Forum Dyskusyjne :: (ręceprecz odtybetu) :: Play - dobry operator GSM? Czy aby na pewno ?
Profesjonalne pozycjonowanie strony internetowej.

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Online & Offline » GSM » Play - dobry operator GSM? Czy aby na pewno ?

Play - dobry operator GSM? Czy aby na pewno ?
Autor Wiadomość

edric 

Wysłany: 2007-07-13, 21:10   Play - dobry operator GSM? Czy aby na pewno ?

Zastanawiasz sie nad kupnem play? Najpierw przeczytaj to:

Straciłem przez nich 150 zł, czas i nerwy. Żeby dowiedzieć sie tych 2ch prostych rzeczy o których napisałem niżej musiałem wydzwaniać do nich przez kilka dni, i przeprowadzić rozmowę z pięcioma konsultantami, a każdemu musiałem od nowa tłumaczyć o co chodzi. Nie wiem jak wy, ale ja odpuszczam sobie taką firmę.

1. PLAY nigdzie na swojej stronie nie wspomina że bonusy zwane dalej premią (tzw. darmowe minuty) można wykorzystać tylko w kraju. Będąc za granicą, nie można ich wykorzystać połączeniami ani sms'ami roamingowymi. Informację tę można znaleźć dopiero w cenniku na 6 stronie w punkcie h który nas odsyła na stronę 2 do tabeli nr. 1 tegoż cennika. Czyli kupując starter i doładowując go 150 zł, kolejne 150 zł które dostaniesz jako bonus stracisz za granicą, ponieważ po miesiącu niewykorzystania premia przepada.

2. PLAY nie informuje ze ich 'tani roaming' który radzą aktywować przed wyjazdem z kraju kosztuje 3,75 zł za minute kiedy bez aktywacji tej usługi możemy wykonywać połączenia z krajów Unii Europejskiej do polski za 1,99 zł za minutę.

Musiałem to z siebie wyrzucić, grr :(

Roby 

Wysłany: 2007-07-13, 21:48   

edric napisał/a:
Straciłem przez nich 150 zł, czas i nerwy.

Jak ja bym tam do nich weszła.. to by tego całego Play'a nie było xD
Już ja bym tak zrobiła że by mi oddali tą kasę.. za brak udzielonej informacji..
Wrrrr.. też bym była zła.. Ja byłam zła że za wyłączenie poczty głosowej musiałam zapłacić.. dlatego powróciłam do mojego starego numeru nie ma co sobie nerwów psuć..

Bo to Ja Jestem gwiazdą swojego życia ...

Wygraj
Przegraj
Zniszcz
i zdepcz !!
Trwaj
i żyj...

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-07-14, 14:25   

jeżeli w regulaminie faktycznie nie ma nic na temat tych dwóch spraw to możesz zwrócić się do rzecznika ochrony praw konsumenta.

martynaJa 

Wysłany: 2007-07-26, 13:02   

Ale o tym jest w regulaminie,ze roaming jest rozliczany z normalnego pakietu.Wystarczy poczytac.

smerfetk_a 

Wysłany: 2007-12-29, 00:25   

trzeba uważnie czytać umowę a nie potem się żalić, taka jest prawda niestety...

flemh 

Wysłany: 2008-01-09, 19:08   

trza czytac. z reszta ja nie mam za bardoz zaufania do play, jest nowy i nie jestem pewien czy stabilny. jak sie chce dobry telefon i usluge, to tra walic do sprawdzonych operatorow, szczegolnie jesli chodzi o abonamenty, bo pre-paid to jeszcze pol biedy. plus fajne reczy czesto proponuje, teraz znow mumio reklamuje wielka wyprz, kupe telefonow, dobra oferta cenowa,play mnie nie przekonuje

Azgheros 

Wysłany: 2008-01-26, 09:17   

Ja tam Playa nie lubię - ze względu na reklamy. Niestety ich wydźwięk, spowodował, że za nic nie wezmę u nich telefonu. No, a dodatkowo podane powyżej informacje, bo "ukrywanie" ważnych informacji - nie jest fair (tutaj myślę o tym, że nie są podawane wprost, chociażby w postaci gwiazdki przy właściwym tekście i tekstu nawet o małej czcionce.

Dla mnie aktualnie najlepszy jest Plus. Najwyżej rozwinięty technologicznie operator w naszym kraju, o sensownych cenach (ponieważ ostatnio nie porównywałem, nie będę pisal że najtańszy, bo gdy brałem u nich abonament, to wtedy byli najtańsi). no i nie ma problemów technicznych takich jak ostatnio miała Era.

emocja 

Wysłany: 2008-03-23, 21:56   

A ja mam tel w Playu i jedyne, na co narzekam, to BOK.

Poza tym mankamentem sieć jest dobra.
Mam świetny telefon w dobrej cenie, pakiet 1000 darmowych minut miesięcznie do sieci, tani wap, dostęp do fajnych gier...

I zobaczcie.
Nie dawali playowi żadnych szans, a on już ponad rok na naszym rynku jest i jakoś nie słychać, żeby coś miało się zmienić.

Atheves 

Wysłany: 2008-03-25, 22:05   

Powiedzmy sobie szczerze, że każdy operator nie mówi wprost o wszystkich rzeczach.. Regulaminy i to wszystko jest robione tak, że trzeba to zawsze dobrze przeczytać :)
Tyle.

Edric... jak mówili wcześniej, trzeba czytać.
Oczywiście to co się stało nie jest miłe i człowieka szlag trafia, ale...

Ja mam Playa od początku, a nawet od nadchodzi 4, bo jeszcze testowałam.. nie narzekam..

Orzeł 

Wysłany: 2008-03-26, 16:47   

Roaming to roaming wiadomo, że trzeba za to zapłacić i tyle...

emocja 

Wysłany: 2008-03-28, 11:58   

Dokładnie, jeszcze nie wynaleźli darmowego ;)

I w dodatku w Playu jest chyba tańszy roaming, niż w innych sieciach..

Giętki 

Wysłany: 2008-07-15, 22:55   

Nawet do biura obsługi klijenta przed wyjazdem za granicę wystarczyło zadzownić i pogadać. Nie wiem jak tam w play, ja mam plusa i zawsze miło się z paniami z biura rozmawia i potrafią pomóc;)

Odpowiedz do tematu