djrolex
Wysłany: 2007-12-30, 17:03 Problem z mikrofonem!prosze pomozcie
witam kupielm sobie sluchawki z mikrofonem, lecz co sie okazalo to ze komputer nie wykrywa glosu z mikrofonu!wszedzie w ustawieniach jest mikrofon na maksa podgloszony nigdzie nie jest wyciszony!myslalem ze mikrofon jest zepsuty wiec kupilem drugi i jest to samo!dlaczego tak sie dzieje?moze mam komputer nie przystosowany do mikrofonu?sam juz nie wiem!prosze pomozcie!!
Mikrofony na słuchawkach są w ogóle chyba jakieś wadliwe, bo ja natrafiłem na jakieś 3 popsute (2 pary od Manty Multimedii), pomimo że słuchawki były nowe. Myślałem już, że karta dzwiękowa jest uszkodzona albo sterowniki nie kontaktują. Zadziałał dopiero mikrofon wbudowany w kamerkę internetową.
djrolex
Wysłany: 2007-12-30, 22:34
Tak podpioem pod prawidłowe gniazdo!a co do tej kameki internetowej to też mam i też nie wykrywa glosu z mikrofonu z kamerki!nie wiem juz co mam zrobic zeby to dzialalo!jestem juz bezradny:(prosze pomozcie jesli wiecie o co tu chodzi
1. masz tylko jedna karte muzyczna czy masz np druga zintegrowana z plyta glowna i wpinasz w nieto gniazdo co trzeba ...?
2. sprawdzil bym mikrofon w czmkolwiek - podlaczyl bym go do jakiegos magnetofnu ,wierzy lub poszedl bym do kumpla wpiac sie na chiwle do jego kompa
3. pozniej sprawdzil bym karte muzyczna za pomoca kabla z "jack'ami" z obu stron - wpiol bym cokolwiek emetrujke,radio , magnetofon cokolwiek co gra zeby spradzic wejsce
4. nawet z nudow pzreinstalowal bym sterownik karty muzycznej
5. jakby niepomoglo to reinstal windowsa
( jesli to by niepomoglo)
6. polozyl bym ta karte muzyczna na tory i kupil bym nowa
( a jelsi wciaz bylo by cos nietak )
7 postawil bym caly komputer na tory - aha tu praktyczna rada - monitor zostaw w domu onniema z tym nic wspolnego
Ostatnio zmieniony przez Tofman 2007-12-30, 22:49, w całości zmieniany 2 razy
Zanim przeinstalowałbym Windowsa, to jeszcze bym włączył jakąś dystrybucję linuxa z live cd i na niej sprawdził.
djrolex
Wysłany: 2007-12-31, 14:19
karty muzycznej jako takiej nie mam tylko jakas zintegrowana z plyta glowna!nie jestem dobry jesli chodzi o sprzety komputerowe wiec nie wiem co to jest!sprobuje jeszcze z reinstalem windowsa jesli nic nie bedzie pomagalo!a mikrofon dziala bo sprawdzalem u kumpla!czy jak mam zintegrowana ta karte muzyczna to moge sobie kupic druga i zamontowac?nie bedzie to w niczym przeszkadzalo??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.