Forum Dyskusyjne :: Marichuana...legalizować?

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Nałogi » Marichuana...legalizować?

Marichuana...legalizować?
Autor Wiadomość

DesertFox 
KOP!#F1r3foX

Wysłany: 2006-07-10, 12:38   Marichuana...legalizować?

Jak dla mnie tak, chociaż sam nie pale, a to z kilku prostych powodów....

Likwidacja czarnego rynku ->Konkurencyjność->Drastyczny spadek cen (uprawa marichuany byłaby tak opłacalna jak uprawa agrestów czy truskawek)->Spadek sprzedaży (nie byłby to "szpan" gdyż można by to było pozyskać legalnie i to za grosze)

Na zgrupowaniu od 13 do 24 Sierpnia

*dipe 
Pijak i złodziej.

Wysłany: 2006-07-10, 12:48   

Palę od kilku lat ,więc moje zdanie może nie być do końca obiektywne. : )
Myślę ,ze jest bardzo wiele argumentów zarówno dla zwolenników legalizacji jak i dla przeciwników legalnego ziółka.
Ja należe raczej do tych pierwszych.
Dlatego,ze:

*powstałyby nowe miejsca pracy przy uprawie tegoż specyfiku
*kupująć jaranko każdy wiedziałby ,że nie dostaje palenia z dodatkiem chemii (a teraz dosyć ciężko jest o dobre, czyte zioło). Obecnie palimy różnbe rzecz - nie będe pisał jakie ,bo ktoś się zrazić może
*płacąc za pół sztuki czy sztukę dostawalibyśmy równo odważone 0,5 grama a nie na przykład 0,4 do tego jeszcze przycianen na mase /z dodatkiem soli ,cukru czy innego syfu/.
*ceny z pewnością by spadły i byłby niższe /moze i nieznacznie ,ale zawsze/ niż obecne - 30 złotych za grama
*palenie z racji takiej ,ze byłoby czystsze to byłoby lepsze - tak jest na przykład w Holandii - wiem ,bo paliłem tamtejsze ziółko prosto z Coffe Shopu. Zupełnie inny smak, mniej można spalić ,żeby się wprawić
*chyba trawa stałaby się mniej popularna - ale to dopiero za parę lat ,bo gdyby teraz wprowadzono legalizację ,/co jest oczywiście niemożliwe przy rządach prawicowych/ to byłby wielki bomm na palenie - wiem ,bo znam ludzi ,którzy palą naprawdę spore ilości i marzy im się tylko legalizacja.

Niemniej jednak napewno miałoby to swoje minusy:
*przez najbliższy okres po zalegalizowaniu tejże używki jestem przekonany ,że 3/4 młodziezy paliłoby a nie ponad połowa jak do tej pory - w końcu stałoby się to tańsze i lepiej dostepne
*kupować by mogły pewnie osoby będące powyżej 18 roku życia. Podobnie jak z alkoholem - zapewne ten zakaz nie byłby przestrzegany.
*osoby ,które by hodowały ,rozprowadzały i psrzedawały musiałbyby być ucziwe by nie dochodziło do óżnych przycinkach na masie, objętości ,różnych niezbyt przyjemnych dodatkach

Ale ogólnie jestem za. Może kiedyś się doczekam ,żę będe mógł legalnie sobie sakręta w domu czy gdzieś na ławeczce zapalić. Pozdro dla palaczy.

Artuuro23 

Wysłany: 2006-07-10, 14:12   

Dipe zrobiles niezly wyklad. Ale co do tematu legalizowac jak najbardziej sam palilem posmakowalem ale niestety nie Holenderskiego czy Amsterdamskiego. Jestem za ale jest pewien problem. Czy chcielibyscie aby wasze dzieci to palily?

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2006-07-10, 14:38   

Artuuro23 napisał/a:
Czy chcielibyscie aby wasze dzieci to palily?

Ta, przy tym "postępie", jaki teraz obserwuję, to za te powiedzmy 20 lat dzieciaki będą się bawić w o wiele "ciekawsze" rzeczy niż palenie marichuany.

Chyba jestem za, choć nigdy nie próbowałem i się do tego w ogóle nie kwapię. :p Dipe dobrze gada - piwa Mu lać. ;)

MichaelMay 
In The Flesh (?)

Wysłany: 2006-07-11, 10:55   

Jestem w 10000% za legalizacją marichuany, chociaż sam nie palę i nie mam zamiaru palic.

chouchou 

Wysłany: 2006-07-11, 11:14   

A ja jestem ABSOLUTNIE przeciw :...:

MichaelMay 
In The Flesh (?)

Wysłany: 2006-07-11, 11:21   

chouchou napisał/a:
A ja jestem ABSOLUTNIE przeciw :...:

A dlaczego? :)

Oj, ja sam pamiętam jak jeszcze w rok temu byłem zaciekłym przeciwnikiem marihuany... A moim głównym powodem była po prostu niewiedza. :dobani:

Pamiętam, że często o tych rzeczeach wypowiadją się ludzie, którzy się z tym nigdy i w żadnej formie nie zetknęli - smieszne...? To oni zawsze mówią, że to jest be i fe :P

Ludzie jak wpadają w nałóg, to nie mogą zrzucić winy tylko i wyłączanie na marhuane... Wg mnie ci ludzi uzależnili by się od czegokolwiek wcześniej, czy później i bez pomocy "jointów". Znam spooro osób, które pali maryśke, no i żadnego nie ciągnie do twardszych narkotyków...

chouchou 

Wysłany: 2006-07-11, 11:23   

Popalam czasem z moim chlopakiem,wiec :zetknelam sie"..
A od maryski niedaleka droga do twardszych narkotykow,a TE zgubily 3 czlonkow mojej rodziny :(

