Forum Dyskusyjne :: MANGA
Najlepsze forum młodzieżowe w Sieci!

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Rozrywka » Hobby » MANGA

MANGA
Autor Wiadomość

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2007-04-26, 19:08   

companion napisał/a:
ja olądałem "samurai champloo"

Tę serię ze 3-4 razy oglądałem. Boski podkład muzyczny.

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2007-04-26, 20:50   

Czarodziejki z ksiezyca. Podstawa. Jednak Dajmos, jattamani tez sa niczego sobie. Komiksom nie poswiecam wiekszej uwagi, jak dla mnie tekie rysownicto nie jest zbyt... wyuznane. NIe podoba mi sie to. Ale bajeczki niczego sobie.

#luba 
I need a hero

Wysłany: 2007-04-27, 13:31   

Mokra napisał/a:
Czarodziejki z ksiezyca. Podstawa.

czyli poczatek

Potem się zaczyna, ptrzeba przejść przez koszmarną fazę 'Dragon Ball', następnie były juz nieco lepsze "Wojowniczki z Krainy marzeń' (typowe, ale jak zwykle Clamp kończy z klasą), 'Magiczni wojownicy'.... no i Chobits.... i wiele, wiele innych...
jeśli chodzi o samą mangę, to rzadko mnie ciekawi, wolę anime... chioć był jeden, któy mi się czytało naprawdę przyjemnie, niestety nie pamiętam tytułu :/ historia było a o nieziemskich istotach, o wyjątkowo pięknej aparycji... dwóch mężczyzn i kobieta, w tym jeden z nich z niewyjaśniona przeszłością xD

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2007-04-28, 10:37   

luba napisał/a:
czyli poczatek

? Chodzio mi o to ze kazdy je ogladal, ze sa tak jakby podstawa ogladania mangi a nie mowilam o wyodrebnionej czesci serialu...

$wistak 

Wysłany: 2007-05-03, 21:21   

Eee, a ja tam nigdy nie czytałam Mangi, ale lubię ją malować =P . Może i nie jest najłatwiejsza, ale ciekawa =P . Pzdr.

Fynn 

Wysłany: 2007-05-04, 17:31   

$wistak napisał/a:
Eee, a ja tam nigdy nie czytałam Mangi, ale lubię ją malować =P . Może i nie jest najłatwiejsza, ale ciekawa =P . Pzdr.

Jaka kreska najbardziej ci odpowiada i co aktualnie malujesz?

companion napisał/a:
w mandze nerwuje mnie ten sposób czytania, od końca i z prawej na lewo.
po 2 stronach jakiejś tam wymiękłem.

Powiem Ci, że można się przyzwyczaić. Ja na początku też wymiękałam, ale z czasem załapałam^^ A poza tym nie wszystkie mangi są rysowane od końca^^

No a teraz pora się pochwalić swoim szaleństwem xD.
Moją ulubioną kreską rysowania mangi jest ta, którą stosuje Arina Tanemura. Otóż mój pomysł ( xD ) to narysowanie tego oto rysunku:
http://ivy.obidasin.com/g...tration/114.jpg
na duużym brystolu i do tego kredkami :hyhy: Ciekawa jestem etapu koncowego... xD

Nei 

Wysłany: 2008-03-09, 22:54   

Mangą i anime interesuję się ładne parę lat, tak więc i sporo obejrzałam i przeczytałam. :D

Sewei 

Wysłany: 2008-04-30, 14:27   

Manga i Anime to całe moje życie :P

Diana 

Wysłany: 2008-05-20, 18:21   

Sewei napisał/a:
Manga i Anime to całe moje życie

właśnie Manga to moja pasja ogólem Manga i Anime jest całym moim życiem
szczególnie czarodzejka z księżyca :-)

#luba 
I need a hero

Wysłany: 2008-05-20, 19:12   

Diana napisał/a:

właśnie Manga to moja pasja ogólem Manga i Anime jest całym moim życiem
szczególnie czarodzejka z księżyca :-)
To mało ciekawe macie życie. Jest wiele lepszych tytułów, także utrzymanych w tematyce mahō shōjo -,-'

