No niestety ale ja tylko pare razy się bawiłem tym systemem operacyjnym nie instalujac go nigdy (u kumpla to było albo w kafejce internetowej) ,wiec Ci nie pomogę.
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
Kiedys uzywalem dystrybucji systemow GNU/Linux i pewnie nieraz bede jeszcze uzywal. Do moich ulubionych naleza miedzy innymi Slackware - dziala na komputerze mojej siostry i mamy. U siebie mam zainstalowane Gentoo, ale praktycznie nie uzywam. Przyzwyczailem sie do mojego FreeBSD i w zasadzie nie potrzebuje nic wiecej (poza Windowsem XP do gier ).
Fajny jest PLD. Super zrobili program do zarzadzania pakietami - poldek. Duzo bardziej podoba mi sie od od apt. Oczywiscie nie jest pozbawiony wad... pojawiaja sie niedopracowania w repozytorium pakietow. Mimo to disto warte poznania...
Mialem jeszcze doczynienia z OpenSUSE... Jak na moj gust odpada. Ja wole cos mniejszego, poza tym system instaluje kilka giga smieci + szybkoscia nie grzeszy. Nie podoba mi sie Yast.
_________________ Imagine there's no Heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today
-----------------------------
JID: asmo@jabber.gda.pl
Ostatnio zmieniony przez asmo 2006-07-22, 21:24, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.