Wysłany: 2006-11-16, 21:44 Internet na 1 adresie IP
Witam mam takie pytanie. Aktualnie posiadam 1 komputer z internetem. Zamierzam sobie kupić drugi komputer i chciałbym podłączyć do niego internet... No i tutaj się rodzi moje pytanie. Czy na 1 adresie IP moge mieć internet w dwóch komputerach? I jeszcze jedno czy 1 komputer musi chodzić,abym w drugim miał internet? Opowiedzcie
Wszystko zależy od tego skąd masz neta .Czasem za dopłata ma się net na drugiego kompa jak chcesz korzystać jednocześnie jak nie to możesz przełanczać z jednego do drugiego kabel USB jeżeli masz taki tuner. Albo kupić urządzenie do podziału sygnału na dwa kompy ,ale to wtedy masz jedno IP . najlepiej popytać dostawcę netu .
Wysłany: 2006-11-18, 10:56
Ja mam neta na dwa kompy. Musisz mieć karty sieciowe i kabel ... Trzeba podlączyć i udostępnić z tego kompa do którego bezpośrednio masz internet na ten drugi... Żeby na tym drugim komputerze był internet musisz mieć włączony tamten z netem, bo inaczej tam nie bedzie działać. Ale czy tak możesz to lepiej spytaj się tego od kogo masz internet..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.