Forum Dyskusyjne :: czy telefon komorkowy uzależnia??

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Nałogi » czy telefon komorkowy uzależnia??

czy telefon komorkowy uzależnia??
Autor Wiadomość

KamiLisu 

Wysłany: 2007-07-26, 21:13   

Cos Ty ani troche ja się nie uzależniłem w ogóle bez tela mogę się ... sorry ktoś dzwoni... na czym to ja skończyłem aaaa.... oooo sms ... dokończe później ciał.

lol. 

Wysłany: 2007-07-27, 22:17   

ja wogole nie mam komorki i narazie nie bede mial..

Hypertonia 

Wysłany: 2007-07-28, 20:40   

ja jestem uzalezniona!
w wc, w wannie, przy kompie pod kompem w kuchni podczas jedzenia robienia obiadu, pod poduszka ! wszedzie! boje sie o moj mózg! setki smsów i telefonów

Człowiek, który pierwszy cisnął obelgę zamiast kamienia, był twórcą cywilizacji.

Igloo 
Donnie Darko Fan

Wysłany: 2007-07-28, 20:43   

ja również jestem uznależniony, lecz obecnie narzuca mi to praca, gdzie muszę być cały dzień pod telefonem - oczwyiście komórkowym. Natomiast pomijając służbowy, z prywatnego korzystam rzadziej i nie czuję się aż tak bardzo uzależnionym :)

drobiczek 
eeLOoo

Wysłany: 2007-07-30, 13:29   

Moja mama stwierdziała zebym sobie w szczepiła telefon w ręke bo i tak cały czas go tam trzymam. Ostatnio znowu jakoś wiecej czasu spędzam z telefonem. Przeżyłabym bez neta ale bez fona nie.
Mojej koleżance mama zabrała telefon bo stwierdziła ze sie uzalezniła, to ona zabrała ojcu i musieli jej oddać.

Siua 

Wysłany: 2007-08-13, 20:17   

Dla mnie koma jest niezbędna, bo nie mam w chacie stacjonarnego telefonu i jak chce się umówić z kimś na coś to tylko telefonicznie. Nie zmienia to faktu, że bardzo ciężko jest mi się z nią rozstać, bo większość czasu spędzam nad nią przy odpisywaniu znajomym. Nie uważam to za nałóg, bo w sumie to tak jak kontakt z drugim człowiekiem, tylko nie bezpośredni.

kotek_:) 

Wysłany: 2007-08-20, 13:08   

uzależniłam się... i to dawno temu. chyba od mojej pierwszej komórki, niezapomniana nokia 3310 xD. Miałam taki okres w moim życiu, że zmieniałam telefony jak rękawiczki... teraz zamiast misia w łóżku śpię z komórką, podobnie w szkole. zamiast pisać ściągi, pisze sobie mega długiego smsa z wzorami na fizyke. bez telefonu by mi ciężko było xD

*faris 

Wysłany: 2007-09-20, 20:21   

Absolutnie nie.
W sumie jest mi to obojętne jaki mam telefon - byleby był mały, zgrabny i miał klapkę :rotfl: Nie interesują mnie gry, tapety, dzwonki itd. Nie widzę w tym nic ciekawego. Od zdjęć mam aparat, od muzyki mp3, neta od gierek i monitor od tapet.
Telefon mam, bo mam, bo wypada komunikować się z mamą, która MUSI wiedzieć gdzie w chwili obecnej jestem, co robię, kiedy wrócę do domu itp.
Telefon służy mi za budzik w sumie, ale obeszłabym się bez, bo sama się budzę na czas. Poczucie czasu mam, więc nie spóźniam się na autobusy itp - a jak jestem na rynku to patrzę na duży zegar który widać z oddali, zawsze mogę kogoś zapytać.
Nie lubię pisać smsów, nudzi mnie to, bo ile to można. Chociaż czasami, nie powiem, popiszę sobie, jak mam wszystkich w koło dość i nie mam ochoty na nikogo patrzeć a akurat nie wzięłam ze sobą książki to wtedy wyciągam tel i udaję że coś na nim robię, a tym czasem cały czas używam jednego klawisza xD

Jak zapomnę telefonu to nie rozpaczam, jedynie inni mają problem bo nie ma do mnie kontaktu. OStatnie pół roku w ogóle nie miałam tel i było cudownie z tym ^.^
Mumiiiiinki!

