mam zamiar za klika dni kupić laptopa ale nie bardzo się na nich znam... pytanie: jaki jest teraz standard jeśli chodzi o parametry w laptopie?? ile kasy muszę przyszykować?? poradźcie jakiego laptopa powinienem kupić... z góry thx
jesli chodzi o tegoroczne standardy to
procesor ok. 2 gHz (core duo rzecz jasna ) ram ok 3 gb
w ubieglum tyg moja znajoma kupila jakblko z prockiem 2 ghz i ramem 4 gb
co do matrycy ( monitora ) moj pierwszy laptop mial 15,4 obecny mam 14,1 a teraz zastanawiam sie nad 13 - lekki przy pzrenoszeniu a w domu i tak podpianam lapa do 21' monitora jak robie cos w grafice np.
p.s. w polsce odtatnio najlpiej sprzedaja sie Hp z seri dv 6000
Ostatnio zmieniony przez Tofman 2008-07-02, 17:31, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2008-07-02, 17:28
Aktualnie Hp sa najlepsze, nie mowiac o makach <3
igor33c, wszystko zalezy do czego chcesz ten laptop przenaczyc. tez neibawem bede kupowac laptopa, i nastawiam sie na hp, choc cholernie kusi mak.. znowu
no ale radze hp,
komputer ma być do wszystkiego: internetu, zdjęć, pisania dokumentów, oglądania filmów, słuchania muzyki, gier; ile taki komputer może kosztować?? 2 tysiące wystarczy?
ogólnie rzecz biorąc to gram bardzo rzadko ale mam kilka tytułów które uwielbiam np. need for speedy i gta; pod koniec roku ma podobno wyjść na rynek gta 4, na jakim lapku te gry się odpalą? i ile kaski na to by poszło??
Wysłany: 2008-07-07, 13:50
faris napisał/a:
w podstawowe wymagania wystarczą
mhm, do grania w sapera, napisania CV i ewentualnie sprawdzenia poczty <3
Jak sie kupuje juz laptopa to trzeba juz zainwetsowac w takiego ktory nwytrzyma wiecej niz pol roku. To nie pecet gdzie mozesz wszystko co chwila wymieniac
_________________ Bobek <3
uuu aaa yyy
*faris
Wysłany: 2008-07-07, 15:01
Mokra napisał/a:
mhm, do grania w sapera, napisania CV i ewentualnie sprawdzenia poczty <3
I co mi więcej potrzeba ?
Mokra napisał/a:
Jak sie kupuje juz laptopa to trzeba juz zainwetsowac w takiego ktory nwytrzyma wiecej niz pol roku. To nie pecet gdzie mozesz wszystko co chwila wymieniac
ojaaaaaaa, nie wiedziałam, dziękuję że mnie uświadomiłaś <3
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
jak do 3k to najlepiej Fujitsu-Siemens Amilo, albo Asus'a
*faris
Wysłany: 2008-07-08, 10:52
Tofman napisał/a:
kochana w dzisiejszych czasach worda,exela i sapera maja nawet telefony komurkowe
Nie posiadam telefonu komórkowego.
Tofman napisał/a:
po co Ci ten lapropt w ogule
A do czego słuzy zwykły pecet ?
Ja nie potrzebuję mega odjechanych funkcji, niestworzonych rzeczy do grafiki, ch*j wie czego jeszcze. Żeby miał odpowiednią pojemność, odtwarzał filmy, muzykę, i internet sobie spokojnie chodził to mi tyle wystarczy.
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.