Forum Dyskusyjne :: 2 w 1:)

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Online & Offline » GSM » 2 w 1:)

2 w 1:)
Autor Wiadomość

Bartolini 

Wysłany: 2008-05-19, 17:08   2 w 1:)

co sądzicie o nowym telefonie Samsunga D880 Duoz??

elvis385 

Wysłany: 2008-05-19, 22:20   

To ja może cos wiecej napisze na jego temat :D

Samsung D880 to pierwszy model z serii dualnych telefonów komórkowych, czyli na dwie karty SIM, które zapewniają wygodę noszenia prywatnego i służbowego numeru w jednym aparacie.

Dzięki temu nie ma już konieczności noszenia ze sobą dwóch aparatów telefonicznych i obciążania torebki czy kieszeni. Znika problem posiadania telefonu służbowego i prywatnego – wystarczy jeden, który mieści dwie karty SIM w jednym urządzeniu. To również doskonałe rozwiązanie dla osób podróżujących za granicę – możliwość kupienia karty pre-paidowej lokalnego operatora ułatwia komunikację i obniży jej koszty.

Z boku obudowy telefonu umieszczony jest specjalny przycisk, dzięki któremu każdorazowo wybrać można kartę, z której użytkownik chce nawiązać połączenie lub wysłać SMSa. Telefon automatycznie wykrywa i pokazuje, na który z numerów nadchodzi rozmowa lub też, który zarejestrował nieodebrane połączenie. Użytkownik ma możliwość ustawienia sygnału zajętości, odrzucenia rozmowy czy też pozostawienia wiadomości na jeden z numerów w sytuacji, gdy realizowana jest rozmowa na drugiej karcie. Można również zawiesić rozmowę i odebrać drugie połączenie.

Ważący 113g telefon wyposażony został w 3-megapikselowy aparat fotograficzny z czterokrotnym zoomem cyfrowym, pozwalający na wykonanie zdjęć bardzo dobrej jakości. Dzięki funkcji wideo możliwe jest nagrywanie filmów i zapisanie ich w 44 MB pamięci wewnętrznej. Zgodność z technologią Bluetooth 2.0 to możliwość bezprzewodowego prowadzenia rozmów czy też słuchania muzyki w słuchawkach stereo. Standard EDGE to gwarancja wysokiej jakości dostępu do Internetu, odbierania maili i swobodnego przeglądania najpotrzebniejszych stron www.

Cena: 1 099 zł

Bartolini 

Wysłany: 2008-05-20, 13:31   

elvis385 nie napisałeś nic o baterii... trzyma 4 dni!! sprawdzone osobiście:P

kiler012 

Wysłany: 2008-05-20, 14:24   

Fajny telefon, na dwie karty... ale można przecież kupić rozdzielach sim i to samo :P

elvis385 

Wysłany: 2008-05-20, 17:28   

Jeśli chodzi o baterie to jest tam bateria o pojemności 1200mAh...

Bartolini 

Wysłany: 2008-05-20, 18:59   

kiler012, oj nie będzie to samo:) nie masz aktywnych dwóch kart!!:) a to spora różnica w tym przypadku..

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2008-05-20, 19:23   

Dla człowieka typu "ubogi student" naprawdę lepszym rozwiązaniem jest kupić ten adapter za ~10zł i co jakiś czas sprawdzić tę drugą kartę. Chociaż sam pomysł jest oczywiście ciekawy i osobom z telefonem służbowym na pewno się przyda.

Bartolini 

Wysłany: 2008-05-21, 14:30   

dla studenta prawie 1000 zł to spory wydatek ale jak już zaczniesz pracować to na pewno taki cacko Ci się przyda:P

[ Dodano: 2008-05-27, 23:05 ]
coś zabawnego:)
http://pl.youtube.com/watch?v=a0uoAWG5xNA

emocja 

Wysłany: 2008-05-29, 23:15   

Fajny telefonik, podoba mi się...
Mogliby jeszcze trochę design dopracować :)
Ale opcja z dwoma aktywnymi kartami na raz jak najbardziej na plus.

Która sieć oferuje ten telefon ?

Neti 

Wysłany: 2008-06-02, 16:36   

nie przesadzajcie, cena jest w miarę ok. Jedna z lepszych nokii kosztuje z pewnością ok 1500
Kwota 1000zł na premierę telefonu, gdy nie ma on żadnej konkurencji jest jak najbardziej ok...
za kilka miesięcy będzie pewnie wynosić jakieś 700zł

Bartolini 

Wysłany: 2008-06-09, 20:00   

już na allegro możesz go za mniej więcej tyle kupić:) a jeżeli chodzi o desing to Samsung ma sprawdzony i się w miarę tego trzyma... takie jest moje zdanie:)

Corner 

Wysłany: 2008-06-10, 06:13   

Swietny telefon, i cena wcale nie taka porazajaca, zwlaszcza jesli sie wezmie pod uwage ze w tej chwili ten telefon jest bezkonkurencyjny na rynku

Bartolini 

Wysłany: 2008-06-11, 22:49   

a wiecie czy są jakieś kolory oprócz czarnego i srebrnego??

Corner 

Wysłany: 2008-06-12, 07:01   

Mirror silver - gora posrebrzana - lustrzana a srodek szary, calkiem ladnie to wyglada

voncuver 

Wysłany: 2008-06-12, 12:36   

Ciekawy telefon ale za każdym razem jak będe chciał dzwonić będe muszał sprawdzać z którego numeru dzwonię. A przy moim roztrzepaniu będzie to wielkim problemem. Ale pomysł ciekawy.

Bartolini 

Wysłany: 2008-06-12, 14:05   

VONCUVER wcale tak nie mysi być.. ustawiasz sobie jedną kartę jako główną i z niej dzwonisz a gdy chcesz zadzwonić z drugiej to zmieniasz przyciskiem z boku obudowy:) i tak samo masz z kontaktami... albo ustawiasz sobie z obu kart albo z każdej oddzielnie...

Corner 

Wysłany: 2008-06-13, 08:11   

Mialem okazje pobawic sie troszke tym telefonem i stwierdzam ze raczej nie mozna sie zamotac z dwiema kartami, przycisk do zmiany jest maly i nie ma mozliwosci przypadkowego nacisniecia i zmienienia karty, liste kontaktow mialem ulozona alfabetycznie z dwoch kart naraz wiec z szukaniem tez nie bylo problemow.

Bartolini 

Wysłany: 2008-06-13, 17:30   

o widzę, że kolejna osoba jest zadowolona:) wydaje mi się, że coraz więcej takich telefonów zacznie się pojawiać na rynku...:)

Corner 

Wysłany: 2008-06-16, 12:13   

Mozliwe, ale jak dotad nic nie slychac o jakiejkolwiek konkurencji w tej dziedzinie telefonii

Bartolini 

Wysłany: 2008-06-16, 22:55   

ciężko coś spotkać bo ze znanych producentów nikt nie wprowadził jeszcze czegoś takiego... jedynie na allegro widziałem wysyp jakiejś chińszczyzny:P

Odpowiedz do tematu