obgryzanie paznokci u rąk to coś normalnego, a u nóg wydaje mi się czymś dziwnym i nie smacznym.
Ogólnie obgryzanie paznokci jest niesmaczne obojętnie których... ;p
No,ale cóż poradzić..ja już tyle lat to robie ,że nie jest w stanie nawet podac przybliżony czas trwania mojego nałogu.
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
dobrze wiedzieć że nie jest się jedynym . . . a ja tak się na siebie wkurzam jak obgryzam och... ale nadal to robię... teraz próbuje metody na wstyd powiedziałam kumpeli żeby na mnie nakrzyczała jak zobaczy ze to robie i nawet jesli jestem na miescie czy coś
_________________ Grzeczne dziewczynki dostaną się do nieba, niegrzeczne-wszedzie ;P
Zo3l [Usunięty]
Wysłany: 2006-09-17, 10:14
Nałogowo obgryzałem paznokcie w I i II gimnazjum, z wiekiem samo mi to przeszło ;]
Wiek: 23 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 2326 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2006-09-17, 21:13
Nigdy nie obgryzałam paznokci (no chyba, że mi się jakiś w trasie złamał), bo uważam, że to obrzydliwe przyzwyczajenie... Moja przyjaciółka robi to ciagle przez co dostaje ode mnie po łapach
Jak mozna obgryzac paznokcie ? przepraszam ale chyba nie rozumiem tego nałogu,poniewaz nigdy nie miałem tego problemu,i wydaje mi sie ze raczej to damski nałóg
ja również mam ten problem..
jak sobie radziłam?
stosowałam przeróżne lakiery do paznokci, ale w końcu i tak obgryzałam. .
tutaj trzeba po prostu sobie powiedzieć 'nie będę obgryzać', bo innego sposobu nie ma n o chyba ,że komuś pomagają te gorzkie płyny...
ze mną jest tak, że jak raz zacznę obryzać, to nie umiem przestaćććć
a teraz to już coraz rzadziej, bo chcę, żeby mi urosły nieco
kwestia estetyki.
_________________ Wiedz, że nigdy się nie poddam. Będę walczyć o tę miłość. . O miłość która dała mi zarówno ból i cierpienie jak i chwile radości . . Miłość jest jak magia- pojawia się i znika.
to zalezy od miasta i od tego czy w salonie czy ktos w domu ci robi..
w warszawie w salonach od 110 do ok 160 zl (za french, ozdoby itp oczywiscie drozsze), uzupelnienia w salonach to kwestia chyba 80zl (raz w miesiacu obowiazkowo)
a jak prywatnie u kogos to hmm 70-80 zl a uzupelnienia 40-50
*faris
Wysłany: 2006-11-28, 21:31
też obgryzałam... potem udało m się zapuścić i sobie zrobiłam francuski manikir... strasznie mi się podobał, no i tak się zaczęło nieobgryzanie
teraz w sumie juz nieobgryzam tylko jak się denerwuje to tak jak jakbym je gryzła, i one miękną i łamią się i muszę je obgryźć
jak już napisałam - wtedy jak się denerwuje, to taki tik bardziej niż nałóg, bo każdy robi coś innego jak się denerwuje - jeden pstryka długopisem, inny rusza kolanem, ktoś nogami, ktoś tam palcami stuka itd... i obgryzanie paznokci to taki tik właśnie a nie nałóg
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
ja w sumie obgryzam chociaż ostatnio bardzo się ograniczyłem od wakacji. Tak naprawde po tym jak pomalowałem sobie paznokcie na czarno (właściwie koleżanka pomalowała:P). Od tamtej pory obgryzam znacznie rzadziej, ale jednak dalej obgryzam.
_________________ Za młodu, wszysko, czego chciałem i oczekiwałem od życia,to siedzieć sobie cicho w jakimś kaciku, zajmować się swoją pracą i niezwracać na siebie niczyjej uwagi. I popatrzcie tylko, co się ze mna stało.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.