mam taki problem a niemam kogo sie poradzic.mam plyte głowna ecs k7s5a i wymienilem prcesor na amd athlon barton 2500,problem jest taki iz chodzi na starych wymaganiach starego procesora czyli na 1700, a procesor nowy to 2500 jak to przestawic ? bo w biosie moge tylko zmienic szyne 100/100 100/133 lub 133/133 i wiecej niedarady i na tym 133/133 jest 1700 a nie 2500,czy da sie jakos zwiekszyc czy trzeba wymienic plyte z wieksza szyna ? jesli ktos wie jak mi pomóc to bardzo go prosze. w razie w podaje gadu 8321226 .dzieki z góry pozdrawiam
1. Zainstaluj nowego Biosa.
2. Wymień płytę główną. Ta co masz to szmelc. Ona dobrze ciągnęła AFAIK do 2000 mHz a wyższe częstotliwości już czasami nie działały jak powinny (mimo, że w teorii obsługiwała 2.5 czy 2.7 gHz).
_________________ "Mój wypaczony bolszewizm przekształcił się w antybolszewizm i poprzez trockizm doszedł do faszyzmu." Grigorij Jewsiejewicz Zinowiew
nom wszytsko ladnie pieknie tylko ze jak sie nieznasz to z biosem nieszalej bo jak pzregniesz to ci sie plyta moze w ogule niepodniesc ( jak wgrasz zlego biosa np. )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.