Wiek: 16 Dołączyła: 21 Maj 2008 Posty: 26 Skąd: Zduńska Wola
Wysłany: 2008-05-23, 22:47 Postrzeganie hippisów z narkotykami
Tytuł zaczerpnięty z wypowiedzi pewnej osoby Pozdrawiam
Chciałam poruszyć temat tego świństwa jakim są narkotyki...
Wypowiedzcie się. Spróbujmy obalić mit hipisa- ćpuna
Wielu ludzi kieruje się tym stereotypem...
ćpanie to nie jest warunek bycia hippisem
Jesli mówi sie o hippisach wielu ludzi łączy od razu ich z narkotykami...
a jest wręcz przeciwnie... skoro pacyfiści to dlaczego zabijają sami siebie?
Co sądzicie..??
_________________ Nie mam już w sobie ani trochę krzty pasji, więc pamiętajcie lepiej jest szybko wypalić się niż znikać powoli. Pokój, miłość, empatia.
po co? jesli wiesz o czym mowisz...znasz kulture hippisow i wiesz z czym to sie je to nie zakladalabys tak debilnych tematow...A co, moze Cobain tez byl hippisem?
Narkotyki byly bardzo istotnym aspektem zycia hipisow...Zrszta ruch ten swoj schylek przezywaz okolo lat '70...wiec mowimy o przeszlosci jednak...hippisow teraz juz nie ma...
Nirvana09 napisał/a:
Jesli mówi sie o hippisach wielu ludzi łączy od razu ich z
narkotykami...
Wiek: 16 Dołączyła: 21 Maj 2008 Posty: 26 Skąd: Zduńska Wola
Wysłany: 2008-05-24, 12:39
nie twierdze ze cobain był hippisem:/..
Stereoty.. upodabnianie hippisów z narkotykami
myse ze zapoczątkowali ci którzy nie lubią ich
lub nie zgadzają sie z ich poglądami..
Stereotypy "Streszczenia to niedopomówienia"
_________________ Nie mam już w sobie ani trochę krzty pasji, więc pamiętajcie lepiej jest szybko wypalić się niż znikać powoli. Pokój, miłość, empatia.
Jasne że hipisi i narkotyki to kojaży sie. Przecież w latach 70 hipisi łazili na "kwasie" (LSD jak by ktoś nie wiedział). I po co obalać coś co żeczywiście było?
Nie ma sie co oszukiwać,Prawdziwi hippisi wygineli przez narkotyki... Ja sma staram sie mieć poglądy hippisowskie,a niećpie i mam nadzieje że powstanie jakiś ruch podobny do tego w niedalekiej przyszłości.
ps.Dla mnie i tak ostatnim prawdziwym polskim hippisem będzie Rysiek z Dżemu,a on o dziwo ( też przez ćpanie jak ogólnie wiadomo) zszedł w latach 90.
_________________ "Jestem śląskie dziecko, i Ślązakiem zginę
Kocham śląską ziemię, i śląską krainę"
J. Ligoń
WOLNY ŚLONSK
Ostatnio zmieniony przez Dżem 2008-06-23, 13:07, w całości zmieniany 1 raz
hipisi nieodzownie łaczą sie z narkotykami nie ma co obalać a to ze sie nie słyszy o czymś nie znaczy ze tego nie ma pewnie są jacyś ludzie którzy uchodzą z hipisów i nie ma co temu przeczyc ale teraz sie o nich nie słyszy
_________________ Mam zepsytą klawiaturę a nie opłaca mi sie kupować nowej więc czasem nie działaja mi polskie litery Mam nadzieję że mi to wybaczycie
Narkotyki były bardzo ważne w życiu hipisów, poczytaj sobię troszeczkę o tym ruchu i zweryfikuj swoje brednie.
za wikipedią:
Cytat:
Ruch ten przyczynił się do rozpowszechnienia substancji psychoaktywnych, w szczególności marihuany. Był jednym z ogniw przyczyniających się do tzw. rewolucji seksualnej.
Ostatnio zmieniony przez Giętki 2008-07-17, 21:28, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.