Forum Dyskusyjne :: Counter-Strike
Najlepsze forum młodzieżowe w Sieci!

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Online & Offline » Gry » Counter-Strike

Counter-Strike
Autor Wiadomość

Szakall 

Wysłany: 2008-05-24, 03:25   Counter-Strike

O nie!!!! nikt jescze nie napisal tematu otej grze <wow> najlepsza gra strzelanka onlinne. Gra ktos niech pisze!! Ja gram i mam swoj klan Weterans.Gaming bardzo popularny w CS piscie tu fani CSa!!

Lares86 

Wysłany: 2008-05-24, 14:51   

Masz racje: Counter-Strike to najlepsza gierka sieciowa. Gram i to dosyć sporo. Twoja ulubiona mapa? Ja mam 2: Assaulti the dust 2. Giera wymiata po prostu:)

Szakall 

Wysłany: 2008-05-24, 15:16   

Moja nuke i dd2 masz klan?? grasz steam czy non steam??

Lares86 

Wysłany: 2008-05-24, 15:33   

Gram na non steam'e. A co do klanu to należałem swego czasu do 2 no ale sie rozpadły z czasem. Wiesz ludzie sie wykruszali z czasem no i koniec:(

Szakall 

Wysłany: 2008-05-24, 15:47   

heh nasz klan jest juz prawie rok i mamy juz wlasna lige oraz wygralismy pare, ja gram na steam i caly klan steam:D Wejdz na nasze forum na dole!:D

Shagg 
Vampire

Wysłany: 2008-05-24, 20:10   

Nigdy nie sprawiała mi przyjemności gra polegająca na czekaniu na wroga za skrzynka lub za ścianą.

Zdecydowanie lepiej w moich oczach wygląda Q3.

skilorzzo 

Wysłany: 2008-06-05, 15:19   

Ja w Csa gram regularnie kilka godzin na dobę,Można powiedzieć że jestem uzależniony :super: .
Steamowcem jestem,moja ulubiona mapka to de_kabul

Lares86 

Wysłany: 2008-06-06, 10:34   

Cytat:
Nigdy nie sprawiała mi przyjemności gra polegająca na czekaniu na wroga za skrzynka lub za ścianą.

Bo kamper jesteś i tyle. To trzeba działać a nie czaić sie jak fagas. Pozdro:)

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2008-06-06, 10:48   

Skoro pisze, że taka gra nie sprawia mu przyjemności, to chyba nie jest kamper, a raczej BYŁ, nie sądzisz?

@Michał 

Wysłany: 2008-06-06, 15:53   

Shagg, CS to gra zespołowa i jak dla mnie jest o niebo lepsza niż np taki Q3 czy Unreal.

Sam gram dość dużo w CS od paru miechów, na początku była wersja non stream a aktualnie jest wersja STREAM z uwagi na to że nie jest to aż tak drogi interes ;)

Dla zainteresowanych w najbliższym czasie będzie dostępny serwer non stream do CS 1.6 ;)

Najprawdopodobniej 12-16 slotów.

Pingi w granicach 50ms (lokalizacja: Francja), tyle że ostatnio patrzyłem to da się grać ;)

Shagg 
Vampire

Wysłany: 2008-06-06, 16:14   

Michał napisał/a:
Shagg, CS to gra zespołowa i jak dla mnie jest o niebo lepsza niż np taki Q3 czy Unreal.

Tak jak pisałem - dla mnie to z grą wiele nie ma wspólnego. Przynajmniej nie na większości publików. Wiadomo, że gra na wyższej półce czy w gronie znajomych to zupełnie inna rozmowa.

Q3 i UT to też gry zespołowe, mimo, że jest opinia, że to naparzanka bez sensu i nic w tym większego nie ma to stwierdzam, że to bzdura. Te gry się bardziej cenią w trybach duelowych ale tak jak pisałeś - team play jest również dostępny i był rozgrywany na skalę światową.

W e-gaming się trochę bawiłem i jako rasowy FPSowiec stwierdzam, że bardziej skillowej gry (FPS) nie ma. Chyba, że QW.

@Michał 

Wysłany: 2008-06-06, 16:34   

Shagg, a ja się z Tobą nie zgodzę ;) Grywałem swojego czasu też w Q3 i Unreal przez sieć i powiem Ci że właśnie w tych grach biegasz z bronią bez żadnej taktyki ;)

Ja osobiście wole gry typu właśnie CS z uwagi na to że nie wystarczy tam mieć dobrej broni, kamizelki full HP aby wygrać ;)

Trzeba umieć zakradać się tak aby przeciwnik Cię nie zauważył.