*faris 

Wysłany: 2008-05-20, 19:58   

luba napisał/a:
Jest wiele lepszych tytułów, także utrzymanych w tematyce mahō shōjo -,-'

Zapodaj xD

Ja zaczynałam od czego - Czarodziejki z księżyca xD

Obecnie śledzę seriale na anime.wbijam.pl i mam trochę płytek od koleżanki. Claymore, obecnie oglądam i bardzo mi się podoba.
Elfen Lied było też niczego sobie, i jeszcze Kanon.
Mumiiiiinki!

#luba 
I need a hero

Wysłany: 2008-05-20, 21:01   

faris napisał/a:
Ja zaczynałam od czego - Czarodziejki z księżyca xD
Jak każdy :rotfl: ja też, wspomnienia <ociera łezkę>

Jelsi chodzi o mnie, to po Czarodziejce były Wojowniczki Z Krainy Marzeń ( http://www.filmweb.pl/f19...ze%C5%84,(1994) ), a potem Magiczni wojownicy ( http://www.filmweb.pl/f99...ojownicy,(1995) ). W sumie nie stoją specjalnie wyżej, ale są podobne i mogą Ci sie spodobać, jeśli podobała Ci się Czarodziejka z Księżyca.

Diana 

Wysłany: 2008-05-21, 17:08   

Cytat:
To mało ciekawe macie życie. Jest wiele lepszych tytułów, także utrzymanych w tematyce mahō shōjo -,-'

Ee tam gadasz salior moon love :serce:

Shinigami 

Wysłany: 2008-05-26, 14:55   

Manga to bardzo wdzieczny temat osobiscie uwielbiam ja :) anime takze Dragon ball naruto bleach to takie powiedziałbym ( chociaz tez je ogladałem ) niezbyt wymagajace od nas bitka bitka bitka czasem jakis watek zmuszajacy do przemyslen np w naruto był wzruszajacy watek Haku i Zabuzy w bleachu cały watek Kuchiki'ich ale nie bede spoilerów robil :D

Co do zródeł jest masa tego ja osobiscie czytam mangi w wersjach angielskich ze stronki
http://www.bleachexile.com która ma mase przeróznych mang i anime ( i nie tylko ) oraz czeste aktualizacje

Polecam wam

Death Note

Death Note opowiada o młodym geniuszu Raito Yagami, który znajduje upuszczony przez shinigami (japoński bóg śmierci) Ryuuka tajemniczy notes. Notes ten posiada niesamowite właściwości: wpisując do niego imię oraz nazwisko osoby, której twarz znamy, ta umiera w określonych przez nas okolicznościach w ciągu 40 sekund. Jeśli nie wpiszemy okoliczności, ta osoba umrze na zawał serca, także w ciągu 40 sekund. Raito dostrzega w nim szansę oczyszczenia świata ze wszelkiego zła. Pod pseudonimem Kira (od angielskiego killer), który nadali mu jego zwolennicy, zaczyna wprowadzać swój plan w życie. Na drodze staje mu jednak tajemniczy L – legendarny geniusz, który postrzega działania Kiry jako zwykłe morderstwa.

666satan

Ruby Crescend jest poszukiwaczą tajemniczych O-Parts dającym osobą zdolnym do uwolnienia ducha niesamowite umiejętności. Jedną z takich osób jest Jio, poznany przez nią młody troszkę dziwnie wyglądający chłopak, który ma tylko jedno marzenie… dominacja nad światem. I to on jest głównym bohaterem tej przesympatycznej mangi. Razem z nimi poznacie historię, pojawienie się O-Parts, z nimi przeżyjecie niesamowitą przygodę. Manga naprawdę ze świetną oryginalną fabułą i z bardzo ładnymi (^^) rysunkami. Kreska lekko przypomina tą z Naruto, ale co się dziwić jak autorzy obu tych mang to… bracia.

