jeśli czesto podruzujesz i musisz mieć kompa przy sobie to laptop lepszy w innych przypadkach PC ja an razie wole PC ale od września musze sie przyzwyczaic do laptopa
_________________ Mam zepsytą klawiaturę a nie opłaca mi sie kupować nowej więc czasem nie działaja mi polskie litery Mam nadzieję że mi to wybaczycie
wszystko zależy od potrzeb, ogólnie jeśli mówimy o sprzętach z podobnymi parametrami to:
Pc:
-mniejszy wydatek
-tańsze części
-łatwiejsza naprawa (można samemu sobie chociażby wiatraczek wymienić)
-zdecydowanie brak mobilności
Lap:
-jeśli ma mieć takie same parametry co PC to wyjdzie drożej
-części droższe
-naprawa też droższa i samemu raczej nie radze grzebać
- no ale możesz z nim chodzić gdzie Ci się podoba... póki bateria starczy
*faris
Wysłany: 2008-07-14, 21:10
bLu napisał/a:
i wlasnie dlatego wole po kilku latach kupic zupelnie nowego niz pakowac kase w stary sprzet:)
Ale dalej mi wytłumacz jaki jest tego sens, skoro w starym można wymienić czasem jedną-dwie części za małe pieniądze, niż kupować coś nowego, za o wiele większe ?
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
ale po co ja mam wymieniac jedna czesc? jak sie zepsuje? to rozumiem. bo mi gra nie chodzi? no sorry. dla mnie komputer nie jest do zabawy tylko do pracy i internetu + muza filmy i programy graficzne a wiec ulepszanie po kupieniu dobrego sprzetu nie ma sensu, tylko dopiero wymiana na lepszy po kilku latach
*faris
Wysłany: 2008-07-15, 10:15
bLu napisał/a:
dla mnie komputer nie jest do zabawy tylko do pracy i internetu + muza filmy i programy graficzne a wiec ulepszanie po kupieniu dobrego sprzetu nie ma sensu, tylko dopiero wymiana na lepszy po kilku latach
Ciekawe, ja komputer wymieniłam po 8 latach dopiero, tego mam od 3 i nic w nim nie wymieniałam, wszystko chodzi - jedyne co zamierzam wymienić to pojemność, ew. kartę graficzną - nie widzę sensu kupowania całego nowego kompa tylko po to.
No ale co kto woli.
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Ciekawe, ja komputer wymieniłam po 8 latach dopiero, tego mam od 3 i nic w nim nie wymieniałam, wszystko chodzi - jedyne co zamierzam wymienić to pojemność, ew. kartę graficzną - nie widzę sensu kupowania całego nowego kompa tylko po to.
No ale co kto woli.
o ile niemasz komputeraz z plyta glowna pod karty graficzne na slocie AGP
bo 3 lata temu to byl standard a w tej chwili w sprzedazy sa juz tylko karty graf. na slocie PCI exress wiec wymiana grafiki moze laczyc sie z wymiana plyty glownej co pociaga za soba wymiane kilku innych czesci - mysle ze popzednikom chodzilo wlansie o to
cdn..
Wysłany: 2008-07-15, 18:07
Tofman napisał/a:
o ile niemasz komputeraz z plyta glowna pod karty graficzne na slocie AGP
bo 3 lata temu to byl standard a w tej chwili w sprzedazy sa juz tylko karty graf. na slocie PCI exress
A wiesz, że nie wiem tego ?
aż zaraz poszukam sobie i sprawdzę
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.