Moj stacjonarny komputer ostatnio dziala podejrzanie wolno. Wiem ze Windows powinien byc co jakis czas reinstalowany aby dzialal poprawnie i szybko, ale do tej pory wszystko bylo ok (5 lat od instalacji XP). Postanowilem reinstalowac system aby zobaczyc czy pojawia sie jakies roznice. Okazalo sei ze mam teraz wolniejszy komputer niz przed reinstalacja. Jak to mozliwe skoro uzywam komputera tak jak korzystalem wczesniej?
*Apple
Wysłany: 2008-04-16, 20:33
gtageer napisał/a:
Moj stacjonarny komputer ostatnio dziala podejrzanie wolno.
Nie martw się ! Mój też, no ale trudno się dziwić skoro już jest ze mną 8 lat.
gtageer napisał/a:
Jak to mozliwe skoro uzywam komputera tak jak korzystalem wczesniej?
Możliwe. Bo działanie, które zapoczątkowałeś było strasznie męczące dla kompuutera już dosyć starego i po prostu nie wytrzymał i idzie słabiej.
Najlepsza rada to kupić nowy komp, jak masz kasę, bo wiem, co to znaczy się męczyć z zamułem...^^
*faris
Wysłany: 2008-04-16, 21:06
no albo pozbyś się tych wirusów wszystkich
zamulają kompa jak nie wiem.
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Wysłany: 2008-04-18, 09:56
Słyszałem, że niedawno jacyś hakerzy wykombinowali, żeby podszywać się pod aktualizację Windowsa... Po ostatniej reinstalce tych aktualizacji miałem tyle, że chyba to właśnie coś w tym stulu sprawiło, że teraz komp chodzi mi jeszcze wolniej. Generalnie mam ten sam problem. Z drugiej strony, może rzeczywiście spowolnienie kompa wynika z tego, że nowy nie jest...w końcu mam go 9 lat.
Po ostatniej reinstalce tych aktualizacji miałem tyle, że chyba to właśnie coś w tym stulu sprawiło, że teraz komp chodzi mi jeszcze wolniej
updateow miales tyle bo uzywasz systemu opreacyjnego zprzed 7 lat na dzien dzisiajeszy z tego co zauwarzylem po instacji xp wlacza sie kolejno isnatalacja ok 60 updatow
niewem jak wyglada sprawa z service packiem 3 ale podjerzewam ze nieduo lepiej
[ Dodano: 2008-04-18, 18:24 ]
gtageer napisał/a:
Moj stacjonarny komputer
napisz jaki procek ile ramu, grafa i ile masz miejsca wolnego na partycji C:\
Ostatnio zmieniony przez Tofman 2008-04-18, 17:28, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-04-20, 20:31
Polecam mały programik o nazwie Game XP który wyłącza niepotrzebne a obciążające opcje/ustawienia itp. Nie spodziewaj się po tym jakiejś wielkiej rewolucji jakbyś kupił nowy komputer, ale nie da się ukryć że podnosi on prędkość do przyzwoitego poziomu
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
Jest taki program jak odkurzacz który oczyszcza ci kompa robi tak jakby skana tylko ze usuwa zbędnę pliki ktorych jest bardzo duzo i ktore spowolniają kompa . Sie nie bojcie go stosowac on nie usuwa np fotek czy czegos tam tylko jakies pliki windowsa ktore sie zapisują np po sciagnieci jakiegos pliku z neta . Szwagier mi polecił odrazy zyskałem 3 Giga wolnego i komp chodził jak nowy teraz juz trzeba mi robic formatka bo juz 7 miechow nie robiłem ;p
_________________ "Jestem Świadom Swoich Wad,Ale Ty Też Popatrz W Lustro"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.