Forum Dyskusyjne :: Problem z mikrofonem!prosze pomozcie

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Online & Offline » Komputery » Problem z mikrofonem!prosze pomozcie

Problem z mikrofonem!prosze pomozcie
Autor Wiadomość

djrolex 

Wysłany: 2007-12-30, 17:03   Problem z mikrofonem!prosze pomozcie

witam kupielm sobie sluchawki z mikrofonem, lecz co sie okazalo to ze komputer nie wykrywa glosu z mikrofonu!wszedzie w ustawieniach jest mikrofon na maksa podgloszony nigdzie nie jest wyciszony!myslalem ze mikrofon jest zepsuty wiec kupilem drugi i jest to samo!dlaczego tak sie dzieje?moze mam komputer nie przystosowany do mikrofonu?sam juz nie wiem!prosze pomozcie!!

*Tofman 
absztyfikant!

Wysłany: 2007-12-30, 18:56   

a wpioles kabel od mikrofonu w odpowiednie gniazdo karty muzycznej ...?

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2007-12-30, 19:06   

Mikrofony na słuchawkach są w ogóle chyba jakieś wadliwe, bo ja natrafiłem na jakieś 3 popsute (2 pary od Manty Multimedii), pomimo że słuchawki były nowe. Myślałem już, że karta dzwiękowa jest uszkodzona albo sterowniki nie kontaktują. Zadziałał dopiero mikrofon wbudowany w kamerkę internetową.

djrolex 

Wysłany: 2007-12-30, 22:34   

Tak podpioem pod prawidłowe gniazdo!a co do tej kameki internetowej to też mam i też nie wykrywa glosu z mikrofonu z kamerki!nie wiem juz co mam zrobic zeby to dzialalo!jestem juz bezradny:(prosze pomozcie jesli wiecie o co tu chodzi

*Tofman 
absztyfikant!

Wysłany: 2007-12-30, 22:46   

1. masz tylko jedna karte muzyczna czy masz np druga zintegrowana z plyta glowna i wpinasz w nieto gniazdo co trzeba ...?

2. sprawdzil bym mikrofon w czmkolwiek - podlaczyl bym go do jakiegos magnetofnu ,wierzy lub poszedl bym do kumpla wpiac sie na chiwle do jego kompa

3. pozniej sprawdzil bym karte muzyczna za pomoca kabla z "jack'ami" z obu stron - wpiol bym cokolwiek emetrujke,radio , magnetofon cokolwiek co gra zeby spradzic wejsce

4. nawet z nudow pzreinstalowal bym sterownik karty muzycznej

5. jakby niepomoglo to reinstal windowsa

( jesli to by niepomoglo)

6. polozyl bym ta karte muzyczna na tory i kupil bym nowa

( a jelsi wciaz bylo by cos nietak )

7 postawil bym caly komputer na tory - aha tu praktyczna rada - monitor zostaw w domu onniema z tym nic wspolnego ;)

Ostatnio zmieniony przez Tofman 2007-12-30, 22:49, w całości zmieniany 2 razy  

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2007-12-30, 23:04   

Tofman napisał/a:
5. jakby niepomoglo to reinstal windowsa

Zanim przeinstalowałbym Windowsa, to jeszcze bym włączył jakąś dystrybucję linuxa z live cd i na niej sprawdził.

djrolex 

Wysłany: 2007-12-31, 14:19   

karty muzycznej jako takiej nie mam tylko jakas zintegrowana z plyta glowna!nie jestem dobry jesli chodzi o sprzety komputerowe wiec nie wiem co to jest!sprobuje jeszcze z reinstalem windowsa jesli nic nie bedzie pomagalo!a mikrofon dziala bo sprawdzalem u kumpla!czy jak mam zintegrowana ta karte muzyczna to moge sobie kupic druga i zamontowac?nie bedzie to w niczym przeszkadzalo??

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2007-12-31, 14:21   

djrolex napisał/a:
czy jak mam zintegrowana ta karte muzyczna to moge sobie kupic druga i zamontowac?

Tak. Tę zintegrowaną po prostu wyłączysz.

Odpowiedz do tematu