Ja pije alkochol bo dobrze się czuję gdy się tak porządnie napier****.Wiele razy urwał mi się film,bo to przez to że w ciągu godziny wypijałam litra wódy i spaliłam pół paczki fajek(goldenów)...Pije już od roku, ale dlaczego?Bo robie to dla rozrywki(na imprach z kumplami,wtedy totalnie się rozluzuje i mam dobry humorek)...pije również jak mam doła(gdy jestem sama)....ostatnio tak się narąbałam w wigilie...siedziałam przy kompie i piłam.....to juz chyba nałóg,ale może kiedyś przestane,bo mam dopiero 16 lat......niewiem
Szlag mnie trafia jak coś takiego czytam. :| Radzę Ci się trochę zastanowić nad sobą... ale tak racjonalnie - to naprawdę nie boli.
ja sie zastanawiam nad sobą jak jestem na kacu.....-żartuje...........
Ale na serio ja nikomu nie dam kierować swoim życiem,ja wybieram,ja się bawie,i ja może kiedyś pożałuję-nie wiem
nie...oni są zwyczjnymi ludźmi tylko że całymi dniami pracują a ja robię co chce pod ich nieobecność....starali się mnie dobrze wychować,ale nie moga tego robić gdy są w pracy.....
Więc nie zdziwiłbym się, gdybyś miała rodziców alkoholików.
A co to ma do rzeczy? Tak samo piją Ci którzy mają rodziców pijacych jak i Ci z porządnych domów. Jakiegoś większego wpływu na to rodzina nie ma - to zależy od człowieka w końcu.
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
A co to ma do rzeczy? Tak samo piją Ci którzy mają rodziców pijacych jak i Ci z porządnych domów. Jakiegoś większego wpływu na to rodzina nie ma - to zależy od człowieka w końcu.
Tak... w sumie to zależy od człowieka. Ostatnio czytałem artykuły o DDA (dorosłych dzieciach alkoholików) i w głównej mierze byli to ludzie nie mający tego problemu. Ich tragedią byli tylko rodzice. Być może te doświadczenia z przeczłości wywołały u nich nawet wstręt do alkoholu... Chyba się trochę rozpędziłem z tamtym postem. Przepraszam.
16 lat???????? dziewczyno zastanow sie nad soba!!! co ty soba reprezentujesz??? myslisz ze jak wypijesz , zapalisz to jetes bardziej lubiana w towarzystwie, ze im imponujesz??? moze narazie tak jest, niewiem... ale pozniej zobaczysz ze zostaniesz sama... chwalisz sie ze zaczelas pierwsza pic i palic... rzeczywiscie powod do dumy i chwaly.... pomysl tez czasem o swoich rodzicach.. oni pracuja, maja do ciebie zaufanie a ty takie rzeczy odpier******!!!! daja ci kase a ty to przepijasz... zastanow sie jak oni sie poczuja.. chca dla ciebie jak najlepiej a ty...... nie no krew mnie zalewa jak cos takiego czytam..
ps. jak masz problem z alkoholem to idz sie lecz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a masz go napewno....
_________________ Czasem mam chwile,że rozsądek jest daleko w tyle ...
Nie mam problemu....pije dla zabawy i rozluxnienia...głównie na imprezach ale i nie tylko.......a jeżeli jakś dłuższy czas nie pije to wcale nie jest mi on tak do życia potrzebny jak nałogowym pijakom...
ale pijesz do nieprzytomnosci, jak sama napisalas czujesz sie dobrze gdy sie porzadnie napier******... a ty masz dopero 16 lat... chcialabym zobaczyc jak bedziesz wygladala i jak bedziesz sie zachowywala w wieku 18-19-20 lat.... jestes na fantastycznej drodze do uzaleznienia... a nawet we wstepnej fazie.. i nie wmawiaj mi ze tak nie jest... mozna to wywnioskowac po tym co piszesz...
weż przestań...pare razy upić się tak żeby urwał się film,to nie jest powód żeby się uzależnić...nie czuje silnej potrzeby picia.....pije tylko wtedy jak nadaży się jakaś okazja
ale nie w wieku 16 lat!!!! qrwa, ten swiat schodzi chyba na psy..... gdyby moja siostra lub kumpela pryszly w wieku 16 lat lub mlodsze pijane to chyba bym leb urwala... masz 2 szkoly to sie zajmij narazie nimi a nie chlac po katach...
Wiek: 24 Dołączyła: 19 Maj 2006 Posty: 58 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2006-07-14, 14:49
Przeraża mnie to co pisze mecki16
Nie mówię żeby nie pić bo alkohol jest dla ludzi, ale dla ludzi mądrych.
Nie zdarzyło mi się żeby upić się do nieprzytomności, nie widzę w tym żadnego sensu
i na pewno czułabym wstyd gdyby mi się to przytrafiło..
_________________ Jeśli w niebie nie ma czekolady ja tam nie idę...
Ja pije alkochol bo dobrze się czuję gdy się tak porządnie napier****.Wiele razy urwał mi się film,bo to przez to że w ciągu godziny wypijałam litra wódy i spaliłam pół paczki fajek(goldenów)...Pije już od roku, ale dlaczego?Bo robie to dla rozrywki(na imprach z kumplami,wtedy totalnie się rozluzuje i mam dobry humorek)...pije również jak mam doła(gdy jestem sama)....ostatnio tak się narąbałam w wigilie...siedziałam przy kompie i piłam.....to juz chyba nałóg,ale może kiedyś przestane,bo mam dopiero 16 lat......niewiem
zrob takie doświadczenie wylej litr wodki pod duże drzewo i litr wódki pod małe drzewko, widzisz?? im człowiek jest młodszy ty gorzej łtwiej sie uzależni
_________________ "W ŻYCIU MOŻNA LICZYĆ TYLKO NA SIEBIE. A I TEGO NIE RADZE"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.