Lena 
*^*love_ya*^*

Wysłany: 2006-07-11, 22:40   

:super: ja jestem za legalizacją :super:

Maciek_Piecki 

Wysłany: 2006-07-25, 13:44   

ale wy głupoty gadacie typu marihuana pierwszy krok do twardych hehe śmieszni jesteście... ja pale od jakichś 3 lat zajebiście często, "twardszych" też próbowałem np. XTC,Speed,LSD, ale zostałem tylko i wyłącznie przy zielonym i według mnie kto będzie chciał będzie palił tylko zielone a kto będzie chciał będzie ćpał co innego, jeżeli komuś THC nie wystarcza to jego sprawa ale nie ogółu pozytywnych wariatów palących zielone dla których się wkręca że kwestią czasu jest ich rozećpanie się na maksa!!! Co do legalizacji to według mnie powinni wycofać tytoń a w to miejsce wstawić marihuane ponieważ jest to udowodnione że cannabis jest dużo zdrowszy niż tytoń

bydgoszczanka 

Wysłany: 2006-08-09, 18:17   

Zacznę swoje kazanie. Jak wiadomo w przetworach konopii indyjskiej znajduje się toksyczny związek THC. W czasie kiedy w czystej marichuanie znajduje się od 0 do 5% THC. Tak w SQN-ie czyli Polskiej marihuanie, strasznie rozpowszechnionej wśród naszej młodziezy znajduje się ok 30% THC. W przeciwieństwie od marichuany, SQN jest strasznie niebespieczny dla zdrowia. W Polsce nie ma żadego problemu z dostaniem SQNA, za to ogromny problem jest z otrzymaniem marichuany w czystej postaci. Policja rzadko kiedy reaguje, gdy ktos jest zjarany. Dlatego tez jesten całkowicie ZA legalizacją CZYSTEJ marichuany.

[ Dodano: 2006-08-09, 19:19 ]
No i pominęłam fakt, że skoro alkochol jest znacznie bardziej szkodliwy dla zdrowia, a legalny to czmu nie marihuana. osobiście od picia wole zapalić jakiegoś małego blancika i miec milszy schemacik :D

Ruget 
:*

Wysłany: 2006-08-09, 18:41   

wiesz czym to sie skonczy ze w polsce bedzie glowna siedziba kartelu narkotykowego a myslisz ze klony Ci cos zalegalizuja oni predzej odbiora cos ... np alkochol bedzie nie legalny :P

Witam Cie Gość, po ciemnej stronie mocy :P

drobiczek 
eeLOoo

Wysłany: 2006-08-10, 22:57   

jasne ze jestem za legalizacja... dlaczego?? to proste tak jak napisała
bydgoszczanka w Polsce ciężko jest dostac czysta maryśkę a legalizacja napewno oczyściła by rynek no i pewnie skarb państwa by skorzystał a ludzie znaleźli prace... dla mnie nie ma w tym temacie żadnego ''ale"

legalizacja i koniec tematu :)

*Apple 

Wysłany: 2006-08-29, 10:10   

Zwariowaliscie wszyscy?!

gdyby to było dostępne, to normalnych ludzi byscie nie spotkali...!
tylko same żule itp. :|

MARIHUANA NEVER WILL BE ACCEPTED!!!

drobiczek 
eeLOoo

Wysłany: 2006-08-29, 10:51   

Apple nie zgadzam się z Tobą. Alkohol jest zalegalizowany i papierosy. I zobacz co on robi z ludzmi. Idąc Twoim tokiem myslenia trzebaby było zakazać sprzedaży alkoholu i papierosów. A tak wogóle to marihuane można bardzo ławto kupić ( nawet u mnie w 20 tys mieście) i to nigdy nie jestesmy pewni czy jest ona czysta. Zalegalizowana marihuana byłaby "zdrowsza".

Hasioczek 

Wysłany: 2006-08-29, 11:55   

W Holandii jest dostepna i ludzie jakos zyja... Wiec czemu by nie w Polsce?? popieram zdanie drobiczek, :)
A zreszta mi to wisi bo i tak za maryche sie nigdy nie zabiore... :D

Pushy 
I'll be your angel

Wysłany: 2006-09-10, 17:12   

Marichuana to cholerstwo, wódka i tytoń też. Moim zdaniem ludzie mogliby spokojnie żyć bez tego typu "atrakcji". Powiem więcej: świat byłby wtedy dużo lepszy.

nici-she 

Wysłany: 2006-09-11, 18:35   

ja jestem za .. nie probowałam nigdy ale chętnie bym spróbowała z czystej ciekawości a tak to teraz nie mam dostępu poprosut .. chociaż jak to sie mówi *wszystko da sie zalatwić* :P

Ruget 
:*

Wysłany: 2006-09-11, 18:44   

jak to nie masz ... gdzie Ty zyjesz :P ja np mam listki w domu :P fajnie wygladaja ale za legalizacja nie jestem bo by pelno dzieciakow sie tym podniecalo a to narkotyk jaki ma wielkie skutki uboczne ...

Witam Cie Gość, po ciemnej stronie mocy :P

nici-she 

Wysłany: 2006-09-11, 19:12   

też sie czasami zastanawiam gdzie żyje i dochodze do wnioskuże wole byc nieświadome gdzie :P to prześlij kilka poczta.. hehe :D

wiadome kazda używka ma swoje dobre i złe strony co zawsze trzeba wziąśc pod uwage.. ale mówienie ze od jednego buchu odrazu popadnie sie w nagłog jakoś mi nie pasuje :|

Odpowiedz do tematu