Taaak, zgodzę się,że taniec wyzwala i produkuje mnóstwo endorfin!
Nie chodzę co prawda na dyskoteki, ale kiedy leci jakaś fajna muza irlandzka czy szkocka to normalnie roznosi mnie po pokoju
Wyprawiam takie harce i czuje sie taka szczęśliwa
_________________ ``You were everything, everything that I wanted THAT I WANTED
We were made to be, supposed to be, but we lost it BUT WE LOST IT
All the memories, so close to me, just fade away
All this time you were pretending
So much for my happy ending ``
najlepszy taniec <miom zdaniem> to jest wtedy gdy robimy to spontanicznie, a nie wedlug jakiegos ukladu...chociaż sama tańczę też w grupie tanecznej...
Uwielbiam tanczyc!!!! Jak slysze dobra muzyke to mnie az nosi zeby tylko zatanczyc!!! I UWIELBNIAM TANIEC NA SPONTANA A NIE JAKIES UKLADY!!! kocham tanczyc przy muzyce Sean'a Paul'a i innej tego typu muzyce....
_________________ ... ŻYJ SZYBKO ...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ MŁODO ...
Swój człowiek Muzyka świetna do tańca
Kiedyś tańczyłam w zespole ale nie całkiem do układów, w praktycznie każdym układzie można było dać coś od siebie Żal było odchodzić ale z brzuchem, w ciąży tańczyć ciężko Teraz tańcze tylko w domu
KOCHAM TANIEC Kiedy staram się wychwycić rytm, wsłuchać w pulsujące wkoło mnie dźwięki, to wiem że żyję Nigdy nie uczęszczałam na żadne kursy, ja po prostu umiem tańczyć, to trzeba czuć ciałem i duszą, wtedy żadne kroki nie są ważne, bo liczy się tylko muzyka ! Jestem osobą strasznie nieśmiałą, ale będąc na dyskotece czy imprezie zapominam o tej barierze, żyję wtedy wyłącznie tańcem, budzi się we mnie dzikość, chęć wyzwolenia z siebie tej energii;) Ludzie, którzy mnie znają, zawsze mówią że musiałam "coś" brać , bo nikt nie nadążał za moim tempem i nikt nie umiał tak niepowtarzalnie tańczyć ! Kocham kiedy moje ciało oddaje się rytmowi i bitom, kocham kiedy moja dusza unosi się wysoko do góry!
_________________ Don't try to tell me , what to do
Don't try to tell me, what to say...
Ah... Taniec... ;] Uczę się tańca towarzyskiego. Miałam pokaz cza-czy, tańczę również walca, sambe (niechętnie ), salse, rock'n'roll'a, tańczę do muzyki clubowej... Do każdej... Po prostu lubię ;] Ostatnio tańczę do Pussycat dolls... Można nieźle porkęcić tyłeczkiem ;-)
Mówimy o tańcu towarzyskim, tak? O, to z przyjemnością się wypowiem ;P Tańczę od 4 lat, ale dopiero od roku sportowo. Taniec to moje życie. Energiczna cha-cha, rytmiczna samba, miłosna rumba... to wciąga! Widac, że wolę łacinę, co? Zgadza się ^^ A wracając do tematu, to życie bez tańca nie ma sensu! Pozdrawiam wszystkich Tancerzy ;*
(może przez problemy z bouncingiem?)
ale ja nie podzielam! uwielbiam sambę oraz jiva, paso i rumbę. Jednak brak partnera (zrezygnował z treningów z pododu matury i prawa jazdy) nie pozwala mi się rozwijać na turniejach...
Razem z moimi dwiema koleżankami chciałybyśmy założyć formację tańca współczesnego. Jednak nie wiemy jak sie do tego zabrać... Na pewno trzeba taką grupę gdzieś zgłosić, zarejestrować? Nie wiemy co trzeba zrobić aby móc taką grupę założyć. Czy ktoś jest w stanie nam pomóc?
Wysłany: 2007-05-18, 20:37
Uwielbiam
To wyzwala Jak rozsadza mnie energia muszę tańczyć, poruszać się w rytm muzyki. I chociaż nie umiem daje mi to wiele radości
Od 3 miesięcy tańczę w formacji tańca nowoczesnego, więc myślę że jest coraz lepiej
Jaki taniec wolicie? Nowoczesny czy towarzyski?
_________________ Nim zamienię się w kamień, rozrzucę na wiatr moje listy z wierszami, moją wiarę i czas
Wiek: 58 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 798 Skąd: ciemna dolina
Wysłany: 2007-07-07, 14:48
Lubię, tańczenie poprawia mi humor. Tańczę do wszystkiego i gdzie się da. Kiedyś chodziłam na kursy tańca towarzyskiego ale mi się znudziły, dzięki temu jednak mam umiejętność tańczenia standardów.
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu
Oo widzę,że mnustwo osób podziela moją pasję tańca;]
Ja też tańczę od małego:)
Nigdy niestety nie uczestniczyłam w żadnych kursach,najwyżej w szkolnych zespołach tanecznych.W podstawówce np tańczyłam tańce ludowe i np czacze,czy carmen..
W gimnazjum razem z siostrą prowadziłyśmy kułko i wymyślałysmy rózne układy choreograficzne;]
Taniec przede wszystkim wprawia mnie w dobry nastruj;]Pozwala się odstresować..Jest też sposobem na dobrą zabawę;]
Kocham tańczyć!!!!!!!!
I chyba nic mi tak dobrze nie wychodzi:(:)
_________________ ...wiemy o sobie tyle,na ile nas sprawdzono...
Mone
Wysłany: 2007-07-20, 12:19
No ja też lubię taniec i muzykę bez tego jednak by było dla mnie nudawo!
Najbardziej to lubię BreakDance Spooko
_________________ "ŻycIe JaK BreakDanCe nIe FlamencO"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.