Bo ja wiem. Osobiscie szybko sie uzalezniam, a po wypiciu powyzszego trunku nie wyczulam ciagiu. Jedz na slowacje - najlepiej do bratyslawii ,gdzie sa sklepy z dobrymi alkoholami. Tanie absynty to tylko procenty.
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Bo ja wiem. Osobiscie szybko sie uzalezniam, a po wypiciu powyzszego trunku nie wyczulam ciagiu. Jedz na slowacje - najlepiej do bratyslawii ,gdzie sa sklepy z dobrymi alkoholami. Tanie absynty to tylko procenty.
Hmmm zdaża mi sie przejezdzac przez Czechy...Wieden...w sumie w Wiedniu pilem chyba najprawdziwszego ...Mial etykiete zielonej wrozki i kosztowal 35 euro...;/al;e bylo warto...wypilem w zyciu troche butelek gdyby u nas to bylo w sklepach pil bym to czesciej ale podobno troche zdrowie niszczy ;D a smak...i zapach...to jak dla mnie cudenko mam specjalna szklanke i lyzeczke do tego
_________________ Like a God that I'm under,There's drugs running through my veins...
Oczywiscie, chodzilo mi o stolice ,gdzie mozna dobrac sie do dobrych sklepow,a nei przygraniczne miasteczka z pseudoprawdziwymi absyntami. Osobiscie Europa Wschodnia mnie nei ciagnie, takze wiec dalej nie zawitalam - przykladowo do Czech.
And I have no privacy
Oczywiscie, chodzilo mi o stolice ,gdzie mozna dobrac sie do dobrych sklepow,a nei przygraniczne miasteczka z pseudoprawdziwymi absyntami. Osobiscie Europa Wschodnia mnie nei ciagnie, takze wiec dalej nie zawitalam - przykladowo do Czech.
Tak wlasnie wielkie miasta wielkie mozliwosci...wschodnia to tam gdzie Rosja mnie tam zachodnia ciagnie....i zachodnia poludniowa....Wlochy , Austria ,Holandia i jakie tam jeszcze uda mi sie zwiedzic w przyszlosci
_________________ Like a God that I'm under,There's drugs running through my veins...
Wiek: 58 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 798 Skąd: ciemna dolina
Wysłany: 2008-02-22, 20:24
belikeme napisał/a:
Miał ktoś styczność z Absyntem?Prawdziwym...?I
Nie można kupić prawdziwego Absyntu jest zabroniony. Ten prawdziwy uzależniał
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu
A ten obecnie produkowany jest bezalkoholowy ?
Absynt był posądzany właściwości hallo i dla tego w pewnym okresie czasu nie wolno go było produkować . Prywatnie uważam że składnikiem psychoaktywnym był piołun który przedawkowany może powodować zatrucia i zaburzenia czynności mózgu . Także zaburzenia oddychania podobne do np bielunia dzendziezawy (również halo) . Ale poza tym snuto domysły że odpowiedzialnym za nieco odmienne stany mógł być pasożytniczy grzybek sporysz -obecnie już na wymarciu , zatem możesz pić tego świństwa ile chcesz . Jak nie masz naprzewracane w głowie już firmowo to z halunków nici
_________________ "Za błędy pozorów normalności wracam do domu obłędu"
halunki mialem raz...i to takie ze nie wiedzialem co sie dzieje...wstalem w srodku nocy z lozka przebudzilem sie i czulem sie inna osoba wszystko w pokoju inacej wygladalo...czulem sie bardzo zly...inny ja...a z tego co wiem to w polsce jest absynt zabroniony gdzie indziej raczej jest legalny...ale i tak przebiles moje wiadomosci na ten temat a piolun chyba nadal jest w nim ;p
*faris
Wysłany: 2008-02-23, 09:44
Świeta napisał/a:
a nei przygraniczne miasteczka z pseudoprawdziwymi absyntami.
bardziej pseudoprawdziwy absynt można spotkać w Tesco z polskimi napisami jak to zobaczyłam to mnie rozbroiło...
co do Absynta to faktycznie gdzieś w dużych miastach na Słowacji... ale polecam czerwonego a nie zielonego - mocniejszy i lepszy
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
a nei przygraniczne miasteczka z pseudoprawdziwymi absyntami.
bardziej pseudoprawdziwy absynt można spotkać w Tesco z polskimi napisami jak to zobaczyłam to mnie rozbroiło...
co do Absynta to faktycznie gdzieś w dużych miastach na Słowacji... ale polecam czerwonego a nie zielonego - mocniejszy i lepszy
no tu masz racje ;] pilem czerwonego i daje rade
Wysłany: 2008-02-23, 14:15
faris napisał/a:
co do Absynta to faktycznie gdzieś w dużych miastach na Słowacji...
Ten Absynt ma jakąś jedną setną wszystkich cudownych ziółek który miał jego odpowiednik z okresu młodej polski, wiec nie licznie na coś powalającego
belikeme,
Jak bardzo chcesz mieć dobrą zabawę po alkoholu to polecam tequilę ale prawdziwą, jakby nie było jest to wódką z kaktusa
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu
Tam Słowacja, w Pradze też są dobre sklepy ; ] baa... są nawet bary gdzie możesz wybrać sobie dowolny rodzaj.
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
"Mi się kojarzy ze Słowacją, ale tylko przez "Eurotrip"
a to aby nie dzialo sie w Czechach ;-] ? A dokladniej w Pradze ^^?
And I have no privacy
Wysłany: 2008-02-24, 18:26
faris napisał/a:
ale daje rade ;-]
Pewnie dlatego że to jest mocny alkohol na pewno nie z powodu ziółek. Jeszcze polecam Metaxe też daję rade.
A ja dziś znalazłam sklep z absyntem ^^ niedaleko sex shopu jest
wspominałam, ze kocham Pragę? ; >
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.