Forum Dyskusyjne :: Uzależnienie od internetu
Najlepsze forum młodzieżowe w Sieci!

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Nałogi » Uzależnienie od internetu

Uzależnienie od internetu
Autor Wiadomość

Zbyshek 

Wysłany: 2007-11-23, 14:45   Uzależnienie od internetu

Czy ktoś oprócz mnie może szczerze powiedzieć, że jest uzależniony od internetu? A może łatwiej byłoby wymienić osoby bez tego problemu? Patrząc na ilość czasu spędzanego przed monitorem zaczynam się poważnie nad sobą zastanawiać. Chociaż mi i mojej rodzinie nie przeszkadza mój nałóg - to są też kwestie zdrowotne i inne, ogólnie po przemyśleniu sprawy nie czuję się z tym najlepiej - a odessać się od komputera wcale nie jest tak prosto. Czy ktoś ma podobny problem?

ForceRecon 
Ośka

Wysłany: 2007-11-23, 18:06   

Od tygodnia nic innego nie robię jak tylko siedzę w necie. Nie wychodzę z domu z powodu choroby. Nie mam już nic do roboty. Uczyć się nie muszę, praca mgr napisana, ksiażki przeczytane, dom posprzątany. Oczywiście nie siedzę od rana do wieczora, ale na pewno więcej niz normalnie. W innej sytuacji nie mam czasu, żeby siedziec przed monitorem. Większość czasu spędzam poza domem.

Stranger 

Wysłany: 2008-01-27, 20:12   

Hmm, ja jestem nie tyle uzależniony od internetu lecz siedzę przed nim często gdyż nie ma innych rozrywek, czasami koncerty albo wyjście z kolegami w piątek i sobotę.

Tabris88 
?

Wysłany: 2008-02-04, 15:04   !

Tak! Jestem uzależniony od elektryczności, mojego PC i nad pozostałe Internetu!
Dlaczego? Ponieważ komputer przydaje się zarówno do pracy/szkoły/rozrywki/komunikacji itp

Zwyczajnie tak jak kiedyś ludzie uganiali się po polach za motylami ja gonię swoje zainteresowania w Sieci.

Ba nawet czasami zdarza mi się oderwać i pozwiedzać świat za szybą mojego pokoju :D

tedwa 

Wysłany: 2008-02-05, 16:19   

Pozdro dla współuzależnionych.

Annó 

Wysłany: 2008-02-07, 14:26   

Kiedyś tam byłam uzależniona. Ale ostatnimi czasy się ograniczam, tzn próbuję.
Można powiedzieć, że jestem na pół-odwyku.

gluchy002 

Wysłany: 2008-02-19, 20:11   

Uwaga !Tibia :cenzura: uzależnia

tibia.jpg
Plik ściągnięto 19 raz(y) 113,78 KB

^justynka 

Wysłany: 2008-02-21, 21:45   

:ups: jestem / a może byłam uzależniona?? :) :) teraz jestem tylko jak Misiu jest :* aaa no i w parcy jakies 8h :D i później w domku tak hmm 4-5h... :cenzura: jestem uzależniona :D

kp1304 

Wysłany: 2008-03-08, 20:29   

uwilbiam surfowac po internecie a wy ??? :beta:

Frieda 

Wysłany: 2008-03-09, 00:07   

Hmmm/// Uzależniona nie jestem , bo brak neta nie uniemożliwia mi normalnego funkcjonowania. Mogę nie używać komputera jakiś czas, ale bywa też tak, że nie odrywam się od niego przez kilka godzin.
Myślę, ze najlepiej można się odesssać jak komp się popsuje albo internet nie działa. Albo zająć sie przyjaciółmi czy też znaleźć nowe hobby:)
"Śniada cera, kocie oczy z tęczówkami w kolorze gorzkiej czekolady, nieduże, pełne usta i burza czarnych włosów. [...] Na dodatek szczęściara chrzani odchudzanie. Bezczelnie wcina wszystko, na co ma tylko ochotę...", bo "W życiu piękne są tylko chwile..."
Będę wieczorem....

kp1304 

Wysłany: 2008-03-09, 09:54   

Nie jestem ale lubie posiedziec sobie przed kompem !!! :super: :super: :super:

[ Dodano: 2008-03-09, 09:55 ]
uwielbiam takze pisac na tym forum . bezwatpienia jest najlepsze w sieci !!! :super: :super: :super:

roksiakb 

Wysłany: 2008-03-09, 20:57   

A ja uzależniona jestem.... To już jest poważny nałóg :-)
"Miłość to nie staw, w którym można zawsze znaleźć swoje odbicie. Miłość ma przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okręty, zatopione miasta, ośmiornice i skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko."

Rafal444 

Wysłany: 2008-04-06, 23:08   

teraz siedze w kompie 13 godzin dziennie bo chory jestem i nie mam co robić

JakubJ152 

Wysłany: 2008-05-21, 17:00   

Ja siedzę czasem cały dzien na kompie a czasem wogule mi się nie chce go włączać więc idę na rower ale teraz mam zepsuty i przy TV siedzę.

Kazik1010 

Wysłany: 2008-05-21, 17:03   

JakubJ152 napisał/a:
Ja siedzę czasem cały dzien na kompie a czasem wogule mi się nie chce go włączać więc idę na rower ale teraz mam zepsuty i przy TV siedzę.

To się nazywa poświęcenie ;]

No ja też już od kompa chyba uzależniony, chociaż jak muszę go "opuścić" to tak bardzo nie płaczą, w sumię zastanawiam się co ja bym robił bez niego.

#krzyczę 

Wysłany: 2008-06-11, 20:55   

Jestem uzależniona, ale to taki niewielki nałóg, że się tym nie przejmuję.
Kiedy tylko są ciekawsze rzeczy do roboty, albo słońce, to... nie chce mi się złazić z kompa xD
A tak serio, to myślę, że to nie nałóg, a raczej coś w rodzaju niekoniecznej konieczności. Taa, mądra jestem, wiem.
Jestem!

voncuver 

Wysłany: 2008-06-11, 22:48   

Cześć mam na imię michał i jestem uzalezniony ja tam mam wakacje teraz i cały dzień cała noc siedze przy kompie serfuje po necie itp czasem mi isę zdarzy odejsć od kompa ale jestem uzależniony i jest mi z tym dobrze:P

xbartxxx 

Wysłany: 2008-06-20, 13:48   

jestem czesto na necie bo to czesc mojej pracy ale nie powiem ze jestem uzalezniony

Gromson 

Wysłany: 2008-07-04, 23:46   

Tak Przyznaje jestem uzależniony od neta i kompa - średnia siedzenia to 5 - 8 godzin ;] jeśli mogę ale często mam jakieś wypady albo po prostu gdzieś buszuje :D

arnoldzik 

Wysłany: 2008-07-20, 03:32   

Ja arnoldzik od 5 lat jestem netocholikiem :super: a tak poważnie to troche chyba jestem uzależniony (bo żeby kupować lapka żeby mieć wiekszy dostep to już chyba jest uzależnienie) ale i tak nic nie zastąpi lubianej pracy i wypadów na piwko z znajomymi. Na kompie siedze jak mam czas :)

Odpowiedz do tematu