Wiek: 58 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 823 Skąd: ciemna dolina
Wysłany: 2007-06-13, 18:24
Miałam 18 lat i niestety od razu mi smakowały. Brak skutków ubocznych jak kaszel czy mdłości.
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu
miałam 15 lat.
na imprezie w barze. kumpelka mnie namawiała. kupiłam paczke. i wiecie nie posmakowało mi. nie umiałam sie zacignąc (do dziś nie umiem). dusiłam sie tym. i najgorsze mama mnie wyczuła, przerąbane.
A ja NIGDY nie miałam papierosa w ustach. I jestem z siebie dumna, ponieważ często mnie namawiano na papieroska, ale jakoś nigdy mnie to nie kręciło. W ogóle nie mam zamiaru zaczynaC, bo uważam, że jest to strata pieniędzy, a przede wszystkim zdrowia.
_________________ "Choć papierków po cukierkach
Tu i ówdzie ślad
Marzy ci się bombonierka
Taka jak ja
Niby nic, a jednak zerkasz
Jak się dostać do pudełka
Odkryć tajemnicę słodką
Delikatnie zdjąć złotko "
Byłam w II gim., bardzo mnie ciekawiło jak smakują, więc podebrałam kilka staremu. Od razu mi zasmakowały, ale paliłam tylko przez pół roku, potem jeszcze parę razy zapaliłam w III klasie, a teraz mnie w ogóle nie ciągnie do papierosów.
Dokładnie a Ci co zaplili pierwszy raz i mowią, że niby im to bardzo smakowało, gadają bzdury, chyba, że palili jakieś smakowe bo palenie wśród młodzieży bierze się tylko z pozerstwa, a nie, "bo smakuje".
Wiek: 18 Dołączył: 28 Cze 2007 Posty: 56 Skąd: Z Miasta Aniołów
Wysłany: 2007-08-23, 18:20
to świństwo paliłem przez połowe 1gim ale poźniej sie w pore opamiętałem i rzuciałem to gówno i do dzisiaj nie nie pale chociaż codziennie jestem namawiany <wnerw> Strata Kasy i Zdrowia!!
_________________ Hawk
Gontar
Wysłany: 2007-08-26, 18:51
ja pale od klasy 6 podstawowki do tej pory a to juz sporo czasu i chcialbym to rzucic ale jakos nigdy sie nie udaje
Igloo, z tym sie zgadzam w 100%. Spróbowałam (tzn. jak sie tak juz naprawdę zaciągnełam a nie takie tylko wciaganie lekkie dymu) i mi wtedy już nie smakowało, wogóle coś okropnego. A inni palą chociaż na początku sie brzydzili ale jak zobaczyli, ze inne osoby tez to im zasmakowało. żallllllllllllllllllllll
nie dość ze mi nie smakuje to przeciez ile to floty kosztuje.
_________________ All good things come to an end...
;]
Ostatnio zmieniony przez drobiczek 2007-08-26, 19:11, w całości zmieniany 1 raz
kotek_:)
Wysłany: 2007-08-26, 20:12
ja miałam papierosa w ustach. ale tylko na akademii xD
tak to w rękach miałam papierosy, nawet całą paczkę. Tyle, że ja sobie siedziałam grzecznie na ławeczce i łamałam je na kilkanaście kawałków razem z przyjaciółką i kolegą... jaki to był straszny ból dla niego! nie palił później przez miesiąc... a teraz jak pali to z daleka od nas w obawie o swoje papierosy xD
_________________ Żyj tak, aby po Twojej śmierci ludzie się nudzili...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.