ksysiu1987 

Wysłany: 2007-10-07, 21:57   

A ja wlasnie nie wiem czy jestem uzalezniony:D pisze duzo esow ale tylko do jednej osoby:D w gierki nie gram, czasem slucham mp3 a zdjecia robie bo niestety nie mam aparatu ktory by mi sie do kejdy zmiescil a zdjecia robic lubie:D wydaje mi sie ze bardziej jak od telefonu jestem uzalezniony od pewnej osobki:D

Resistant 

Wysłany: 2007-10-07, 22:00   

Nie wiem czy to można nazwać uzależieniem od telefonu :) Bo co racja to racja że gdzie nie pójde czy do wc czy sie myć to biore telefon :D ale tylko dlatego że nie chce przegapic jak zadzwoni albo napisze mój skarbek kochany :serce: No i bez telefonu chyba bym umarł bo bym miał ograniczony kontakt z moim skarbkiem ;]

Canis Minor 

Wysłany: 2007-10-08, 07:47   

A co to wam eski znikają od razu z tych telefoników, że tak się boicie je przegapić. Albo nie macie info o połączeniach nieodebranych?

Chopin 

Wysłany: 2008-01-29, 18:32   

Można się uzależnić, jak najbardziej, ja jednak w ogóle nie używam telefonu komórkowego.
Przez 5 lat posiadania komórki napisałem zaledwie kilka SMS-ów. Bez zegarka również można się obejść.

^justynka 

Wysłany: 2008-02-21, 21:48   

ojjj uzależnia i to jak :) :) :) nie wyobrażam sobie wyjścia z domu bez tel :D a jak widze że są 2 krechy baterii to ładuję na zapas :D :D :D bo co to za nieszczęście by było gdyby gdzieś w terenie się wyłączył :D hehe a z Misiem chyba rekord pobijemy i wypiszemy milion pisanek przed czasem :D
:serce:

katiak4 

Wysłany: 2008-02-22, 14:58   

Każda rzecz, substancja itd może uzależnić niestety.

monia_89 
Racjonalistka

Wysłany: 2008-02-22, 16:22   

Telefon jest mi potrzebny wtedy kiedy muszę zadzwonić i coś załatwić. Szkoda mi czasu zabawy z nim :D

wesoły_kombajni 

Wysłany: 2008-02-27, 17:23   

Bez telefonu czuje się nieswojo :/ wiem że to niedobrze ale nic na to nie poradzę...

Kiss_94 

Wysłany: 2008-04-12, 09:26   

A ja jestem uzależniona, bez telefonu wpadam w panikę :] . Przecież jak raz zostawiłam telefon w domu to miałam nieodebranych połączeń 26 i 11 sms. Jeszcze nie miałam jak pograć w samochodzie, ani jak posłuchać muzyki. A jak mi się rozładuje w ciągu dnia to już lepiej nie mówić :D . A chcę się odzwyczaić.

Heidi 

Wysłany: 2008-04-12, 22:54   

bez telefonu czuję się jak bez ręki... ;] uzależnienie, cóż... ;] idę na odwyk. ;];]
[Łona]

Hakan 

Wysłany: 2008-04-17, 12:40   

U mnie to zależy, jak mam z kim pisac to zapominam o bożym świecie i poświęcam się tylko i wyłącznie komórce. Potrafie jednak wytrzymać nawet cały dzień bez kontaktu z telefonem. :P
Czy na pewno po szczęście czy sam bieg nie jest biegu sensem
Nic nie jest pewne ja przecież sam wciąż pytam
Szukam sposobów by kiedyś polecieć jak Ikar
Na skrzydłach tej wolności
I jeśli mam jak on spaść to spadnę jak on
Ale szczęśliwy bo żyłem naprawdę..

shroom 

Wysłany: 2008-05-20, 13:18   

oj zdecydowanie to nałóg. przypominam sobie to za każdym razem kiedy dostaje rachunek :/ ale wtedy już jest za późno. natomiast dla nałogowych gadaczy ostatnio nabyłem telefon voip który umożliwia dzwonienie za darmo. urządzenie to korzysta z internetu a dokładniej ze skyp`a. polecam. im wiecej osob będzie miało takie urządzenia tym mniejsze będą nasze rachunki telefoniczne ;)

Odpowiedz do tematu