Wiek: 23 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 2326 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2007-01-11, 17:15
Erill napisał/a:
Wiesz.. jak ja mialam np. 15 lat to alkochol byl daleko poza kregiem moich zainteresowan i ze tak powiem podniet.. Nie wiem czy swiat sie az tak zmienil, czy ze ja jestem jakas dziwna ze swoja przyjciolka i kregiem owczesnych znajomych..
U mnie było identycznie. Pierwszy raz piwo pilam mając 17 lat. Kilka miesięcy po tym własnie upiłam się do tego stopnia, że żygałam dalej niż widziałam, a na następny dzień umierałam z powodu kaca oraz wstydu i wyrzutów sumienia. Moi znajomi również nie sięgali po alkohol w tym wieku. Owszem były wyjatki - np chlopak z klasy, który się z tym nie krył jednakże nie zyskał on aprobaty od otoczenia dzięki własnie takiemu zachowaniu.
To widze ze tylko w moim mieści takie rzeczy sie dzieja... np w mojej klasie wszyscy juz nie jeden raz sie upili do nieprzytomnosci a palili od 4 klasy podstawówki:/
_________________ >>MoJe mAłE MaRzEnIa nAdAl sĄ Do sPeŁnIeNiA, tRzEbA TyLkO ChCiEć!<<
nie o to mi chodziło zeby sie chwalic tylko jak to jest w mojej miejscowosci... moze gdyby nie sprzedawali alkoholu nieletnim to by było całkiem inaczej
_________________ >>MoJe mAłE MaRzEnIa nAdAl sĄ Do sPeŁnIeNiA, tRzEbA TyLkO ChCiEć!<<
Wysłany: 2007-01-11, 19:59
KaMa91 napisał/a:
ale ja mam bardziej lajtowych rodziców chyba od Ciebie...
Wara ! Moji sa lajtowi. Nie trzymaja mnie pod kluczem i pozwalajac czeprac z zycia to co najlepsze... prawdopodobnie wiedza ze mam odrobine rozumu i nie bede sie pakowac tam skad moge nie wyjsc...
Ja nigdy nie mialam zamiaru sie zalac w 4 dypy, tylko odrobine zaszalec ale zapomnialam ze: Na pusty zoladek sie nie pije
KaMa91 napisał/a:
przecież człowiek uczy sie na błędach
nie wystarczy powiedziec trza zastosowac i wszystko jest ok:)
KaMa91 napisał/a:
np w mojej klasie wszyscy juz nie jeden raz sie upili do nieprzytomnosci a palili od 4 klasy podstawówki:/
Nie wiesz zwe wszystko co ci mowia...!
_________________ Nigdy nie bedziesz pewien niczego
Mnie nigdy nie ciągnęło do alkoholu, bo poprostu mi nie smakuje i chyba go nigdy nie polubię. Zawsze koledzy w gimnazjum się ze mnie śmiali, iż kupowałam sobie Coca-Colę zamiast piwa. Twierdzili, że boję się nieciekawej reakcji rodziców, gdyby zobaczyli, iż jestem w stanie nietrzeźwym. Oczywiście to nie była prawda. Nie będę spożywać tego, czego nie lubię i na co nie mam ochoty.
Dlaczego coraz młodsi piją? Zauważyłam, że rodzice czasem podsuwają pod nos dzieciom alkohol - nie wiedzieć czemu. Może dlatego, że sądzą, iż młodemu nie posmakuje alkohol i później szybko po niego nie sięgnie.
Po drugie niektórzy nie chcą być wytykani palcami, chcą się zintegrować z grupą, popisać przed nią..
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Dlaczego pijecie?? Co was tak w tym kręci?? Czy upijanie sie do nieprzytomnosci jest dla was czymś normalnym?? Co sądzicie o tym iż coraz młodsi sięgają po alkohol?? Czy będąc pijanym czujecie się np kimś ważniejszym (o jaki to ja nie jestem bo się upiłem)?
Pije Bo mam ochotę proste Nie upijam się do nie przytomności wiadomo czasem jest ładna fazka i to bardzo to trochę rzuca wtedy na boki.
No teraz to już większość małolatów sięga po alko ale to ich decyzja i tyle.
Czy czuje sie kimś ważnym będąc pijana?? absolutnie że nie
To tyle
_________________ "ŻycIe JaK BreakDanCe nIe FlamencO"
Ja nie piję, bo nie wolno mi alko, zresztą sama za takowym nie przepadam. Czasem na prawdę w małej ilości, okazyjnie wypiję kieliszek wina, czy szampana, albo pół piwa.
Ja to pije prawie codziennie chociaz jedno piwo.Lubie ten smak poza tym tyle mam znajomych i zawsze jak sie kims spoytykam to gdzie jak nie przy piwie pogadac najlepiej:)Moj chlopak sie strasnie denerwuje przez to...:/
_________________ Its time to be a big girl now And big girls don't cry .
Mone
Wysłany: 2007-07-21, 11:54
No ja też jak się z kimś spotykam to przy piwku ale to jak mam ochotkę
Nic w tym złego nie jest (powiedzmy)
_________________ "ŻycIe JaK BreakDanCe nIe FlamencO"
Ostatnio zmieniony przez Mone 2007-07-21, 11:55, w całości zmieniany 1 raz
Pije by Paść
Padam by Wstać
Wstaje by Żyć
Żyje by Pić
dla przyjemności żeby sie odstresować i żeby zresetować dyski twarde w mózgownicy
_________________ ">>.. ty meliniażu akademicki-zebys tylko nie oślepł..<<"
>>Trenuj tak,abyś mógł przyjąć każdy cios,atakuj tak,abyś nie musiał przyjąć następnego.<<
>> Krocząc ciemną doliną zła sie nie ulęknę .... bo jestem największym ZŁEM w tej dolinie <<
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.