I mój klasyk I"s który bardzo cięzko było dostać w wersji polskiej ale na szczęscie mi sie udało :) całe 15 tomów mam na twardzielu wiec jakby kogos zainteresowało to dac znac to wrzuce na rapida :)

Główny bohater serii, Ichitaka Seto, zakochuje się w koleżance z klasy, Iori Yoshizuki. Główną przeszkodą, nie pozwalającą Ichitace po prostu podejść i zamydlić, jest fakt, iż został on w dzieciństwie bardzo brzydko potraktowany przez pewną dziewoję, która mu się podobała, a to zaskutkowało jego przeoraną jak polski PGR psychiką i pewną (hm) trudnością w wyrażaniu swoich uczuć, jak to jest u większości ludzi po przejściach. Cała historia zaczyna się w momencie, gdy Iori, pozując w stroju kąpielowym, pojawia się w pewnym pisemku przeznaczonym niekoniecznie dla młodszej części męskiej widowni wzbudzając raczej niezdrowe zainteresowanie kwiatu japońskiej młodzieży płci niepięknej uczęszczającego do Liceum Wanda. Nieodżałowany A. Hitchcock mawiał, iż film musi zaczynać się od trzęsienia ziemi, a potem napięcie musi wzrastać. Czemu zatem nie zastosować tej reguły również do mangi...?

kotlecik 

Wysłany: 2008-05-26, 15:58   

czytam mange i ogladam anime :oczami:
mam o tyle dobrze, ze moj kolega jest ogromnym fajnem mangi i kupuje naprawde duzo komiksow, ktore zawsze moge pozyczyc :oczami:

boli mnie to, ze sa malo krwawe itd.
i bardzo lubie GTO : >

dave84 

Wysłany: 2008-06-02, 08:41   

kotlecik napisał/a:
mam o tyle dobrze, ze moj kolega jest ogromnym fajnem mangi i kupuje naprawde duzo komiksow, ktore zawsze moge pozyczyc :oczami:

Hehe mam podobnie, moja koleżanka jest fanatyczką na punkcie mangi więc się korzysta :)

Kotori0212 

Wysłany: 2008-06-14, 19:54   

ja bardzo lubie mangę, najbardziej lubie:
X-clamp
Chobits
DNAngel
Angel Sanctuary (chyba dobrze napisałam:))

Jak byłam mała to oglądałam anime Czarodziejkę z Ksieżyca:))

Prawdziwa przyjaźń istnieje wtedy,
gdy człowiek nie ma nic, bo wówczas przyjaźń jest jego największym skarbem..;]

Anilewe 

Wysłany: 2008-06-29, 18:46   

Ja wolę anime, ale jak się znajdzie w sklepie mangę to kupię ;)
Jedyna którą na razie kupuję tak na dobre to FullMetal Alchemist.

I Death Note'a zacznę chyba zbierać, ale na razie anime muszę skończyć X3
naprawdę boskie. A manga to moja wielka pasja od... yy, od zawsze tak w sumie xD

puerr 

Wysłany: 2008-07-07, 22:51   

Manga jest lepiej rozpromowana niz rzeczywiscie warta swojego rozglosu :) Takie jest moje zdanie, ktore mam nadzieje nikogo nie oburzy :) Za bardzo.

arnoldzik 

Wysłany: 2008-07-22, 18:54   

Ja to kiedyś tam dawno temu oglądałem z anime Dragon Ball :D wszystkie serie heheh to były czasy nawet troche rysowałem. Mam jeszcze taką płyte której uzywam pod lapka która jest własnie obrysowana Songiem :D hehehe to były czasy

fotka robiona kamerką z lapka(niechce misie iść po aparat) wiec jakość nie jest zbyt super ale widac

Ostatnio zmieniony przez arnoldzik 2008-07-24, 00:17, w całości zmieniany 2 razy  

Odpowiedz do tematu