Niestety ,ale odkad pamiętam to ja również obgryzampaznokcie (zastrzegam ,że tylko te u kończyn górnych).
Kiedyś kupiłem sobie specjalny,bezbarwny lakier do paznokci, który był bardzo gorzki izawsze gdybrałem palucha do ust to czuć było przeokrutną gorycz ,ale i to mnie nie powstrzymało.
Wiem ,że ludzie zwracają często uwagę na dłonie, ręce drugiej osoby,ale ja po prostu nie umiem przestać - nerwowa sytuacja,troche przynudnawe chwile izawsze jakoś tak odruchowo zaczynam pracować. ;p
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
Kiedyś kupiłem sobie specjalny,bezbarwny lakier do paznokci, który był bardzo gorzki izawsze gdybrałem palucha do ust to czuć było przeokrutną gorycz ,ale i to mnie nie powstrzymało.
Jak byłem mały i pojechałem do cioci na kilka dni to też mi takim wysmarowała paznokcie, ale jakoś mi ta gorycz specjalnie nie przeszkadzała - aż taka przeokrutna nie była. :p A czemu obgryzam? Podobno to przez znerwicowanie - człowiek instynktownie szuka jakiś sposobów, aby rozładować napięcie wewnętrzne, a szczęka się do tego świetnie nadaje (dlatego również żucie gumy uznaje się za odstresowujące).
dipe napewno łatwiej obgyźć niż paznokcie. tylko glupio potem palce wyglądają z takimi "ranami"
Ja już się przestałem przejmowac ,jak to postrzegają inni ludzie.Wiele razy próbowałem zerwań z tym nawykiem i się nie udało, to dałem sobie spokój. ;p
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
ale to jeszcze zależy czy się zjada to co się ugryzło... ja najczęściej wypluwam
Ja też najczęściej wypluwam. Pewnie tak jak większość. Ale poruszyłaś teraz niezwykle ważną kwestie ;p Ciekawe jak z tym jest u reszty forumowej braci? I czemu wypluwamy ,skoro już obgryzamy? Czemu nie zjadamy "siebie" ;p
ja jak nawet połknę to nie rozpaczam. Ale wolę wypluć bo surowe "mięsko" mi nie wchodzi...
Najlepiej komuś dopapierosa powrzucać iniech sobie spali... uwierz mi,że byłoby to dla kogoś straszne przeżycie. ;p
Taksię spojrzałem teraz na swoje dłonie idoszedłemdowniosku ,że... u mnie w zasadzie chociażbym się starał to już nie ma co obgryzać. ;p
Nie,nie..nigdy nie próbowałem i nie chcę się nawet za to zabierac. Poza tym ja za...duży jestem i zbyt mało wygimnastykowany ,żebysię w takie rzeczy bawić. ;p
ps.sorki za brak odstępów ,ale mi klawiatura szwankuje od jakiegoś czasu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.