Forum Dyskusyjne :: palenie w knajpach

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Nałogi » palenie w knajpach

palenie w knajpach
Autor Wiadomość

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2007-02-08, 13:55   

Tak, zwlaszcza ze ktos jak chce palic to i tak bedzie a jak nei to nie. Zwlaszcza ze trzeba pojac roznice miedzy
Magda napisał/a:
popularyzacji palenia
a fascyncja. Osoby w mlodym wieku nie zaczynaja palic bo "chca" tylko zaczynaja bo pala starsi koledzy i tak latwiej sie wbic o towarzysta. Na palarni rozmawai sie na rozne tematy. Np w szkole na palarni dreptaja ploteczki [w pracy pewnie tze] i kazdy czy to lubi czy nie chce je uslyszec... zakaz palenia jest w ogole idiotyczny zwlaszcza ze jest to legalny nalog. Kazdy powienien miec wlasny znak "stop" i wiedziec gdzie moze a gdzie nie... niestety malo jest takich osob.

*dipe 
Pijak i złodziej.

Wysłany: 2007-02-08, 14:39   

Mokra napisał/a:
A przystanki? Pomysl o tych co maja astme. MOja mama miala raz atak przez jakiegos kretyna ktory sobie w przystanku [taka budka] zrobil mala haszkomore.

Jestem przeciwnikiem palenia na przystankach - pod wiatami stoją ludzie i niezbyt przyjemnie byc biernym palaczem ,ale np. nie do końca na peronach podoba mi się ten zakaz.

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2007-02-08, 14:41   

Jak czlowiek czeka na pociag ktory sie spozni np... 30 minut to juz lapki chdza w te i z powrotem od paczuszkicukiereczkow tytoniowych. Zalezy jakie preony. Np dworce na swierzym powietrzu maja podzial na strefy dla palacych i nie palacych. Na worcu w mooim miescie jest nawet osobne przejscie ndapalacych. Ale juz ich nikt nie uzywa bo tam teraz cpuneria a nie palarnia.

*dipe 
Pijak i złodziej.

Wysłany: 2007-02-08, 14:45   

Mokra napisał/a:
Np dworce na swierzym powietrzu maja podzial na strefy dla palacych i nie palacych.

Oczywiscie o takie mi chodził - w końcu te zabudowane, z wiatami itp. udogodnieniami raczej do puszczenia dymka się nie nadają.
Kiedyś takich zakazów nie było, bo więcej osób paliło.

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2007-02-08, 14:47   

Teraz pali tyle samo. Ale przyszly zakazy nakazy.. Unia sobie jakies ustawy porobila. generalnei jestem za... ale do pewnego stopnia. To ma w celu uchronic ludzi niepalacych a nie dyskryminowac palacych.

*dipe 
Pijak i złodziej.

Wysłany: 2007-02-08, 14:48   

Mokra napisał/a:
Teraz pali tyle samo. Ale przyszly zakazy nakazy.. Unia sobie jakies ustawy porobila. generalnei jestem za... ale do pewnego stopnia. To ma w celu uchronic ludzi niepalacych a nie dyskryminowac palacych.

Oj wydaje mi się ,że więcej ,ale sprzeczać się nie będe.
W sumie teraz podobno modę na niepalenie mamy.
Co do unijnych ustaw to pamiętajmy ,ze nie wszystko co daje nam UE musimy przyjmować.

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2007-02-08, 15:01   

dipe napisał/a:
W sumie teraz podobno modę na niepalenie mamy.

Czy ja wiem. W szkolach tez sie to stosuje? Nie. Papierosy sa coraz latwiej dostepne. Nawet dzieciarnia w podstawowce zaczyna palic. Z tad te tlumy 15 latkow w klubachi jak w temacie palenie w klubach.

adamus444 

Wysłany: 2007-02-08, 17:17   

dipe napisał/a:
Co do unijnych ustaw to pamiętajmy ,ze nie wszystko co daje nam UE musimy przyjmować.

No tak sie z Unią umówiliśmy, że będziemy przestrzegać to co wspólnie wymyślimy. Jesli coś zostanie wprowadzone na całym teryrorium to staje się obowiązującym prawem w Polsce.

Idia 
pomaluj mi paznokcie

Wysłany: 2007-02-24, 12:50   

aurelia napisał/a:
czy wprowadzenie zakazu palenia w knajpach ma sens? co o tym sądzicie?
to zależy gdzie i w jakiej. Ale owszem jak bedzie podzielony na sektory dla palacych i niepalących to mozna. Ja osobiście nie lubie zapachu dymu z fajek wieć jak dla mnie wole przebywac tam gdzie nie palą.

