ma powodu żeby była modem.

@Michał 

Wysłany: 2008-04-10, 20:40   

Kasieczek napisał/a:
Jesteś informatykiem, jak mniemam, na pewno miałeś styczność z prawdopodobieństwem...
źle mniemasz ;) Nie jestem informatykiem ;) Nie posiadam wykształcenia informatycznego na dzień dzisiejszy ;)

Co do moderatorów to nie widzę problemu gdyby wszyscy użytkownicy na forum zgłosili swoich kandydatów po czym zostały by dodane dwie(max 3) nowe osoby do grona moderatorów.

Kasieczek 
szybko mówiąca

Wysłany: 2008-04-10, 20:45   

Michał napisał/a:
źle mniemasz ;) Nie jestem informatykiem ;) Nie posiadam wykształcenia informatycznego na dzień dzisiejszy ;)
Mimo wszystko do liceum chodziłeś, kombinatorykę miałeś ;-)

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2008-04-10, 20:46   

Michał napisał/a:
Co do moderatorów to nie widzę problemu gdyby wszyscy użytkownicy na forum zgłosili swoich kandydatów po czym zostały by dodane dwie(max 3) nowe osoby do grona moderatorów.

Właśnie, zróbmy plebiscyt na moda w oddzielnym temacie. Mam ze dwóch kandydatów (-tki).

@Michał 

Wysłany: 2008-04-10, 20:50   

Kasieczek napisał/a:
Mimo wszystko do liceum chodziłeś, kombinatorykę miałeś ;-)
Znowu skucha :P nie chodziłem :D Skończyłem technikum :P A kombinatorykę miałem ;) Tyle że w tym przypadku kombinatoryka nie będzie zbyt dobra ;)

Prymas napisał/a:
Właśnie, zróbmy plebiscyt na moda w oddzielnym temacie. Mam ze dwóch kandydatów (-tki).
nie widzę problemu ;]

#luba 
kurewka

Wysłany: 2008-04-10, 20:54   

No a co ze starymi? Blu i Rudgetem? MOmo zasług da forum, nie uważam, zęby im się mod należał.

Kasieczek 
szybko mówiąca

Wysłany: 2008-04-10, 20:57   

Michał napisał/a:
Znowu skucha :P nie chodziłem :D Skończyłem technikum :P

czizus.. dobrze, zatem chodziłeś do szkoły średniej: technikum/profilak/LO... o-bo-jętne! ;-)

Michał napisał/a:
Co do blu to zostaje w gronie moderatorów. Jest to osoba która można powiedzieć zakładała ze mną to forum
zasługi, zasługami. ale nadal nie rozumiem..
to tak samo gdyby Kaczyński powiedział, że zostawi brata na stanowisku Prezesa Rady Ministrów, bo przecież razem z nim wybory wygrał.

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2008-04-10, 20:58   

To założyć ten temat? Ktoś ma jakieś zastrzeżenia?

#luba 
kurewka

Wysłany: 2008-04-10, 21:00   

Zakładaj. Może oprócz nominacji można jeszcze zapytać, kto chce usunąć zasłużoną blu i Rudgeta?

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2008-04-10, 21:01   

Prymas napisał/a:
To założyć ten temat? Ktoś ma jakieś zastrzeżenia?

taaak!

poza tym, ten temat poza nowymi modami nie odniesie wiekszego skutku, z Michalem sie dyskutowac nie da ^^

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2008-04-10, 21:03   

luba napisał/a:
Może oprócz nominacji można jeszcze zapytać, kto chce usunąć zasłużoną blu i Rudgeta?

To i tak nic nie zmieni. Zresztą niech sobie będą - przecież jakoś kolosalnie to chyba nie przeszkadza (jeśli ich nie ma, to wyróżniają się jedynie kolorem).
To zakładam.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi