Mordred napisał/a:
jak to powiedzial Regis z sagi o wiedzminie, "sa sytuacje, w ktorych nie wypada sie nie napic". ;-]
Na przykład?
6.I - DZIEŃ KOWALSKIEGO
8.II -DZIEŃ BYSTRZAKA
15.III -MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ KONSUMENTA
18.III -DZIEŃ MUZGU
31.III -DZIEŃ ZIEMNIAKA
14.IV -Dzień Wiedźmina
2.VI -ŚWIATOWY DZIEŃ OCHRONY ŚRODOWISKA
28.X -Dzień Odpoczynku Dla Zszarganych Nerwów
17.XI -MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ STUDENTÓW
i wiele wiele innych
_________________ Bezapelacyjnie do samego końca... mojego lub jego...
Nie widzę związku miedzy tymi świętami a okazją do picia... chyba jednak bardziej liczyłam na odpowiedź w stylu "Wesele, chrzciny dziecka, awans w pracy", chociaż i te okazje da się świętować na dobrą sprawę "bez"
Ja pierwszy raz wódke tknęłam na weselu gdy miałam 13 lat.
ale opić się tak żeby mnie prowadzili to w wieku 14 lat na ognisku
na koniec I klasy gimnazjum. Było zajebiście, tylko później troche głowa mnie bolała.
ok, niespełna osiemnaście... to było na osiemnastce mojej przyjaciółki, jakies dwa miesiące przed moimi urodzinami
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
Ja pozno zaczelam bo dopiero w 1 klasie liceum piwo to wczesniej probowalam nawet nie pamietam kiedy, ale wodke to na wycieczce szkolnej. I teraz jestem w 2 klasie i czesto pije glownie na imprezach i nie to ze dla jakiegos ~lansu~~czy szpanu ale bardzo to lubie bo jestem raczej niesmiala a alkohol pozwala mi sie wyluzowac i dobrze bawic
adelaida napisał/a:
rasheed napisał/a:
Poza tym uważam, że alkohol jest dla ludzi słabych, którzy nie umieją się inaczej wyluzować
adelaida napisał/a:
jestes w błedzie kolego
No wlasnie to ciekawe jak wytlumaczysz mi to ze na imprezach Ci co nie pija najczesciej siedza gdzies sztywno w kacie? alkohol tylko pomaga w dobrej zabawie
jestes w błedzie kolego
[ Dodano: 2007-06-09, 15:24 ]
Oj sorry zle zacytowalam
~ No wlasnie to ciekawe jak wytlumaczysz mi to ze na imprezach Ci co nie pija najczesciej siedza gdzies sztywno w kacie? alkohol tylko pomaga w dobrej zabawie ~ to jest moj komentarz do tego co napisal/a rasheed i zgadzam sie z adelaidą
Wysłany: 2007-06-10, 11:38
Agacia napisał/a:
Ja pozno zaczelam bo dopiero w 1 klasie liceum piwo to wczesniej probowalam nawet nie pamietam kiedy, ale wodke to na wycieczce szkolnej. I teraz jestem w 2 klasie i czesto pije glownie na imprezach i nie to ze dla jakiegos ~lansu~~czy szpanu ale bardzo to lubie bo jestem raczej niesmiala a alkohol pozwala mi sie wyluzowac i dobrze bawic
roznawilas mnie do lez
ty nie jestes niemsmiala tylko glupia i zalosnagowniara ktorej sie w glowce poprzerwracalo
jakbym byla twoja matka to bym ci tak sprala dupe ze bys przez rok na niej nie usiadla
czy ja dobrze pamietam czy teraz w pierwszej klasie liceum ma sie 16 lat?
_________________ zaczynam się tam gdzie inni się kończą...
Wiek: 58 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 823 Skąd: ciemna dolina
Wysłany: 2007-06-13, 16:33
Miałam 16 lat. Urąbałam się jak prosie na własne urodziny.
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu
Wysłany: 2007-06-13, 19:07
tata mi mowil ze jak miałam 5 alt to sie dobrałam to całego baniaczka piwka owocoweg xD i tak mi zostało xD a na urodzinkach babci itd zawsze sie dostaje kieliszek wina xD ale zeby sie najepic to hymmm 15?! )
Wysłany: 2007-06-14, 10:38
hm... alkohol jest dobry ale to tez zalezy jaki. Piwo to ewentualnie Dębowe Mocne, albo Zubra ,albo Lecha. Wino wiadomo jabole ,wodka tylko absolwent. I tak zawsze jak pije to do upadlego ,wec wiele nie pamietam. Ale jest good, tylko leb boli
_________________ Na drugiej stronie świat wciąć czekam na koniec i patrze jak upadam...
O ile dobrze pamiętam to w wieku 11 lat pierwszy raz piłam.
Pierwszym piwem był Lech, a pierwszą vodką Absolwent.
Jeszcze pierwszym winem był Komandos.
Ten wieczór wspominam dobrze, bo bawiłam się świetnie.
Była to impreza u kumpla, który wtedy miał 16 lat.
_________________ Tam, gdzie bieda i luksus obok siebie tuż są.
W cieniu szklanych wieżowców szarych ludzi jest dom.
Tam, gdzie ślepcy na tronach sieją plewy jest zło.
Ile bólu i gniewu zbiorą, dobrze wiem to.
I wiem niejeden ma tutaj łzy w oczach;
To tu koszmary śnią ludziom się po nocach.
Rasta wie, bo Rasta ma moc.
Ja i Ja patrzę sercem, dobrze znam jego głos.
piwo: jak miałam 14 lat
wóda: pierwszy raz na komuni kuzyna, hihih, posmakowało mi
wino: niedawno, martini, fuuuuj, nie wiem czym sie bond zachwycal
denaturat: nie probowałam, jak sprobuje to opisze wrazenia
Ja jak piwo smakuje wiem od malutkiego dziecka. Zawsze tato mi dawał łyka zrobić hehehe. A teraz niedawno mialam operacje, podczas której lekarze popełnili błąd i uszkodzili mi wątrobe. Już do konca życia nie moge pic ;/
Piłam kiedyś dużo różnych specyfików, w gigantycznych ilościach..potem powiedziałam sobie stop! Skutek jest taki że pijam reddsa tylko czasem i moge się nim ululać i mi z tym dobrze
Hmm nie pamiętam dokładnie ile miałem lat 1 raz pijąc piwko czy wódke. Pamietam tylko że okres między 16-19 rokiem życia stał dla mnie pod znakiem niekończącej sie balangi
Dzisiaj piję dużo piwka i bardzo rzadko wódke.
Mone
Wysłany: 2007-07-18, 10:58
Hmm..wydaje mi się że w II gimnazjum sięgnęłam po alkohol.
No i tak do dzisiaj okazyjnie sie go pije i jak sie ma ochotkę
_________________ "ŻycIe JaK BreakDanCe nIe FlamencO"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.