'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2007-02-24, 14:17   

Idia napisał/a:
Ale owszem jak bedzie podzielony na sektory dla palacych i niepalących to mozna

Ta, a w sektorze dla neipalacych trzeba bedzie zamontowac filtry... Dym z papierosow jest przeceiz takim typemco stoi w miejscu... Idia, nie badz naiwna. Albo klub dla palacych albo dla neipalacych.

Nisia 

Wysłany: 2007-02-24, 20:22   

W knajpach i pubach to nie ma sensu, jeśli komuś przeszkadza dym to ma pecha bo w takich miejscach pali sie najczęściej. Ja sama nie przepadam za dymem tytoniowym ale na imprezach to nieodłączny element, czasami trzeba pocierpieć ;) Ale w restauracjach, kawiarniach i na ulicach powinien być zakaz palenia....

*Lenka 
yeah

Wysłany: 2007-02-24, 20:59   

ja nie pale, ale w barach to troche bez sensu zeby robic taki zakaz... gdzie indziej - owszem, ale nie w barach i pubach...

A co do mody na niepalenie... bardzo mozliwe... u mnie w domu palil szwagier i moj ojciec, obaj juz nie pala... a w mojej klasie pali 1/20 osob...

A. 

Wysłany: 2007-02-25, 20:27   

Mnie dym papierosowy bardzo przeszkadza, ale jak ide do knajpy no to nie narzekam, bo w takich miejscach zakaz to bezsens.
Wśród moich znajomych nikt nie pali... więc nawet nie mam wielkiego kontaktu z dymem papierosowym.
Jedynie mój ojciec mnie denerwuje, jak mi pali w kuchni :/ i go jakoś oduczyłam żeby wogóle w domu brał na wstrzymanie z paleniem papierosów.

userka 

Wysłany: 2007-02-25, 21:00   

czy ma sens? no w sumie każdy ma prawo do świerzego powietrza. mimo to nie jestem za zakazem palenia w knajpach, jeżeli komuś dym tak bardzo przeszkadza, niech po prostu wyjdzie, zresztą od tych paru papierosów nikt nie zginął a knajpa to w końcu... jak by to powiedzieć? miejce w którym moim zdaniem nie powinno być takiego zakazu.

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-02-25, 22:14   

Nisia napisał/a:
Ale w restauracjach, kawiarniach i na ulicach powinien być zakaz palenia....
A dlaczego?
przecież palenie tytoniu jest legalne.

to będzie dyskryminowanie osób palących.

Pani inż... 

Wysłany: 2007-03-15, 19:47   

Wprowadzenie zakazu palenia w miejscach publicznych może da trochę palącym do myślenia. Bo przecież nie chodzi o to żeby kogoś dyskryminować, ale może dzięki temu wiele osób pomyśli o tym że wygodniej jest nie palić i rzuci palenie.

Mareczek 
po urlopie

Wysłany: 2007-03-15, 20:05   

jestem dorosly wiem co robie, wiem ze to niezdrowe ale lubie palic i nikomu nic do tego ze pale
nie pale w miejscach publicznych ale sorry jak ide do knajpy sie zrelaksowac i mam ochote zapalic to pale a jak sie komus nie podoba to wie gdzie sa drzwi

niech zrobia knajpy dla niepalacych, ciekawe gdzie bedzie wiecej klientow

*dipe 
Pijak i złodziej.

Wysłany: 2007-03-15, 20:08   

Mareczek napisał/a:
niech zrobia knajpy dla niepalacych, ciekawe gdzie bedzie wiecej klientow

Dobry pomysł.
Zresztą taką idę popiera też jeden z właścicieli pewnej knajpki w Sopocie (na Monciaku) - niech zrobią podział lokali i właściciele będą określać się (dożywotnio) czy w ich lokalu mozna palić czy jest to miejsce dla osób niepalących.
Taki dualizm ma miejsce w Hiszpanii ,gdzie sprawdza się rewelacyjnie.

Asystent 

Wysłany: 2007-03-15, 22:17   

jestem zdania że jesli można zrobić przedział to po co od razu uruchamiać cały pociąg dla niepalących...ale jesli da sie na tym zarobić to nie otwierają nawet knajpy bezalkoholowe i niech Bóg ma ich w swojej opiece ...

Pani inż... 

Wysłany: 2007-03-16, 13:38   

A dlaczego po prostu nie przestać palić? To aż takie trudne? No przecież chyba nie jesteście niewolnikami nikotyny....?Nie mam nic przeciwko palącym ale kiedy idę gdzieś z przyjaciółmi to po powrocie do domu muszę zaraz wszystko prać, a ten smród z włosów dopiero schodzi po dwóch myciach:/

Odpowiedz do tematu