Wedlug mnie jest nia Opera poniewaz jak mi wiadomo nie znaleziono jeszcze wirusow dzieki ktorych poprzez nia mozna zainfekowac sysytem Ma automatyczna blokade wyskakujacych okienek (pop-up) i mozna to w kazdej chwili zminic Ma wbudowanego klienta poczty, grup dyskusyjnych, czytnik kanalow rss, czat i wyswietlanie kolejnych stron na zakladkach (a nie jak sie to ma Inernet Explorer w nowych okienkach) no i wiele innych przydatnych funkcji Tej przegladarki wystepuja dwie wersje: z Java i bez Javy Ale mozna ja latwo doinstalowac najlepiej wersje Sun-a. Kiedys byla ona wersja ad-ware tzn. wyswietlajaca reklamy ale od pazdziernika zrobila sie ona freeware
Aha i Opera prawdopodobnie od wersji 8.5x ma wspomaganie sciagania plikow torrenta Niestety niewiem czy to prawda bo jeszcze nie probowalem Wiec moze Wy sprawdzicie i tu cos o tym napiszecie
szmira napisał/a:
głownie ze względu nasz szybkość wczytywanie sie stron, przejrzystosc.
Prawdopodobnie od wersji ww. poprawiono caly silnik od przegladania stron w przegladarce
Wiek: 19 Dołączyła: 04 Sie 2006 Posty: 205 Skąd: Małopolska:D
Wysłany: 2006-08-05, 16:42
Opera rulez.... ze wzgledu na wyżej wymienione plusy przegladarki:PP
_________________ ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
"...when the sun goes down..."
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
"...find me inside evry heartbeat... "
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
Zo3l [Usunięty]
Wysłany: 2006-09-17, 01:09
Osobiście używam Firefoxa. Jego największe zalety to przede wszystkim przejrzystość i szybkość otwierania stron, możliwość otwierania stron w zakładkach (czego nie ma w IE). Nie ściąga tyle wirusów co Internet Explorer.
Przed chwilą zainstalowałem Operę, jutro przetestuję i ocenię
Wiek: 18 Dołączył: 22 Lip 2006 Posty: 122 Skąd: a huj ci do tego
Wysłany: 2006-10-02, 16:34
Ja kożystam z Firefoxa szybki i czasami z Opery bo jest bezpieczna i nie wyskakują mi prawie żadne okienka popu A co do IE sie nie będe wypowiadał siano i tyle wolno się wczytują strony :
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.