Wysłany: 2007-07-13, 21:10 Play - dobry operator GSM? Czy aby na pewno ?
Zastanawiasz sie nad kupnem play? Najpierw przeczytaj to:
Straciłem przez nich 150 zł, czas i nerwy. Żeby dowiedzieć sie tych 2ch prostych rzeczy o których napisałem niżej musiałem wydzwaniać do nich przez kilka dni, i przeprowadzić rozmowę z pięcioma konsultantami, a każdemu musiałem od nowa tłumaczyć o co chodzi. Nie wiem jak wy, ale ja odpuszczam sobie taką firmę.
1. PLAY nigdzie na swojej stronie nie wspomina że bonusy zwane dalej premią (tzw. darmowe minuty) można wykorzystać tylko w kraju. Będąc za granicą, nie można ich wykorzystać połączeniami ani sms'ami roamingowymi. Informację tę można znaleźć dopiero w cenniku na 6 stronie w punkcie h który nas odsyła na stronę 2 do tabeli nr. 1 tegoż cennika. Czyli kupując starter i doładowując go 150 zł, kolejne 150 zł które dostaniesz jako bonus stracisz za granicą, ponieważ po miesiącu niewykorzystania premia przepada.
2. PLAY nie informuje ze ich 'tani roaming' który radzą aktywować przed wyjazdem z kraju kosztuje 3,75 zł za minute kiedy bez aktywacji tej usługi możemy wykonywać połączenia z krajów Unii Europejskiej do polski za 1,99 zł za minutę.
Jak ja bym tam do nich weszła.. to by tego całego Play'a nie było xD
Już ja bym tak zrobiła że by mi oddali tą kasę.. za brak udzielonej informacji..
Wrrrr.. też bym była zła.. Ja byłam zła że za wyłączenie poczty głosowej musiałam zapłacić.. dlatego powróciłam do mojego starego numeru nie ma co sobie nerwów psuć..
_________________ Pobawimy sie w morderce i ofiarę.. Ty będziesz ofiarą xD
Bo to Ja Jestem gwiazdą swojego życia ...
Wygraj
Przegraj
Zniszcz
i zdepcz !!
Trwaj
i żyj...
trza czytac. z reszta ja nie mam za bardoz zaufania do play, jest nowy i nie jestem pewien czy stabilny. jak sie chce dobry telefon i usluge, to tra walic do sprawdzonych operatorow, szczegolnie jesli chodzi o abonamenty, bo pre-paid to jeszcze pol biedy. plus fajne reczy czesto proponuje, teraz znow mumio reklamuje wielka wyprz, kupe telefonow, dobra oferta cenowa,play mnie nie przekonuje
Ja tam Playa nie lubię - ze względu na reklamy. Niestety ich wydźwięk, spowodował, że za nic nie wezmę u nich telefonu. No, a dodatkowo podane powyżej informacje, bo "ukrywanie" ważnych informacji - nie jest fair (tutaj myślę o tym, że nie są podawane wprost, chociażby w postaci gwiazdki przy właściwym tekście i tekstu nawet o małej czcionce.
Dla mnie aktualnie najlepszy jest Plus. Najwyżej rozwinięty technologicznie operator w naszym kraju, o sensownych cenach (ponieważ ostatnio nie porównywałem, nie będę pisal że najtańszy, bo gdy brałem u nich abonament, to wtedy byli najtańsi). no i nie ma problemów technicznych takich jak ostatnio miała Era.
A ja mam tel w Playu i jedyne, na co narzekam, to BOK.
Poza tym mankamentem sieć jest dobra.
Mam świetny telefon w dobrej cenie, pakiet 1000 darmowych minut miesięcznie do sieci, tani wap, dostęp do fajnych gier...
I zobaczcie.
Nie dawali playowi żadnych szans, a on już ponad rok na naszym rynku jest i jakoś nie słychać, żeby coś miało się zmienić.
_________________ A gdyby tak choć raz zapomnieć, że płynie czas..?
Powiedzmy sobie szczerze, że każdy operator nie mówi wprost o wszystkich rzeczach.. Regulaminy i to wszystko jest robione tak, że trzeba to zawsze dobrze przeczytać
Tyle.
Edric... jak mówili wcześniej, trzeba czytać.
Oczywiście to co się stało nie jest miłe i człowieka szlag trafia, ale...
Ja mam Playa od początku, a nawet od nadchodzi 4, bo jeszcze testowałam.. nie narzekam..
Nawet do biura obsługi klijenta przed wyjazdem za granicę wystarczyło zadzownić i pogadać. Nie wiem jak tam w play, ja mam plusa i zawsze miło się z paniami z biura rozmawia i potrafią pomóc;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.