Ogolnie gra jest według mnie wypasiona ;) Fakt że ma swoje lata ale nie zależy mi ąz tak bardzo np na grafice ;)

Ja lubię mapy takie jak np cs_italy (również wersje 2) i cs_office ;)

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2008-06-06, 16:46   

Michał napisał/a:
Fakt że ma swoje lata ale nie zależy mi ąz tak bardzo np na grafice

Wystarczy zaopatrzyć się w CS Source.

Shagg, a grałeś w Quake'a 3 w trybie 1v1 rail gun only? Ja właśnie tylko ze względu na ten tryb byłem w stanie grać bardzo długo (zwłaszcza na mapie q3dm17). Fajnie tak kopać tyłki wszystkim po kolei i pokazać, kto tu rządzi. ;>

Shagg 
Vampire

Wysłany: 2008-06-06, 16:53   

Michał napisał/a:
Shagg, a ja się z Tobą nie zgodzę ;) Grywałem swojego czasu też w Q3 i Unreal przez sieć i powiem Ci że właśnie w tych grach biegasz z bronią bez żadnej taktyki ;)

W takim razie najwyraźniej grałeś z kolegami z osiedla bo podstawą podstaw w Q3 jest tzw. timing. RA (red armor) na mapie pojawia się co 35 sekund to samo tyczy się YA (yellow armor) MH (mega health) czy quada w grach drużynowych (oczywiście różne mają czasy, podałem tylko dla RA). Kto lepiej panuje nad mapą ten w Q3 wygrywa.

Dla mnie opanowanie mapy do perfekcji, własnych możliwości w poruszaniu się (strafe) i umiejętności odpowiedniego rozplanowania sobie czasu poszczególnych rzeczy na mapie to już jest OGROMNA taktyka. Większość graczy, która zaczynała w Q3 grać poważniej niż FFA po LANie z kolegami z bloku narzekała jak to możliwe, żeby to wszystko w głowie spamiętać i nie mylić się z liczeniem 4 rzeczy na raz jednocześnie grając, czytając msg na team_say itd.

Więc proszę - nie pisz mi, że Q3 taktyki nie wymaga bo wymaga.

A co do umiejętności to nad samym poruszaniem się w Quaku trzeba przesiedzieć parę tygodni, żeby poruszać się odpowiednio szybko i sprawnie.

Zresztą - nie ma co porównywać CSa do Q3 bo to dwie różne gry. Tu i tu się strzela ale to zupełnie inne bajki. Kwestia gustu.

Prymas napisał/a:
Shagg, a grałeś w Quake'a 3 w trybie 1v1 rail gun only?

Nie... ja nie grałem nawet w VQ3 tylko CPMA (Challange ProMode Arena). Owszem jest tam railonly również, ale nie sprawiało mi to większej przyjemności.

Chociaż raila miałem dobrego i mi proponowali, żebym przeszedł na ten tryb. :)

A q3dm17 nie lubię, otwarta mapa, która w pojedynkach normalnych (nie railonly) polegała właśnie na tym kto pierwszy zgarnie raila. Nie no oczywiście przesadzam ale grałem mapy turniejowe... czyli pro-q3dm6, ztnq3tourney2 i cpm3a.

q3dm17 grałem jedynie z kolegami leszczami jak organizowałem LANparty u siebie. Ogólnie FFA i jazda. :P

@Michał 

Wysłany: 2008-06-06, 18:23   

Shagg napisał/a:
W takim razie najwyraźniej grałeś z kolegami
Dokładnie w Q3 grywałem z kumplami na X serwerach.

Dla mnie Q3 to tylko gra ;) Grywałem w to aby sobie "postrzelać".

Shagg napisał/a:
Zresztą - nie ma co porównywać CSa do Q3 bo to dwie różne gry. Tu i tu się strzela ale to zupełnie inne bajki. Kwestia gustu.
o właśnie ;) Ja tam wole CS ;)

Szakall 

Wysłany: 2008-06-16, 21:08   

Q3 lol? nie lubie takich gier gralem w Q3 alt to na misje. Nie lubie gier typu Half-Live Q3 itp. Tam sa jakies kosmiczne bronie i wogole malo realistyczne, w CS liczy sie skill i umysl. Wogole niema co do powiedzenia CS jest o niebo lepsze!!!! tyle ze CS 1.6 nie dlugo odejdzie w zapomnienie:/ tak samo jak CS 1.5 teraz to wszystko zastapi CS source i wlasnie zaczalem w to grac <wow> lepszej gry juz niebedzie hehe.

Pozdro fani CS

Odpowiedz do tematu