Forum Dyskusyjne :: a ja z problemem...

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Online & Offline » Komputery » a ja z problemem...

a ja z problemem...
Autor Wiadomość

#luba 
puella pulchara

Wysłany: 2007-05-22, 16:48   a ja z problemem...

niestety moja, jakże szeroka, wiadza na temat komputerów jest niewystarczająca, żeby wysłac mailem plik... dodam tylko, że doś ć duży, bo 49,5 MB

i stąd moje pytanie, czy ktoę wie, co zrobić, żeby jednak wysłać ten plik? przpustowość skrzynki na gmailu widac jest za mała >.<

so what should I do?
"Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."

Nabokov Rozpacz

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2007-05-22, 16:57   

Skrzynka mailowa nie nadaje się do wysyłania takich dużych plików. Lepiej skorzystać z jakiegoś serwisu do umieszczania plików, np. www.zshare.net

#luba 
puella pulchara

Wysłany: 2007-05-22, 16:58   

Tylko, że niestety ja muszę to wysłac mailem.
"Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."

Nabokov Rozpacz

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2007-05-22, 17:05   

luba napisał/a:

A w jaki sposób korzystasz ze swojej skrzynki - poprzez program typu Outlook czy spod przeglądarki? Bo jeśli używasz Outlooka, to spróbuj tej drugiej metody, czyli zaloguj się na gmailu i tam utwórz wiadomość z załącznikiem. Możesz również za pomocą Winrara spakować to i podzielić na kilka mniejszych plików (np. po 5 megabajtów), które potem odbiorca sobie połączy i wypakuje.
Ostatnio zmieniony przez Prymas 2007-05-22, 17:06, w całości zmieniany 1 raz  

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-05-22, 18:17   

luba napisał/a:
wpakuj w ten link i go mailem podeślij :-)

*Tofman 
absztyfikant!

Wysłany: 2007-05-22, 23:15   

instalujesz winrar'a

klikasz prawym gryzonia na swoj za duzy plik i wybierasz 'dodaj do archiwum'
( o ile masz wersje polska programu)

nastpnie jak na zalaczonym zdjeciu wpisujesz wielkosc pliku jaki kcesz miec a program podzieli ci twoj macierzysty plik na kilka mniejszych ( o zadanej wielkosci )

opscjonalnie - jesli zaznczaysz 'utowrz archuwium SFX to znaczy ze ktos kto kce to ropakowac niemusi miec do tego celu rar'a a pliki ropakuja sie same i polacza spowrotem w calosc po klikniecu na jeden z nich ( mozesz sobie sprawdzic jak to sie rozpakowuje pzred wyslaniem ;)

p.s. widze ze Prymas juz tu wczensiej wspomnial o rarz'e :ok: :zdrowko:

RAR.jpg
Plik ściągnięto 29 raz(y) 68,9 KB

Ostatnio zmieniony przez Tofman 2007-05-22, 23:37, w całości zmieniany 1 raz  

#luba 
puella pulchara

Wysłany: 2007-05-24, 21:49   

dziekuję, poradziłam sobie, ściągnełam program i przekonwertowałam na PDF... już poszło

thx :)

Nabokov Rozpacz

limak 

Wysłany: 2007-05-27, 12:14   

sluchajcie mam problem z moja karta graficzna! mam ati radeon 9550. czy ona jest dobra? jak testuje kompa to wyswietla sie ze jest akcelerator 3d ale jak gram w gry to obraz robi sie czarny po pewnym czasie grania np. w fife 2007 i a potem wyswietla sie ze nie mam akceleratora i nastepuje blad.sciagnalem sterowniki ale ciagle jest cos nie tak . gram w gre test drive unlimited i monitor sam sie wylacza i pokazuje sie tylko na monitorze cos takiego(nie pamietam dokladnie co bylo napisane ): "out of frequency 29,3 GHz of albo or 96,6 GHz. pomozecie mi? prosze. bede wdzięczny i to bardzo :-) :hurra:
Ostatnio zmieniony przez limak 2007-05-27, 12:15, w całości zmieniany 1 raz  

Gamal 

Wysłany: 2007-05-27, 22:49   

A tylko na tych dwóch grach się wywala? Ja mam Radeona 9550 i nie mam z nim żadnych problemów.

kotlecik 

Ostrzeżeń:
 1/3/6

Wysłany: 2007-05-28, 00:39   

karta jest dość dobra..

1. usuń całkiem sterowniki od karty i directa..
2. ściągnij sterowniki do TWOJEJ(a nie jakieś rumuńskie.. a najlepiej to zainstaluj z płyty jak masz) karty graficznej i zainstaluj
3. wejdź w start>uruchom> wpisz "dxdiag" wejdź w zakładkę "ekran" i zobacz czy wszystko włączone(jak nie to włącz).. no i przetestuj direcdraw i 3d

*simarik 
tyttö

Wysłany: 2007-05-30, 23:22   

możesz również stworzyć połączenie ftp

Odpowiedz do tematu