Proponuję, by zmienić ukierunkowanie tego działu, gdyż (tutaj odkryję Amerykę) nie jest dobrze mówić o nałogach, jako o pozytywnych aspektach...
Wiadomym jest, że używki wszelkiego rodzaju są dla ludzi... niestety, brak kontroli lub samooceny swoich możliwości może doprowadzić do życiowych dramatów...
Wiem coś o tym, z autopsji...
Czy zastanawialiście się kiedyś - tak głębiej - czy nie warto byłoby wybrać się na jakieś programy profilaktyczne?
Z góry uprzedzam pytania - zdecydowanie większość tego typu eventów jest bezpłatna!
Jeśli ktoś wyraża zainteresowanie - ja bardzo chętnie służę pomocą. Póki co, dysponuję zapleczem tylko w Warszawie... ale jeśli będę miał więcej zainteresowanych, to zobaczymy c da się zrobić... Moja firma organizuje co jakiś czas różnego rodzaju profilaktykę uzależnień... ale więcej szczgółów innym razem - by nie zostać posądzonym o SPAM i inne tego typu rzeczy.
Powiem tak : dla mnie każdy medal ma dwie strony. Tak samo jest z dragami. Oczywiście lepiej się w to nie bawić ,ale jeżeli ktoś jest mocny psychicznie ,robi to sporadycznie ,potrafi odmówić zawsze - to chyba nie ma w korzystaniu z tego ,co dała nam miedzy innymi matka natura.
Co do zajęć profilatkycznych ,to mam znajomych ,którzy byli w różnych ośrodkach ,odwykach ,widziałem na własne oczy jak ludzie się staczali, zaczynali robić rzeczy o których nie warto nawet wspominać - obserwacja takich zachowan, obcowanie z takimi osobami przed ich tragediami jak i po myślę ,że dadzą mi o wiele więcej niż zajęcia czystko teoretyczne.
Pozdrawiam.
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
moja mama zajmuje sie profilktyka wiec troche pardoks ze mna .. bo zawsze narzeka że młodziez pije i pali, smieci pod szkoła zostawiajac puszki itp. a tak naprawde jest nieświadoma że ma mnie pod samym nosem .
zajęcia profilkatyczne.. wiekszośc młodzieży poprostu na nich śpi, bo nie interesują ich tego typu kazania które słyszła wszędzie i to nie pierwszy raz. wiem że w ten sposób próbuje sie uratować młodych ludzi przed nałogami jednak taki spsób nie trafia do większości
Wysłany: 2006-09-11, 19:15
do nikogo nie trafia pani na bioli mowila nam ze po alkocholu w mozgu obumieraja komurki i po 20 latach picia jest ich 20% mniej ale mu uzywamy ok 20 % mozgu wiec mozna spokojnie pic itp wiec nauczyciele sobie przecza i sry ale jak mi mowia ze seks w mlodym wieku to grzech to sry ale mam to ... bo to moje zycie trwa ono krotko i ne wiem czy jutro nie umre wiec chce jakos je wykorzystac
_________________ Nie zażywajcie narkotyków, nie uprawiajce seksu bez zabezpieczenia, nie używajcie przemocy. Zostawcie to mnie!!
Wysłany: 2006-09-11, 19:18
ale bez przesady bo jakies wartosci w zyciu mamy wiec ale nie mam sie nigdy pewnosc co jutro przyniesie moge isc po pieczywo i zostac poszczelony ... (w koncu mieszka sie w takiej dzielnicy )
_________________ Nie zażywajcie narkotyków, nie uprawiajce seksu bez zabezpieczenia, nie używajcie przemocy. Zostawcie to mnie!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.