Witam, w najblizszym czasie mam zamiar skladac nowy komputer. I teraz mam takie pytanie jakie proponujecie czesci tak aby byl jak najwydajniejszy, czyli zeby wszystkie najnowsze gry chodzili na full detalach i na full rozdzielczosci bez zaciecia. Ma byc to komputer glownie pod gry, budzet to ok 2500 zl. Czekam na propozycje
Tu jest problem bo pochodzą Ci z pół roku i znowu będziesz musiał zmieniać sprzęt. Ale jak na razie to dwurdzeniowy procesor, 1,5 GB Ram-u, karta z obsługą DirectX 10 i spory dysk może 300 GB? Powinno wystarczyć. mając 2500zł z pewnością się wyrobisz tym bardziej że ceny pamięci spadają na łeb na szyję wiec nie powinno być z tym problemu. I taka mała rada... NIE kupuj kompa patrząc na cenę. ZAWSZE patrz na parametry
w sumie to lepiej kupić konsolę bo niektóre produkcje wcześniej wychodzą na konsole niż na pc a niektóre firm wspominaja coś że będą produkować gry tylko na konsole ale jak masz kompa to i tak lepiej bo od czasu do czasu może się przydać nie tylko do grania
_________________ Mam zepsytą klawiaturę a nie opłaca mi sie kupować nowej więc czasem nie działaja mi polskie litery Mam nadzieję że mi to wybaczycie
Nie napisalem ze ma byc tylko do gier ale ma byc glownie pod gry... co mi po konsoli jak ja lubie sie pobawic np jakims programem do grafiki 3D? Albo czyms w tym stylu...a wogole wole kompa od konsoli...
[ Dodano: 2008-06-26, 16:05 ]
No komputer juz zlozony ^^ a oto jego konfiguracja:
Plyta glowna: Asus P5K z jakimis czesciami miedzianym , nie pamietam
Procek: Intel core 2 duo E8400 3.00Ghz
Karta graficzna: Nvidia GeForce 9600gt 512 MB 256 bit
Ram: 2GB
Dysk: Sata 320GB 16mb cache
Karta dzwiekowa: Realtek HD Audio
8 portow USB, czytnik kart, multi nagrywarka LG
Ostatnio zmieniony przez )-PaTryK-( 2008-06-26, 16:04, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.