Forum Dyskusyjne :: Czy potraficie rzucic palenie????

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Polecamy: finanse test-t

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Nałogi » Czy potraficie rzucic palenie????

Czy potraficie rzucic palenie????
Autor Wiadomość

Malenstwo 

Wysłany: 2007-03-17, 16:01   

Ja czasem mysle ze chyba moge sie uwazac po czesci za szczesciare,wtedy kiedy chce poprostu papierosy odstawiam,wydaje mi sie ze naleze do tego waskiego grona osob ktore do konca nie uzalezniaja sie od nikotyny. a mam na koncie 6 lat palenia,obecnie nie pale, i wiem ze nawet jesli zaczne to bardzo szybko bede potrafila to odstawic :D

Tatui 

Wysłany: 2007-03-19, 01:44   

Ja nie palilem i nie bylem uzalezniony jedynie kilka razy sprobowalem. Osobiecie chcialem sie zalozyc z matka ze uzalenie sie od fajek i to zuce, ale mama nie chciala sie zgodzic bo chcialem sie zalozyc o 10000zl:D dla mniejszej kasy nie chcialbym sie truc. Co do rzucania palenia to sa substancje leczace uzaleznienie fizyczne tz. glod od fajeknp.Taka substancja jest w Acodinie, tussidex DXM(dekstrometorfan). jedna osoba palila pol paczki dziennie i wziela ten acodin lacznie 30 tabletek gdzies w przeciagu 3h wszystko zjadla, oczywiscie trip miala :D , itd ale fajek to przez 3 dni do ust nie brala bo jej nie smakowaly, a pozniej to silna wola i motywacja bo chlopakowi to odpowiadalo. Minusem jeszcze jaki odczula bylo zahamowanie wiekszosci uczuc na czas tripowania czyli na jakies 4-6h. A uczucie ktore miala wyhamowane to np. uczucie milosci.

Black White Orchid 

Wysłany: 2007-03-22, 21:39   

Jako ( no cóż) głupie 13 letnie dziewcze uważałam, że dzieki fajkom stanę się doroślejsza... ( ekhm...).
Paliłam prawie przez rok.
Rzuciłam. Jak? Nie mam pojęcia do tej pory.
Potrafiłam wypalić 8 fajek na dzien ( najczesciej Slimy,Elemy..)
Nie jestem dumna,że zapaliłam ;/
Na szczescie już nie pale, na dodatek sam dym tytoniowy wywołuje u mnie mdłości...

kotlecik 

Wysłany: 2007-03-22, 21:47   

rzucilem i nie mialem wiekszych problemow z tym (jakies tam byly) xD

*Apple 

Wysłany: 2007-04-07, 10:44   

Nie mam z tym problemów, ale co powiedział Mark Twain:
"Rzucenie palenia jest najłatwiejszą rzeczą pod słońcem. Wiem to doskonale, gdyż robiłem to tysiące razy" :D

Kiyoko 
Zła natura

Wysłany: 2007-04-07, 13:39   

dobrze, że mnie to nie dotyczy, ale słyszałam że wystarczy tylko chcieć

powodzenia
A bogowie grają w kości i nie pytają wcale czy chcesz przyłączyć się do gry (. . . ) Bogowie kpią sobie z twojego poukładanego życia (. . . ) nie przejmują się zbytnio ani naszymi planami na przyszłość ani oczekiwaniami. Gdzieś we wszechświecie rzucają kości i przypadkiem wypada twoja kolej. I odtąd zwyciężyć lub przegrać - to tylko kwestia szczęścia.
Borys Pasternak

*Lenka 
yeah

Wysłany: 2007-04-07, 19:20   

POTRAFIĘ!!! rzuciłam.... ale łatwo nie było....

*Yenna 
ektomorficzka

Wysłany: 2007-04-08, 00:53   

lenka napisał/a:
POTRAFIĘ!!! rzuciłam.... ale łatwo nie było...

Gratulacje!
Co do tematu: zapalając pierwszego papierosa należy sie liczyć z tym, że potem będzie trudno rzucić. Mnie ten problem nie dotyczy, jestem "uczulona" na dym papierosów, zresztą jak słusznie zauważono: po co niszczyć zdrowie i tracić kasę :)

mampytanie 

Wysłany: 2007-04-09, 11:47   

Są specyfiki, które spowodują, że w ciągu jednego dnia się rzuca papierosa, pytajcie o to lekarzy wojskowych :)

*Alexandra* 
niepowtarzalna

Wysłany: 2007-04-09, 22:36   

Wlasnie......trzeba to swinstwo kiedys rzucic.....

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2007-04-09, 22:41   

Cytat:
Wlasnie......trzeba to swinstwo kiedys rzucic.....

nei iwem czy zauwazylas ale w temacie zawarte jest konkretne pytanie: czy potrafisz a nie czy zamierzasz.
Tu mozesz sie wypowiedziec jezeli juz tego dokonalas.

Odpowiedz do tematu