Witam.;];]
Mam taką prośbe albowiem nie wiem jak skonfigurwać dobrze program cFosSpeed tak aby podczas grania na serverach pingu nie mial po wyzej 200. Internetu nie mam az tak slabego bo posiadam internet z multimedii 512kb/s(moze to nie jest najlepszy net ale zawsze coś). Naprwade nie iwem czym jest to spowodowane ze mam taki duzy ping. Moi koledzy maja wolniejsze lacza internetowe i maja duzo mnie jescze pingi odemnie. Tam ten program pdobno konfiugurje sie sam ale mi jakos nie chce mi sie w to wierzyc;];];]. Podczas grania ping tak mi skacze odkad zaonstalowlem ten program ze raz mam maksymalny ping jaki moge miec a raz najmniejszy z mozliwych (pare razy zdazylo mi ise ze mialem 0;];];].)
Jesli ktos wie jak moge zmniejszyc swój ping bardzo prosze o pomoc
Ps. mój modem to speedtouch.
Dziękuje i pozdro dla wszystkich
Szybkość przesyłania danych zależy od odległości komputera docelowego, łącza jakim Ty jesteś połączony, łącza jakim on jest połączony, natężenia ruchu w sieci etc.
Innymi słowy Ty nic nie zdziałasz. Ping jest jaki jest.
_________________ "Mój wypaczony bolszewizm przekształcił się w antybolszewizm i poprzez trockizm doszedł do faszyzmu." Grigorij Jewsiejewicz Zinowiew
z tego co wiem to jest tylko akcelerator i może sprawić, ze trochę szybciej będzie Ci net chodzi, ale z pingami nic nie zdziała..
zadzwoń do dostawcy internety i powiedz o co chodzi to może coś zdziałają.. mój znajomy miał podobny problem w sieci i założyli gdzieś wzmacniacz i wszystko ok:P
zresztą ja się na tym nie znam
Ostatnio zmieniony przez kotlecik 2007-05-13, 22:11, w całości zmieniany 1 raz
A jak sie sprawdza szybkosc lacza???. Z tego co ja wiem to szybkosc mojego neta to 512kbs/s
Ale mam takie pytanie. Jak wytlumaczyc ze na JEDYM serverze po zainstalowaniu tego programu cFosSpeed ping skacze mi od 0 do maksymalnego pingu jaki moze byc????. Naprzyklad to wygalda tak, przez 5 min mam ping od 0 do 50 a potem maksymalny jaki tylko moze byc.
Dziekuje za rady;];];];]
[ Dodano: 2007-05-17, 06:09 ]
Dlaczego juz nikt nic nie pisze??????;(:(:(:(
Lemn
Wysłany: 2007-07-17, 14:14
Kolega napisał/a:
Dlaczego juz nikt nic nie pisze??????;(:(:(:
Co mam napisac ? moj ping wynosci średnio 5-50 .Kumpel osiaga czasem ping 5- 10 k
Ping zależy nie tylko od jakości i prędkości łącza, zależy od serwera gry, na którym grasz, oraz jego odległości od Ciebie. Przykładowo, grając w ulubioną strzelankę na polskich serwerach, mam ping 0-16, a grając już na amerykańskich - 100-166. I tutaj żaden akcelerator nic nie zdziała. Zawsze możesz wyłączyć wszystkie inne aplikacje internetowe (antyvira, gadu, outlook, przeglądarkę) - i powinno być okej.
Lemn
Wysłany: 2007-07-17, 18:08
Igloo napisał/a:
na którym grasz, oraz jego odległości od Ciebie. Przykładowo, grając w ulubioną strzelankę na polskich serwerach, mam ping 0-16, a grając już na amerykańskich - 100-166.
To jest nic ja grywam często na Australijskim serverku ping nie siega nawet 100
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.