werkka55
Wysłany: 2008-05-25, 14:31 PowerPoint
hej.... mam kilka pytań na temat tego programu.. wierze , że są tutaj osoby , które znają na nie odpowiedz..
1. Jakie są rodzaje slajdów oraz ich zastosowanie w zaleznosci od kolejnosci slajdów
2.Po co stosujemy i do czego słuzą ANIMACJE
3. Co to są projekty
4.Co to są tła
5.Czy mozna wyróżnic pojedynczy slajd z całej prezentacji..
1. Jakie są rodzaje slajdów oraz ich zastosowanie w zaleznosci od kolejnosci slajdów
Sprecyzuj bo niezbyt rozumiem o co Ci chodzi w tym pytaniu.
werkka55 napisał/a:
2.Po co stosujemy i do czego słuzą ANIMACJE
W celach kosmetycznych, czyli, żeby prezentacja była milsza dla oka. Animacja polega na tym, że kolejne slajdy nie pojawiają się na zasadzie przewijania kolejnych stron etc. tylko towarzyszy tym przejściom wyżej wymieniona animacja. Np. zawirowanie obrazu, wysunięcię się kolejnej strony z góry itd. itp. etc. Może też temu towarzyszyć jakiś konkretny dźwięk.
werkka55 napisał/a:
3. Co to są projekty
Tutaj też zbytnio nie wiem co masz na myśli. Może schematy / szablony prezentacji? Polega to na tym, że masz domyślnie już wybrane tło pod slajd i parę pól z tekstem (np. nagłówek i dwie ramki na tekst 'zwykły'). Są tam wpisane domyślne wartości, które Ty jedynie edytujesz i wypełniasz.
werkka55 napisał/a:
4.Co to są tła
Jak sama nazwa mówi jest to tło, ale chodzi konkretnie o slajdy. Czyli to jak wygląda konkretnie Twój dany slajd.
werkka55 napisał/a:
5.Czy mozna wyróżnic pojedynczy slajd z całej prezentacji..
W jakim sensie? Możesz zrobić wszystkie slajdy z jednolitym tłem a ten jeden, szczególny z jakimś innym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.