Na wielkie nieszczęście nic nie pomagają. A nawet są powodem do żartów "palenie zabija powoli (a komu się śpieszy?)" no cóż... jak znam nawet ludzi którym nic nie mówi śmierć członka własnej rodziny z powodu papierosów a co dopiero zwykłe słowa...
_________________ Grzeczne dziewczynki dostaną się do nieba, niegrzeczne-wszedzie ;P
Moj ojciec i mopj szwagier rzucili w tym roku. I sie trzymaja jak narazie (jeden juz 7 miesiecy, a drugi od postu), ja nie pale bo nie lubie. Ostatnio sporo osob rzucilo, wczoraj gadalam z kolega - tez rzucil (kto jak kto, ale nie on)... zawsze mi przeszkadzalo jak w samochodzie ktos pali, w innych sytuacjach niech se pala, ja moge wyjsc.
_________________ ... ŻYJ SZYBKO ...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ MŁODO ...
Wiek: 58 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 823 Skąd: ciemna dolina
Wysłany: 2007-06-13, 18:18
dla uzależnionych nic. Ja kiedyś przekładałam papierosy do papierośnicy a teraz już mi się nie chce. Czytam te napisy na zasadzie co nowego wymyślili.
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu
Czy myślicie ze jak im powiem ze są głupi [ straciłam do nich szacunek] i wstydzę się ich, przez nich gorzej nam się żyje [ kasa] to coś może pomóc??Wiem, ze raczej nie,ale zawsze trzeba mieć nadzieje... Czy wy (i jak) kogoś namawialiście do rzucenia ?
psMoże chociaż jak im powiem ze nie życzę sobie zeby przy mnie palili bo chcę być zdrowa to posłuchają
_________________ Grzeczne dziewczynki dostaną się do nieba, niegrzeczne-wszedzie ;P
patu$ia
Wysłany: 2007-07-06, 21:52
napisy na papierosach sa po to zeby potem nie bylo pretensi do producentów ze nie ostrzegali ludzi przed chorobami takimi jak rak pluc i innimi chorobami jakie sa powodem palenia papierosów dlatego więc myśle zeby wymyślili jakiś inny sposób odstraszanie od papierosow.
Ja papierosów nienawidze. Dla mnie to jest bezsensu. Płacic za to i jeszcze sie truć. Żadnych kozysci nie daja, a tyle ludzi pali. Całe szczęście, że moj chlopak rzucił. Mój ojciec to wogle prawdziwy smok. Juz od nich ma astme i cos z płucami. Ja radze wogle tego nie brać.
kiedyś doszłam do wniosku że jak mieli do wyboru legalizacje Marihuany albo tytoniu to mogli marihuane mniej truje, mnie śmierdzi, wbrew pozorom mniej szkodzi xD
patu$ia ale im o to właśnie chodzi! Jak ludzie będą umierali to przecież nie ich wina bo ostrzegali, ale nie opłaca im się ostrzegać ludzi skuteczniej bo wtedy zmniejszą im się zyski!
napisy na papierosach sa po to zeby potem nie bylo pretensi do producentów ze nie ostrzegali ludzi przed chorobami takimi jak rak pluc i innimi chorobami jakie sa powodem palenia papierosów dlatego więc myśle zeby wymyślili jakiś inny sposób odstraszanie od papierosow.
heh nie, taki jest po prostu przepis, wymóg prawny
to przecież byłby paradoks, producent ostrzega przed używaniem swojego produktu...?
_________________ Pozostawię sobie pomnik tutaj...
mnie jednak ten napis na paczce nie przestrasza i tak palę i tak ale napewno kiedyś rzucę
hmm.... nawet na dniach pożyjemy zobaczymy
Jak będziesz już umierać to rzucisz zajebista perspektywa, nie ma to jak dyszeć jak parowóz po wejściu na drugie piętro po schodach
Pacie dalej Palenie Nie Zabija, róbcie sobie zdjęcia z petami, zobaczcie jak zajebiście z nimi wyglądacie.
_________________ Master of Depraved Dreaming and Emperor of the Black Abyss The Great Lord Hziulquoigmzhah Cxaxukluth vel Genital Whore
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.