Zajmuje się ktoś tutaj programowaniem? Albo projektowaniem stronek?
Od jakiego języka najlepiej zacząć ?
Ja narazie mam na infie algorytmy. Praktykant na początku roku polecał nam książke o C++ ale jak sie cierpi na chroniczny brak czasu, to nie ma kiedy się za nią zabrać. Znajomy mówił, że warto przeczytać pozycje o Turbo Pascalu - autorki Judy Bishop. Może ktoś coś wie na ten temat to się wypowie
Witam. Jeżeli chodzi o projektowanie stron to najlepiej zacząć od HTML, póĄniej PHP, JavaScript. A jeżeli chodzi o pisanie programów to polecam książke z serii Biblioteczka Komputer Świat: programowanie w C++.
A czytałeś może to z Komputer Świata?? Bo widziałam kiedyś w sklepie i tez mnie zainteresowało, ale potemo tym zapomniałam... Bo Komputer Świat ma właśnie tendencje do opisywania wszystkiego idealnie krok po kroku, co w każdym momencie wpisać i nacisąć. Dlatego może to być ciekawe dla początkujących, ale za to nie dawać i tak możliwości napisania czegokolwiek własnego...
Mnie do tego nie ciągnie, strasznie wyglądają te nieskończone linie kodu - nic fascynującego w piasniu tego nie widzę.
Ale podziwiam ścisłość umysłów ludzi, którzy są w stanie coś porządnego z tego zaprogramować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.