oto historia mojej kumpeli związana z paleniem trawy.
zaczęlo sie dokładnie rok temu. wtedy pierwszy raz zaciągnela sie marycha. z kumplami, na wakacjach. byl fajnie aczkolwiek nie dostala mocnego kopa, w koncu wziela tylko 2-3 chmurki.
od tego czasu jarala na imprezach, albo jak akuat miala szit pod ręką. czyli pare razy albo raz na miesiąc. od okazji z głową, nie za dużo.
w te wakacje z powodu braku powazniejszych obowiązków i szkoły, imprezy stały sie coraz częstsze. jarało sie niemal codziennie, faza stala sie celem dla którego wstawało sie z łózka. jej zycie wydawalo sie bajką, nie miala problemów, zmajomki poprzez codzienne spotkania stali sie jej bliżsi... zyc nie umierac! problem nastąpil w chwili kiedy skonczylo sie siano. nie bylo czym zaplacic dilerowi, ale na to tez znalazl sie sposob. portfel rodzicow, a konkretniej reszty z zakupow. po prostu ich nie oddawala w calosci. a pelni zaufania rodzice nie przeliczali kasy.
ale wszystko zaczęlo sie zaczelo sie od kłótni z kumpelą. mowila ze za duzo pali, ze niedlugo bedzie calkowicie spłukana i sie uzalezni. nie wiezyla jej. ale po ostrej wymianie zdan oswiadczyla ze z koncem wakacji nie bedzie juz miejsca blantów, ani marychy i ze skonczy z tym. ale w glowie zostały jej słowa przyjaciółki; "ćpunka"...
no w sumie to nie zaprzątała sobie tym głowy na długo,ale kiedy wczoraj zacziągała sie skrętem. wizja siebie jako narkomanki wrocila. koniec wakacji koniec faz... przz jej umysl przemkła mysl. dropy, piguly, tabsy. dają mocniejszego kopa i to na caly dzien. dzisiaj jeszcze nic nie palila ani nie brala, ale na mysl o CAŁYM roku bez dragow serce podchodzi do gardla.
teraz pytanie do was drogie kolezanki i koledzy;
czy moja kumpela wytrwa ten rok? jak myslicie czy to dobry pomysl zeby wziela podwojnie tabsy albo czystą fuke, miala taka banie zeby jej oczy dupą wyszły i na tym poprzestała?
dziex wszystkim za przeczytanie tej historii. no i za posty;p
misia.
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2007-09-01, 18:52
Tak dobrze wiesz co odczuwa.. nie piszesz o sobie przypadkiem?
Nie mam żadnych doświadczeń w tych sprawach, jednak wydaje mi się, że bez wsparcia i pomocy najbliższych osób może nie pokonać nałogu który będzie o sobie przypominał każdej minucie.
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
tzn wiesz to nie jest nałog bo marycha poniekad nie uzaleznia. to tylko ciągla potrzeba bani, coraz mocniejszej, wiekszej... dlatego chciala wziąć dropy
Jak bedzie chciala wytrwac bez dragow to wytrwa, nie ma co robic z siebie meczennika. Swoja droga ,pierwszy raz spotykam sie z dilerem, ktory daje na kreche dzieciakowi, nie wiem skad wytrzasnelas tego frajera. Zamiast sie pytac kazdemu napotkanemu czlowiekowi czy jestes w stanie zyc bez gandzi, zapytaj sie najpierw siebie. Nawiasem mowiac, powinno byc niepisane prawo, by dawac ziolko osobom ,ktore wiedza co robic z mozgiem.
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
"jak myslicie czy to dobry pomysl zeby wziela podwojnie tabsy albo czystą fuke, miala taka banie zeby jej oczy dupą wyszły i na tym poprzestała? "
nie doczytalam powyzszego. Primo, jak wezniesz dwie tabelty na pierwszy raz mozesz sie wykrec. Secudno, nie wiem kto Ci takich bzdur naopowiadal, moze inne gorace 15stki, ale max trwania kazdej pigulki to 3h. Z feta z tego co pamietam jest podobnie. Jak chcesz sobie przecpac mozg Twoja sparwa, ale za kilka lat zdziwisz sie jak przeczytasz strone ksiazki i nie bedziesz rozumiala co tak naparwde jest tam napisane. Idziemy dalej, po dluzszym braniu masz nasrane w glowie, raz chce Ci sie plakac raz smiac, raz kogos pobic. . Zjazdy robia sie coraz gorsze. A to kropla w morzu.
Zycze powodzenia w robieniu smietnika z glowy.
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.