Wysłany: 2008-05-24, 03:25 Counter-Strike
O nie!!!! nikt jescze nie napisal tematu otej grze <wow> najlepsza gra strzelanka onlinne. Gra ktos niech pisze!! Ja gram i mam swoj klan Weterans.Gaming bardzo popularny w CS piscie tu fani CSa!!
Masz racje: Counter-Strike to najlepsza gierka sieciowa. Gram i to dosyć sporo. Twoja ulubiona mapa? Ja mam 2: Assaulti the dust 2. Giera wymiata po prostu:)
Shagg, CS to gra zespołowa i jak dla mnie jest o niebo lepsza niż np taki Q3 czy Unreal.
Sam gram dość dużo w CS od paru miechów, na początku była wersja non stream a aktualnie jest wersja STREAM z uwagi na to że nie jest to aż tak drogi interes
Dla zainteresowanych w najbliższym czasie będzie dostępny serwer non stream do CS 1.6
Najprawdopodobniej 12-16 slotów.
Pingi w granicach 50ms (lokalizacja: Francja), tyle że ostatnio patrzyłem to da się grać
Shagg, CS to gra zespołowa i jak dla mnie jest o niebo lepsza niż np taki Q3 czy Unreal.
Tak jak pisałem - dla mnie to z grą wiele nie ma wspólnego. Przynajmniej nie na większości publików. Wiadomo, że gra na wyższej półce czy w gronie znajomych to zupełnie inna rozmowa.
Q3 i UT to też gry zespołowe, mimo, że jest opinia, że to naparzanka bez sensu i nic w tym większego nie ma to stwierdzam, że to bzdura. Te gry się bardziej cenią w trybach duelowych ale tak jak pisałeś - team play jest również dostępny i był rozgrywany na skalę światową.
W e-gaming się trochę bawiłem i jako rasowy FPSowiec stwierdzam, że bardziej skillowej gry (FPS) nie ma. Chyba, że QW.
Shagg, a ja się z Tobą nie zgodzę Grywałem swojego czasu też w Q3 i Unreal przez sieć i powiem Ci że właśnie w tych grach biegasz z bronią bez żadnej taktyki
Ja osobiście wole gry typu właśnie CS z uwagi na to że nie wystarczy tam mieć dobrej broni, kamizelki full HP aby wygrać
Trzeba umieć zakradać się tak aby przeciwnik Cię nie zauważył.
Ogolnie gra jest według mnie wypasiona Fakt że ma swoje lata ale nie zależy mi ąz tak bardzo np na grafice
Ja lubię mapy takie jak np cs_italy (również wersje 2) i cs_office
Fakt że ma swoje lata ale nie zależy mi ąz tak bardzo np na grafice
Wystarczy zaopatrzyć się w CS Source.
Shagg, a grałeś w Quake'a 3 w trybie 1v1 rail gun only? Ja właśnie tylko ze względu na ten tryb byłem w stanie grać bardzo długo (zwłaszcza na mapie q3dm17). Fajnie tak kopać tyłki wszystkim po kolei i pokazać, kto tu rządzi. ;>
Shagg, a ja się z Tobą nie zgodzę Grywałem swojego czasu też w Q3 i Unreal przez sieć i powiem Ci że właśnie w tych grach biegasz z bronią bez żadnej taktyki
W takim razie najwyraźniej grałeś z kolegami z osiedla bo podstawą podstaw w Q3 jest tzw. timing. RA (red armor) na mapie pojawia się co 35 sekund to samo tyczy się YA (yellow armor) MH (mega health) czy quada w grach drużynowych (oczywiście różne mają czasy, podałem tylko dla RA). Kto lepiej panuje nad mapą ten w Q3 wygrywa.
Dla mnie opanowanie mapy do perfekcji, własnych możliwości w poruszaniu się (strafe) i umiejętności odpowiedniego rozplanowania sobie czasu poszczególnych rzeczy na mapie to już jest OGROMNA taktyka. Większość graczy, która zaczynała w Q3 grać poważniej niż FFA po LANie z kolegami z bloku narzekała jak to możliwe, żeby to wszystko w głowie spamiętać i nie mylić się z liczeniem 4 rzeczy na raz jednocześnie grając, czytając msg na team_say itd.
Więc proszę - nie pisz mi, że Q3 taktyki nie wymaga bo wymaga.
A co do umiejętności to nad samym poruszaniem się w Quaku trzeba przesiedzieć parę tygodni, żeby poruszać się odpowiednio szybko i sprawnie.
Zresztą - nie ma co porównywać CSa do Q3 bo to dwie różne gry. Tu i tu się strzela ale to zupełnie inne bajki. Kwestia gustu.
Prymas napisał/a:
Shagg, a grałeś w Quake'a 3 w trybie 1v1 rail gun only?
Nie... ja nie grałem nawet w VQ3 tylko CPMA (Challange ProMode Arena). Owszem jest tam railonly również, ale nie sprawiało mi to większej przyjemności.
Chociaż raila miałem dobrego i mi proponowali, żebym przeszedł na ten tryb.
A q3dm17 nie lubię, otwarta mapa, która w pojedynkach normalnych (nie railonly) polegała właśnie na tym kto pierwszy zgarnie raila. Nie no oczywiście przesadzam ale grałem mapy turniejowe... czyli pro-q3dm6, ztnq3tourney2 i cpm3a.
q3dm17 grałem jedynie z kolegami leszczami jak organizowałem LANparty u siebie. Ogólnie FFA i jazda.
Wysłany: 2008-06-16, 21:08
Q3 lol? nie lubie takich gier gralem w Q3 alt to na misje. Nie lubie gier typu Half-Live Q3 itp. Tam sa jakies kosmiczne bronie i wogole malo realistyczne, w CS liczy sie skill i umysl. Wogole niema co do powiedzenia CS jest o niebo lepsze!!!! tyle ze CS 1.6 nie dlugo odejdzie w zapomnienie:/ tak samo jak CS 1.5 teraz to wszystko zastapi CS source i wlasnie zaczalem w to grac <wow> lepszej gry juz niebedzie hehe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.