grałam kiedyś w gimnazjum i cholernie żałuję, kolega mnie wciągnął i później byłam zła sama na siebie. Szkoda życia i zdrowia. Co prawda do tej pory lubię pograć w jakiś mmorpg, ale z 3D grafiką i fascynującymi animacjami. Tibia to shit, ale nadal nie mogę pojąć fenomenu tej gry. Ciągle zadaję sobie te pytanie, co ona w sobie takiego ma w porównaniu do innych, że przez nią tyle ludzi na świecie się uzależniło.
Ostatnio zmieniony przez Ami 2007-07-24, 12:35, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2007-08-10, 15:32
Cytat:
grałam kiedyś w gimnazjum i cholernie żałuję, kolega mnie wciągnął i później byłam zła sama na siebie. Szkoda życia i zdrowia. Co prawda do tej pory lubię pograć w jakiś mmorpg, ale z 3D grafiką i fascynującymi animacjami. Tibia to shit, ale nadal nie mogę pojąć fenomenu tej gry. Ciągle zadaję sobie te pytanie, co ona w sobie takiego ma w porównaniu do innych, że przez nią tyle ludzi na świecie się uzależniło.
Wszystko jest dla ludzi..... co cię tak wciągnęło ? twórcy gry twierdza iż to prostota tej gry
gra nie wymaga zbyt dużych nakładów myślenia komunikacja miedzy graczami jest bardzo komfortowa po za tym gra ta ma bardzo małe wymagania a jak wiemy nie każdy może sobie pozwolić na jakiś "extra" komputer do gier 3d
Osobiście nie nakłaniam nikogo do grania ani nie odradzam według mnie nie jest to uzależnienie lecz dobra zabawa a to czy ktoś potrafi sie kontrolować czy nie zależy już tylko i wyłącznie od niego
Najwiekszy shit jaki kiedykolwiek powstal;/ Moj mlodszy brat odkad zaczal w to grac nie widzi swiata poza ta gra;/ a do tego caly czas mi burdel na kompie robi sciagajac ciagle to nowe programiki i inne badziewia do tej gry;/ powinni tego zakazac;/
beznadzieja tak samo jak MUUUUUUUUUUU najlepsza gra to the crims
Po pierwsze to jakiś , bo to nie temat o MU(jak dla mnie zaraz po Metin2 i Guild Wars najlepszy MMORPG)...
A co do Tibii...zagrałem/wywaliłem/zapomniałem...
Gra słaba, jak dla mnie nawet dno...nie wiem co ona ma że ludzie w nią grają, ale moim zdaniem jest conajmniej 1000 sposobów jak lepiej spedzić czas przed kompem.
_________________ Wszystkie kwiatki nieba dla ciebie Ryśku:)...'
turekkurek
Wysłany: 2007-12-18, 20:02 tibia
cześć właśnie zacząłem grać w tibie i nie mam pojęcia jak tam się ruszać i w ogóle moglibyście udzielić mi pare wskazuwek?
z góry dzięki!
[ Dodano: 2007-12-18, 20:05 ]
moglibyśćie udzielić mi pare wskazuwek do tibi
z góry dzięki
turek - wystarczy poczytać w necie, sporo jest stronek z opisem jak w Tibie grać.
Ja też w to grałem przez jakiś czas. Ale to skillowanie to bezsens totalny. Wreszcie po miesiącu grania - stwierdziłem, że to nijak nie ma sensu i dałem sobie spokój. Wolę grać w normalniejsze gry.
Tyskie
Wysłany: 2008-02-15, 11:05
[quote="Lemn"]
Cytat:
TIBIA TO POWALONA GRA OCZYWIŚCIE MOIM ZDANIEM
Tibia, nie wspominajcie, gralem w to mialem ponak 100 knighta i k**wa tak mnie to wciagnelo... ...tyle czasu zmarnowalem ƒψ
Wysłany: 2008-03-06, 18:51
słaba grafika , nuda , zero klimatu , zero muzyki , durny system pvp itd. Ogólnie rzecz biorąc jest to gniot. Król MMORPG jest tylko jeden - World of Warcraft , a tibia nie sięga mu nawet do pięt. Jak słyszę te wszystkie teksty "Jestem Knajtem i wale z aksaaa" to mi się słabo robi.
Tibia to najgorsza gra w jaką grałem... Jest do bani i grają tylko w to jakieś przygłupy, najczęściej jakieś dziecka (nie obrażając nikogo) Tibia to jedno wielkie przedszkole. Człowiek grając w to uzależnia się chodząc jakimś rysunkiem... chore... Zabijać potwory obrazkiem przy okazji marnować swoje życie... Dzieci nie grajcie w to!!!
Wciągajaca gierka bez żadnych kożyści no może ludzi się poznaje, a tak badziew totalny sama się o tym przekonałam na własnej skurze.
Każdy może zagrać i się przekonać czy jest fajna czy nie.
Według mnie Tibia to nie jest zło.Uzależnia to fakt ale każda gra potrafi uzależnić.Ja osobiście w to grałem i nie żałuję tego ponieważ poznałem w tej grze wielu ciekawych ludzi i z nie którymi do tej pory mam kontakt.Grać zakończyłem prawie rok temu.Gra może ma więcej graczy dlatego że nie tylko chodzi o ciągłe zabijanie potworków jak np.Metin2 .Mnie ta gra nie uzależniła i potrafię bez niej żyć ale zdarzają sie osoby które nie potrafią.
_________________ Tylko człowiek, który kochał, umiera jak człowiek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.